Cinci locuri pe care să nu le ratezi dacă ajungi în Zurich - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Zurich, cel mai mare oraş al Elveţiei, este unul dintre cele mai fermecătoare oraşe europene. Cu o arhitectură diversă (de la clădiri medievale până la construcţii ultra moderne), cu o viaţă de stradă trepidantă (este cunoscut drept unul dintre cele mai aglomerate oraşe din Europa) şi o viaţă culturală intensă (să nu uităm că aici s-a născut mişcarea artistică Dada, în 1916, în celebrul cabaret Voltarire, şi că aici au creat James Joyce, Thornton Wilder, Hermann Hesse şi Thomas Mann) dar şi cu o gastronomie de invidiat (ex: delicioşii biscuiţi Luxemburgerli) şi cu un nivel de trai ridicat, nu e de mirare că Zurich se află pe lista celor mai vizitate oraşe europene.

Odată aflat acolo, este exclus să nu ajungi şi în Europaallee, cel mai nou şi extravangant cartier al oraşului, ce leagă bulevardul Bahnhofstrasse (unul dintre cele mai scumpe şi exclusiviste bulevarde comerciale din lume) de cartierele Kreis 4 şi Kreis 5.

Cei de la The New York Times au fost acolo şi recomandă:

Loft Five. În acest restaurant, decorat cu elemente industriale, baroce şi vintage, poţi servi costiţe suculente, sandwich-uri cu carne de porc, burgeri James Joyce, ouă cu jumări, diferite brânzeturi, muesli cu fructe proaspete, cafea aromată, vin.

Loft Five, Foto: loftfive.ch

Kevin in the Woods. Dacă vrei să te echipezi, din punct de vedere vestimentar, pentru aventurile urbane, găseşti tot ce ai nevoie la Kevin in the Woods, un magazin dedicat hainelor de exterior: cizme de cauciuc funny de la Tretorn, cizme combat de la Aigle, sacouri militare de la Victorinox etc.

Kevin in the Woods, Foto:luxusmetropole.com

Vom Fass. Sigur vrei să pleci acasă cu ceva inedit, aşa că unul dintre cele mai potrivite locuri de unde îţi poţi lua un souvenir special este Vom Fass, un magazin cu butoiaşe din lemn şi recipiente din sticlă din care comerciaţii îţi pun cât doreşti din elixirul ales: rom cubanez, sheryy spaniol, grappa italiana (băutură alcoolică delicioasă pe bază de struguri), lichioruri suedeze.

Vom Fass, Foto: zuerich.com

Jack & Jo. Acest restaurant neo-industrial ar putea fi locul perfect în care să iei micul dejun, prânzul sau cina. O varietatea de salate, burgeri delicioşi şi mâncăruri vegetariene, ceaiuri aromate, batoane de ciocolată şi jeleuri – sunt printre specialităţile locului.

Jack&Jo, Foto: jackandjo.ch

Gris. Vrei să aflii ultimele apariţii în materie de haine şi accesorii elveţiene? Magazinul Gris prezintă creaţiile a aproximativ 20 de designeri elveţieni, aşa cum sunt, spre exemplu, ceasurile Werenbach, hainele din blănuri reciclate create de Adrian Reber, fost designer Hugo Boss, sau bijuteriile realizate cu ajutorul unei imprimante 3D, de către Digimorphé.

Gris, Foto: vanrooijen.ch

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO