fbpx

Căutare

Share this article

Când te gândești la Apple, îți vine automat în minte numele lui Steve Jobs, geniul care a revoluționat lumea calculatoarelor și a tehnologiei. Dar răspunsul la întrebarea “cine este fondatorul Apple” nu este atât de simplă. Bazele companiei au fost puse de trei bărbați: pe lângă Jobs, Steve Wozniak și Ronald Wayne au avut contribuții importante.

Cine este fondatorul Apple: Steve Jobs, omul care a schimbat istoria computerelor

Jobs și Wozniak, împreună cu prienenul lor Wayne, au înființat Appe în 1976, cu scopul de a vinde Apple I, unul dintre primele computere personale produse în masă, cu succes la vânzări. Wayne s-a retras însă din afacere după numai 12 zile, vânzându-și partea din companie cu numai 500 de dolari.

Vezi și: Viața lui Bill Gates

Prin produsul lor inovator, Steve Jobs și Steve Wozniak voiau să schimbe percepția oamenilor despre calcuatoare. Aceștia au creat un computer suficient de mic încât să poată fi folosit acasă sau la birouri. Pe scurt, Jobs și Wozniak au făcut computerele mai… prietenoase pentru useri.

Cei doi Steve au început să construiască computerele Apple I în garajul lui Jobs și le vindeau fără monitoare, tastatură și carcasă. Apple ÎI a avut un succes colosal, cu vânzări foarte mari.

Wozniak a părăsit Apple în 1983, iar Jobs în 1985. Jobs a început un noi proiecte, lansând compania NeXT și cumpărând Pixar Animation Studios. A revenit la Apple în 1996.

Cine este fondatorul Apple: copilul abandonat la naștere, care a ajuns idolul unei generații

Computerele Macintosh, iPodul și iPhonul sunt doar trei dintre produsele care l-au transformat pe Jobs în idolul unei generații. Născut în 1955, Jobs a fost copilul ilegitim al unui cuplu de studenți, care l-a dat spre adopție. A fost adoptat de Paul și Clara Jobs și a crescut în zona San Francisco. La capitolul studii nu stă prea bine: a început facultatea, însă a renunțat din primul an. A petrecut ceva vreme în India, încercând să își găsească un rost în viață și studiind budismul. Viața lui Steve Jobs s-a schimbat în momentul în care a conceput Apple I alături de prietenul lui Wozniak. Restul e istorie J

Cine este fondatorul Apple: Steve Jobs, tată a patru copii, dintre care unul ilegitim

Pe lângă cei trei copii pe care i-a avut cu soția sa Laurene Powell, Jobs a mai avut o fiică ilegitimă, la 23 de ani, pe care nu a vrut să o recunoască inițial.

Steve Jobs a murit pe 5 octombrie 2011, după o luptă îndelungată cu cancerul pancreatic. Avea 56 de ani.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO