fbpx

Căutare

Share this article

O fetiţă de câţiva ani visa să renunţe la bucăţele de saci de cartofi pe care le folosea pe post de încălţăminte. Era crescută de bunica sa într-o fermă din Mississippi pentru că părinţii săi se despărţiseră imediat după naşterea sa. Iar atunci când bunica s-a îmbolnăvit a trebuit să plece să locuiască cu mama sa şi cu cei doi fraţi vitregi într-un ghetou din Milwaukee, într-un cartier foarte sărac şi periculos.

A crescut şi, în loc să se joace cu păpuşile şi să înveţe să citească şi să socotească, a început să cunoască nu doar sărăcia, ci şi durerea şi umilinţa. A fost violată la doar 9 ani de către unul dintre verişorii săi. Până la 14 ani atunci când a reuşit să fugă şi să locuiască cu tatăl său în Nashville, Tennessee, a mai fost violată în dese rânduri.

Odată ajunsă în Nashville, însă, viaţa ei s-a schimbat. A început să ţină discursuri la întrunirile bisericeşti. Iar odată a câştigat şi bani din asta. A primit 500 de dolari pentru un astfel de discurs şi, din acel moment, a simţit că viaţa sa poate să se schimbe cu adevărat. Că toată durerea, toată umilinţa, toate visele spulberate şi toate gândurile negre puteau să dispară. Şi atunci această fetiţă din Mississippi a devenit Oprah Winfrey.

Cum s-au îndeplinit visele fetiţei sărace din Mississippi?

Datorită disciplinei impuse de tatăl său, Oprah a studiat la East Nashville High School, iar talentul său oratoric i-a asigurat o bursă integrală la Tennessee State University. Cu toate astea, la 19 ani renunţă la colegiu pentru a-şi urma visul de a avea o carieră în media.

La doar 20 de ani devine prima femeie de culoare care prezintă ştirile. Trece în câteva luni de la a prezenta câteva ştiri locale în Nashville să devină co-prezentator în Baltimore. Însă şi aici succesul său nu vine decât după alte momente grele – a fost agresată sexual şi umilită la cel de-al doilea job. Cu toate astea, devine repede un nume important în televiziunea de peste ocean, prezentând matinalul AM Chicago.

Poate că numele acesta nu vă spune foarte multe. Însă, viaţa lui Oprah ne-a arătat că atunci când şi-a dorit ceva, a făcut. Aşa că, după doar trei ani AM Chicago s-a schimbat în … The Oprah Winfrey Show. Şi a devenit cea mai de succes emisiune de peste ocean timp de 25 de ani.

La fel ca Ellen Degeneres, Oprah a primit din partea Preşedintelui Barack Obama Presidential Medal of Freedom: 

You want to see the changes? Then get out there and make them yourself (Vrei să vezi o schimbare? Atunci du-te şi fă-o). Oprah Winfrey este astăzi cea mai bogată vedetă afro-americană, cea mai influentă femeie de peste ocean, un model pentru tinerele generaţii, un mogul media, o filantropistă. La doar 64 de ani, viaţa lui Oprah ne-a demonstrat că dacă vrei să îţi schimbi destinul, o poţi face. Ca tu poţi fi schimbarea pe care ţi-o doreşti – poate ar trebui să învăţăm şi noi ceva din această gândire.

Micuţa Oprah din Mississippi a reuşit să îşi schimbe destinul. Să învingă sărăcia. Şi să devină cea mai influentă femeie din lume. Astăzi deţine o televiziune – OWN, o revista glossy – O, the Oprah Magazine, site-ul – Oprah.com şi lista continuă. Este producător şi actriţă de filme – A Wrinkle in Time, cel mai recent.

Viaţa lui Oprah nu a fost deloc uşoară. Însă, astăzi este, fără să exagerez, cea mai influentă femeie din lume. De altfel, după ce se consideră că, prin susţinerea ei, a adus mai mult de un milion de voturi în alegerile prezidenţiale pentru Obama, anul trecut se vorbea despre o posibilă candidatura a ei pentru cea mai importantă funcţie în America.

Viaţa lui Oprah s-a schimbat exact ca în celebrul American Dream. O fetiţă săracă a reuşit să îşi schimbe destinul, să devină bogată şi celebră. Zilele în care folosea bucăţi din saci de cartofi pentru a se încălţa au trecut. Astăzi, are o avere estimată la peste 3 miliarde de dolari, o casă în Montecito, Californi estimată la 88 de milioane de dolari, o cabană în Colorado, o casă în Hawaii şi alta în Chicago, o fermă în Indiana. Însă, mai mult decât lucruri materiale, Oprah are respectul, admiraţia şi adulaţia unei ţări (dacă nu a unei lumi) întregi.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO