Cinci castele din nordul Italiei - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Ne-am obişnuit gândul să fugă spre Franţa, spre valea Loirei, de fiecare dată când e vorba de superbe castele medievale. Totuşi, Italia e o destinaţie perfectă pentru acest tip de obiectiv, cu sute de castele cu fortificaţii presărate pe tot întinsul ei. Instabilitatea istorică din Evul Mediu s-a tradus şi în Italia în apariţia obiectivelor militare fortificate, castele, palazzo care astăzi sunt splendori renovate, numai bune să primească vizitatori. Am ales doar cinci exemple, toate plasate în nordul peninsulei, pentru a ilustra bogăţia de neegalat acestei ţări cu adevărat specială.

Castello di Fenis

Valea Aostei a fost tot timpul prima linie de apărare a nordului Italiei. Numeroasele pasuri şi trecători din Alpi trebuiau apărate cumva. Castelul Fénis e unul din cele mai frumoase din această vale şi este păstrat şi resturat în cele mai mici detalii. Crenelurile care privesc Alpii vorbesc şi astăzi despre o moştenire care trebuia apărată cu orice preţ.

Castello del Buonconsiglio

Regiunea Trentino este renumită pentru salba sa de castele, iar unul din cele mai frumoase şi mai bine păstrate se găseşte chiar în inima oraşului Trento. Castello del Buonconsiglio a fost iniţial construit ca o fortăreaţă şi ulterior extins. În partea veche se mai văd fortificaţii la Turnul Augustus, iar Turnul Aquila adăposteşte o serie de fresce medievale, poate cele mai frumoase şi mai bine păstrate din acea epocă.

Află care sunt celelalte trei castele selecţionate de noi pe site-ul Peroni. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO