fbpx

Căutare

Share this article

Toată presa a vuit la anunțul de pe Twitter care anunța moartea prematură a actorului Paul Ritter.

Paul Ritter a fost unul dintre actorii nominalizați la cele mai prestigioase premii din teatru, Tony, și una dintre fețele care ne-au delectat cu enorm de mult talent în serialul de televiziune, Cernobîl, în seria Harry Potter sau în filmul Half-Blood Prince. Avea numai 54 de ani când viața lui a fost întreruptă brusc de o tumoră cerebrală.

Purtătorul său de cuvânt a anunțat că Paul Ritter a murit în locuința sa, lunea trecută, înconjurat de familie.

„Paul a fost un actor extrem de talentat, jucând o enormă varietate de roluri pe scenă și pe ecran cu o abilitate extraordinară”, a scris Isabella Riggs, cea care se ocupa de imaginea lui Paul Ritter. „Era extrem de inteligent, amabil și foarte amuzant. Ne va fi foarte dor de el”, a mai adăugat ea.

Dar cine a fost actorul Paul Ritter?

Născut în Marea Britanie, Ritter, a făcut senzație cu ultimul său rol, cel al patriarhului Martin Goodman, din serialul de teviziune britanic, „Friday Night Dinner”, ce a fost produs între 2011 și 2020.

În 2009, actorul Paul Ritter a primit o nominalizare la premiile Tony, pentru rolul său din piesa de teatru „The Norman Conquest” și a dat viață personajului Eldred Worple, în adaptarea celei de-a șaptea cărți a seriei Harry Potter. De asemenea a jucat și rolul unui agent politic în filmul „Quantum of Solace”, filmul James Bond din 2008.

În 2019 a jucat în miniseria istorică, cu un profund mesaj dramatic, Cernobîl, în rolul lui Anatoly Dyaltlov, inginerul șef adjunct ce a fost judecat pentru că a provocat infamul accident nuclear din 1986.

Câștigătoarea premiului Oscar, Hellen Mirren, l-a descris pe Paul Ritter ca fiind „un actor extraordinar cu care a fost minunat să lucrez”.

Într-o declarație trimisă de publicistul ei către USA TUDAY, Mirren a mai spus că Ritter era „sensibil, inteligent și generos și a lăsat un gol imens în sufletele frăției celor cu care juca dramă”.

Cei doi au jucat împreună în piesa britanică din 2013, „The Audience”, în care Mirren a portretizat-o pe Regina Elisabeta a II-a, iar Ritter pe primul ministru britanic, John Major. Această piesă a fost o piatră de temelie în documentarea producătorului Netflix pentru realizarea serialului „The Crown”.

Regrete și mesaje din partea colegilor la moartea lui Paul Ritter

Creatorul serialului „Friday Night Dinner”, Robert Popper l-a amintit pe Ritter într-o declarație ca fiind „o ființă umană absolut minunată. Amabil, amuzant, foarte grijuliu și cel mai mare actor cu care am lucrat vreodată”.

„Am fost incredibil de triști când am aflat că Paul Ritter a murit aseară”, Big Talk, compania de producție din spatele „Friday Night Dinner”, a adăugat într-un comunicat.

„A fost un om strălucit, amabil și talentat, foarte iubit de toți cei care au avut norocul să-l cunoască și să lucreze cu el, iar Paul va face parte pentru totdeauna atât din familia Big Talk, cât și din cea a Friday Night Dinner. Gândurile noastre merg către familia lui”.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO