Viața lui Bill Gates: care este averea pe care trebuie să o împartă cu Melinda după divorț - LIFE.ro
Mergi la conținut

Viața lui Bill Gates: care este averea pe care trebuie să o împartă cu Melinda după divorț

A fondat Microsoft și a devenit unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Dar care este viața lui Bill Gates?
Share this article

Bill Gates a fondat împreună cu Paul Allen una dintre cele mai importante companii din lume, Microsoft. Și a devenit, în scurt timp, unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Dar cine este? Și care este viața lui Bill Gates?

S-a născut pe 28 octombrie 1955 și a revoluționat împreună cu Paul Allen nu doar industria tehnologică, ci întreaga lume. În cadrul Microsoft, Gates s-a ocupat mai degrabă de partea de business, lăsând zona de cercetare și inovație pe seama lui Allen.

Datorită succesului enorm pe care l-a avut compania sa, Gates a devenit unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Iar în februarie 2014 a anunțat că se retrage de la conducerea Microsoft pentru a se ocupa de acțiunile caritabile în care este implicată fundația pe care a înființat-o împreună cu soția sa, Bill and Melinda Gates Foundation.

Cum a renunțat la Harvard și l-a cunoscut pe Paul Allen

Acesta este un mare iubitor de lectură, de altfel acest lucru a fost ușor de observat încă de când era copil. De atunci citea foarte multe, mai ales enciclopedii. De altfel, Gates are sute de recomandări pe blogul personal. Însă 4 cărți pe care le-a citit recent nu doar că i-au atras atenția, dar, după spusele lui, i-au influențat modul de a gândi. Care sunt acelea? Aflați din galeria foto de mai jos. Spor la citit!

Revenind la perioada copilăriei sale, în jurul vârstei de 11-12 ani, părinții lui au început să fie preocupați de comportamentul lui. Avea rezultate foarte bune la școală, însă se plictisea foarte ușor la ore. De aceea, părinții săi au fost îngrijorați că va deveni un singuratic. Și la 13 ani l-au mutat la Lakeside School, în Seattle pe care a și absolvit-o în 1973. Era un copil cu o inteligență sclipitoare, obținând 1590 din 1600 la testele pentru admiterea la facultate.

Aici, la Lakeside School, s-a petrecut și ce mai importantă întâlnire din viața sa, cea cu Paul Allen care era cu doi ani mai mare decât el. Cei doi s-au împrietenit datorită interesului comun pentru calculatoare.

După absorbirea Lakeside School a fost admis la Harvard University, inițial gândindu-se să aibă o carieră în drept. Însă, în primul an petrecerea mai mult timp în sala de calculatoare, decât în clasă. Și, deși nu era prea conștiincios, avea note foarte bune.

Însă în doar doi ani, sper surprinderea părinților, Gates se hotărăște să renunțe la studii. Și datorită prieteniei pe care o avea cu Paul Allen, acesta se hotărăște să nu mai piardă timpul și în 1975 renunță la Harvard și se apucă să clădească una dintre cele mai importante companii din întreaga lume, Microsoft.

Bill Gates vs. Steve Jobs

Deși foarte multă lume știe de rivalitatea celor doi, lucrurile nu au fost chiar așa. Microsoft și Apple au avut foarte multe inovații comune. De aceea, în 1981 Apple, condus la vremea respectivă de Jobs, a invitat Microsoft să îi ajute să dezvolte software-ul folosit la calculatoarele

Macintosh. De altfel, au existat programatori care au lucrat atât la dezvoltarea Microsoft, cât și la aplicațiile folosite pentru Macintosh. Mai mult decât atât, colaborarea celor două companii (și implicit a celor doi) se poate vedea și prin numele comune folosite în sistemele Microsoft și Macintosh.

Cu toate astea, rivalitatea dintre Gates și Jobs a fost de necontestat. A început atunci când Gates a folosit informațiile pe care le avea de când lucrase la dezvoltarea sistemului Macintosh pentru a dezvolta Windows-ul.

Astfel, în 1985 Microsoft lansa Windows, un sistem foarte asemănător cu cel folosit de calculatoarele Apple, introduse pe piață cu doi ani mai devreme. Apple îi oferise lui Microsoft acces total al tehnologiile folosite. Iar Gates s-a folosit de aceste informații, făcând abstracție de licențele de software folosite de Appel. Pentru el era mai important să vândă calculatoare.

Iar rivalitatea celor doi nu se oprește aici. Atunci când Apple i-a amenințat că îi va acționa în justiție, Microsoft le-a răspuns că nu o să le mai furnizeze la timp software-ul folosit pentru  calculatoarele lor. În sfârșit, în timpul procesului, Microsoft a demonstrat că, deși cele două sisteme erau similare, modul în care funcționau erau diferite, câștigând astfel procesul cu Apple.

Mai multe despre Steve Jobs, dar și despre perioada rivalității cu Bill Gates în filmul despre viața lui (Steve Jobs):

Cât de bogat este Bill Gates?

În 1986, Bill Gates a listat oficial compania Microsoft, iar o acțiune era cotată la 21 de dolari. Având în vedere că el deținea 45% din companie, partea lui era de vreo 234 milioane de dolari. Un an mai târziu, Gates a devenit miliardar, atunci când o acțiune a atins valoare de 90.75 de dolari. Astfel încât, datorită succesului companiei, Gates a ajuns miliardar la doar 31 de ani. Și, de atunci, a fost mai mereu în top Forbes cele mai bogate persoane din Statele Unite ale Americii.

Ca să înțelegeți cam despre ce avere vorbim … în 1999, atunci când valoarea unei acțiuni a atins un maxim, Gates deținerea o sumă de aproximativ 101 miliarde de dolari.

Pentru Gates, banii au adus acțiuni caritabile

Datorită averii impresionante pe care o are, Gates a putut, de-a lungul timpului, să investească foarte mult în acțiuni caritabile. În 2017 a fost făcută publică investiția lui de 50 de milioane de dolari pentru studiul demenței, donând acești bani către Dementia Discovery Fund. De asemean, aceeași sumă a fost investită și în cercetarea unei alte boli nemiloase, Alzheimer. Se spune că interesul arătat de Gates pentru cele două subiecte este unul personal, acesta confruntându-se în familia sa cele două boli.

Pentru a-l descoperi mai bine pe Bill Gates, vă invit să citiți câteva dintre citatele lui celebre în galeria foto de mai jos:

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora