fbpx

Căutare

Share this article

Câți dintre voi nu ați copilărit cu Beverly Hills, 90210? Și câți dintre voi nu ați avut dispute cu prietenii pe tema Kelly sau Donna / Brandon sau Dylan? Țin minte abțibildurile pe care le aveam pe tăblia patului, ascunse pe sub pernă. Și mai țin minte și cum erau toate fetele îndrăgostite de părul dat cu gel al lui Dylan și de toată viața nebună a unor adolescenți americani care nu făceau decât să intre în tot felul de belele. Visam și noi, dintr-o țară proaspăt ieșită din comunism, la luxul de pe Beverly Hills.

Serialul era o gură de aer dintr-o altă lumea, chiar dacă, poate că nu înțelegeam exact problemele cu care se confruntau – nu de alta, dar la noi nu prea se vorbea pe atunci de droguri, tulburări de alimentație, discriminări, tentative de suicid sau drepturile animalelor.

Beverly Hills a deschis pentru noi o lume la care putea doar să visăm. Și a marcat generații întregi de copii și adolescenți. A introdus în lumea noastră închisă aproape ermetic până atunci cuvinte și expresii în engleză.

Și nu doar vocabularul ne-a fost marcat, ci și gândirea. Sigur mai țineți minte expresia după care se cam ghida întregul serial: „Jesus, I hope [insert issue here] never, ever happens to me!” (Iisuse, tot ce îmi doresc [a se introduce topicul aici] este ca acest lucru să nu mi se întâmple niciodată). Ce să mai, Beverly Hills a fost o adevărată nebunie.

Iar în toată această nebunie, Dylan McKaythis a fost cu adevărat un personaj central. Așa că, fără să știe măcar, Luke Perry a fost idolul unor tineri care visau la occident. Era pe coperțile revistelor pe care le citeam. Îl puteam cumpăra din magazine – doar Barbie a avut o păpușă inspirată din serial. Și, mai ales, a fost în gândurile atâtor tinere de la noi și de peste tot. Iar ieri, povestea lui Perry s-a încheiat de tot. La doar 52 de ani, actorul care ne-a fermecat adolescența s-a stins din viață la cinci zile după ce suferise un infarct.

Luke Perry în serialul Beverly Hills

Cine a fost Luke Perry, idolul adolescenților din toată lumea?

S-a născut pe 1 octombrie 1966 în Mansfield, Ohio. A dominat televiziunea anilor ’90 cu rolurile din serialele “Beverly Hills, 90210” (1990), “The Fifth Element” (1997) și “Buffy the Vampire Slayer” (1992). Se reîntorsese pe micul ecran, în producția Riverdale (2016-2019). Iar în vara aceasta urma să se lanseze filmul lui Quentin Tarantino “Once Upon a Time in Hollywood”, în care juca alături de Brad Pitt, Margot Robbie sau Leonardo DiCaprio.


Citește și: Viaţa lui Oprah: din sărăcie, la o avere de 3 miliarde de dolari


Chiar dacă a tot fost implicat în diferite filme și seriale, fără doar și poate, nu a mai cunoscut succesul din anii ’90. De altfel, s-a și retras în sânul familiei, căsătorindu-se cu Rachel ‘Minnie’ Sharp în noiembrie 1993. Cuplul fusese împreună doi ani înainte de evenimentul care a avut loc la Four Seasons Hotel în Beverly Hills. Au avut o nuntă restrânsă, cu 50 de prieteni și membrii ai familiei – printre care și colegii din Beverly Hills, 90210, Jason Priestley, James Eckhouse și Brian Austin Green.

La puțin timp după nuntă, cei doi s-au mutat împreună cu cei trei porcușori vietnamezi pe care îi aveau în San Fernando Valley. Au avut doi copii – Jack și Sophie. Luke și Rachel au divorțat în 2003, rămânând, însă, în relații bune și având custodie comună a copiilor.

De altfel, Luke și Sophie au o relație foarte apropiată. Începând din ianuarie, aceasta locuia în Malawi, făcând parte dintr-un grup de voluntari care doreau să dezvolte această regiune africană. Planul său era ca după Malawi să se mute în Brazilia. Însă, moartea tatălui său i-a schimbat foarte repede prioritățile. Era în Africa atunci când a aflat vestea că Luke avusese un infarct, așa că s-a grăbit să se întoarcă în Los Angeles pentru a fi alături de el înainte.

Luke Perry în serialul Riverdale

Cum au reacționat oamenii după moartea lui Luke Perry?

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO