fbpx

Căutare

Share this article

Alina Kabaeva, rusoaica în vârstă de 38 de ani, se pare că poartă multe pălării. Ea este printre cele mai decorate gimnaste ritmice din istoria sportului. Este politicianul care a fost anterior deputat în camera inferioară a Adunării Federale Ruse. În 2014, a fost numită președinte al unui grup media rusesc legat de programele pro-guvernamentale. Alina Kabaeva a apărut pe coperta Vogue din Rusia. De asemenea, ea este presupusa iubită a președintelui rus Vladimir Putin, cu care se pare că are și copii și ultimele bârfe spun că ar fi din nou însărcinată.

Alina Kabaeva

Pe fondul războiului din Ucraina, SUA și aliații săi au impus sancțiuni personale lui Vladimir Putin, dar și unor persoane din cercul său apropiat și anumitor membri ai familiei sale, inclusiv celor două fiice ale sale. Cu toate acestea, SUA au luat o decizie de ultimă oră de a o scuti pe Alina Kabaeva de aceste sancțiuni, lucru care i-a redus efectiv pe cei numiți din sistemele financiare americane, înghețând toate activele pe care le dețin aici. Potrivit Wall Street Journal, unii oficiali spun că a fost luată o decizie pentru a evita escaladarea tensiunilor dintre Rusia și SUA, deoarece sancționarea lui Kabaeva ar fi „o lovitură foarte personală” pentru Putin.

Pe 25 aprilie, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a răspuns întrebărilor despre motivul pentru care Alina Kabaeva nu era pe listă. „Nimeni nu este ferit de sancțiunile noastre”, a spus ea. „Probabil vom face mai multe.” Deși zvonurile sunt încă nesigure în legătură cu Kabaeva și relația ei cu Vladimir Putin, iată tot ce știm despre ea.

Alina Kabaeva a fost prima dată fotografiată cu Putin, când avea 18 ani

Înainte de a se retrage din gimnastică în 2007, Kabaeva a câștigat două medalii olimpice pentru Rusia, împreună cu zeci de titluri de campioană mondială și europeană. În ciuda unui scandal de dopaj din 2001 – a fost testată pozitiv pentru un diuretic interzis și a fost interzisă de la competiții timp de un an – Kabaeva a fost venerată pentru flexibilitatea ei extremă. Se zvonește că relația ei romantică cu Vladimir Putin a început în perioada în care s-a retras din viața de sportivă. Ea avea aproximativ 25 de ani, iar el ar fi avut în jur de 55.

Cu toate acestea, conform presei străine, cei doi se întâlniseră cu ani în urmă. Kabaeva a apărut pentru prima dată pe site-ul Kremlinului în 2001, când a fost fotografiată alături de Putin în timpul unui eveniment sportiv. Kabaeva ar fi avut 18 ani la acea vreme.

Alina Kabaeva

Kremlinul a negat de multă vreme presupusa lor relație

În ciuda istoriei lor îndelungate și a faptului că se crede că Kabaeva este mama a cel puțin trei dintre copiii lui Putin, Kremlinul a negat continuu că ar avea vreo relație romantică cu Putin. În 2008, un tabloid rus a susținut că Putin și-a părăsit soția, Lyudmila Aleksandrovna Ocheretnaya, pentru a se căsători cu Kabaeva. Președintele a negat vehement zvonurile. „Întotdeauna am reacționat negativ la cei care, cu nasurile lor mucioase și cu fanteziile erotice, se uită în viețile altora”, a spus el. La scurt timp după aceea, ziarul a fost închis temporar.

În 2014, Putin și Ocheretnaya și-au anunțat divorțul după 30 de ani de căsnicie, despre care Putin a spus că a fost o „decizie comună”. Nu este clar unde se află în prezent Ocheretnaya, care este mama fiicelor adulte ale lui Putin.

Putin este notoriu tăcut cu privire la viața sa privată și a spus puțin sau nimic despre Kabaeva în mod public, în afară de a nega relația lor. Adăugând și mai multă confuzie, Alina Kabaeva a fost secretoasă în ceea ce privește propria ei viață personală, „dispărând” temporar în 2020, după ce i-ar fi născut pe cei doi băieți, despre care se crede că sunt copiii lui Vladimir Putin.

Alina Kabaeva

Unii oficiali cred că Putin se folosește de Alina Kabaeva pentru a ascunde bani

„Putin și mulți dintre prietenii săi oligarhi își ascund averea, își ascund bunurile cu ajutorul membrilor familiei”, a declarat un oficial anonim din administrația Biden pentru Washington Post. Kabaeva a fost legată de banii lui Putin în evidența publică și în cel puțin două documente ale guvernului SUA. În 2013, bunica lui Kabaeva și-a câștigat proprietatea într-unul dintre cele mai scumpe cartiere din Rusia. Alina Kabaeva a fost numită beneficiară a lui Putin într-un raport al serviciilor secrete americane care a investigat presupusa ingerință a Rusiei în alegerile din 2016, potrivit The Post. Un proiect de lege din ianuarie, menit să-l îndemne pe Putin să nu invadeze Ucraina, care o amintea și pe Kabaeva, cerea un raport „cu privire la valoarea netă estimată și sursele cunoscute de venit ale lui Vladimir Putin și ale membrilor familiei sale, precum și ale Alinei Kabaeva”.

Alina Kabaeva

Alina Kabaeva însărcinată din nou?

Canalul de știri rus General SVR Telegram, despre care se crede că este condus de un fost ofițer de informații de la Kremlin, a susținut că Kabaeva este din nou însărcinată.

Acesta a susținut: „Putin a aflat că amanta lui este din nou însărcinată – și după cum se arată, acest lucru nu a fost planificat.

„Am relatat deja că ieri, președintele rus Vladimir Putin, conform martorilor oculari, părea deprimat și oarecum distant.

„Este de înțeles, deoarece Putin a aflat ieri că iubita și mama copiilor săi, Alina Kabaeva, este însărcinată”.

Alina Kabaeva

Același canal de știri a făcut anterior afirmații despre problemele de sănătate ale lui Putin, care au fost, de asemenea, zvonuri puternice în interiorul Rusiei.

Primul fiu al lui Putin și Kabaeva s-a născut în secret în Elveția, pe fondul securității uriașe, în 2015, potrivit unei surse ce are legături cu obstetricianul care a asistat la naștere.

Cel de-al doilea fiu a fost născut la Moscova în 2019, cu același specialist care a zburat în Rusia pentru naștere, potrivit unei investigații realizate de ziarul elvețian, Sonntagszeitung.

Alina Kabaeva sancționată

Săptămâna trecută, un document a dezvăluit că UE intenționează să impună sancțiuni pentru Alina Kabaeva având în vedere rolul său în propaganda de la Kremlin.

Kabaeva este o adăugare târzie pe lista persoanelor vizate într-un al șaselea pachet de măsuri împotriva Rusiei ca răspuns la războiul din Ucraina, după ce luna trecută a comparat victoria sovietică asupra nazismului în cel de-al Doilea Război Mondial cu invazia lui Putin.

Propunerea o identifică pe Kabaeva drept președinta consiliului de administrație al National Media Group, un holding care deține acțiuni semnificative în aproape toate mass-media de stat majore din Rusia care alcătuiesc mașina de propagandă a lui Putin.

Fosta gimnastă și fost deputat al Dumei este „strâns asociată cu președintele Vladimir Putin”, se adaugă în document.

Potrivit unui raport din The Wall Street Journal, care citează oficiali americani, Kabaeva și familia ei au câștigat avere personală considerabilă datorită conexiunii sale cu cercul interior al lui Putin.

Alina Kabaeva

Citește și: Marile iubiri ale lui Vladimir Putin: de la dragostea născută într-o sală de teatru, la amanta devenită milionară și buncărul din Siberia

Raportul citează informații clasificate americane care o numesc pe Kabaeva drept beneficiar al averii lui Putin. Oficialii americani au renunțat să o sancționeze pe Alina Kabaeva de teama că Putin ar putea să considere acest lucru un atac personal, a raportat The Guardian.

Se spune că sursa noului raport ar fi un prieten personal al lui Kabaeva, care îl cunoaște și pe obstetrician, un medic fără nume de origine sovietică, care îl cunoaște pe Putin de mai bine de trei decenii și un cetățean elvețian de multă vreme, după ce a emigrat din Rusia.

Ziarul a relatat: „Sursa noastră spune clar: „Relația Alinei cu Putin a existat. Copiii lor – doi fii – sunt copiii lui Putin. Alina nu avea altă relație. Ar fi fost prea periculos pentru ea’.

Femeia doctor lucrează la Clinica Sant’Anna din regiunea Ticino din Elveția, unde s-a născut primul copil.

Obstetricianul „menținuse o relație de încredere cu Putin”, se spune în raport.

Sursa a descris-o pe Kabaeva drept „o femeie foarte plăcută.

„Este o adevărată sportivă, cu coloană vertebrală. A venit cu mama și sora ei, dar fără bodyguarzi. În ciuda acestui fapt, o pătură de secret a fost aruncată asupra nașterilor.

Alina Kabaeva

Kabaeva în spatele mașinăriei de propagandă ruse

Recent, zvonurile sugerau că Kabaeva și copiii ei s-au ascuns de război într-o cabană elvețiană retrasă. Cu toate acestea, luna trecută – după o absență de patru luni din lumina reflectoarelor – ea a reapărut la Moscova.

Alina Kabaeva s-a folosit de show-ul ei „Alina 2022” de la Moscova, un eveniment public ținut în luna aprilie, pentru a-și face prima apariție în public de la începutul războiului în Ucraina.

În timpul evenimentului în sine, ea a fost filmată în fața simbolurilor „Z” ale trupelor lui Putin, pe care criticii le-au comparat cu ​​svastica.

Purtând pe piept o panglică patriotică a Sfântului Gheorghe, Kabaeva a ținut un discurs încântător care aparent leagă victoria asupra nazismului în cel de-al Doilea Război Mondial de evenimentele de astăzi din Ucraina.

„Această temă, vedeți, această poveste, nu merge doar în trecut. Rămâne cu noi”, a spus ea. „Această sărbătoare nu este doar pentru întreaga țară, este o sărbătoare pentru fiecare familie.

Alina Kabaeva

Citește și: Cine sunt copiii lui Vladimir Putin? Și cum vor duce moștenirea mai departe cele două (sau poate trei) fiice ale președintelui rus?

„Fiecare familie are o poveste de război și nu trebuie să o uităm niciodată, ci să o transmitem din generație în generație.”

Tema festivalului ei anual a fost menită, fără îndoială, să stimuleze sprijinul patriotic pentru operațiunea militară a lui Putin în Ucraina.

Purta o verighetă și o rochie midi fluidă, de culoare fucsia, din mătase. Rușii au fost surprinși de noul aspect al lui Kabaeva, stârnind zvonuri despre operații estetice recente. Russian Cosmopolitan a spus că „ceva s-a schimbat cu adevărat la fața lui Kabaeva”, adăugând că „atleta legendară a fost vizibil mai drăguță”.

Evitând să o lege de Putin, se spunea despre o femeie care se crede că este prima doamnă neoficială a Rusiei: „Alina Kabaeva este una dintre cele mai misterioase și secrete femei din țara noastră.

Alina Kabaeva

„Gimnasta nu apare aproape niciodată în public, nu [apare în] rețelele de socializare și nu este posibil să o vezi accidental pe stradă sau în centrele comerciale”.

Canalul Telegram Tol’ko Nikomu – și-a ales cu grijă cuvintele pentru a evita cenzorul rus – a dat de înțeles că ea și Putin au același chirurg plastician.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO