Divorţul dintre Melinda şi Bill Gates a deschis cutia Pandorei. Acuzaţiile îl transformă pe fondatorul Microsoft din om de familie în personaj cu pasiuni perverse şi relaţii dubioase - LIFE.ro
Mergi la conținut

Divorţul dintre Melinda şi Bill Gates a deschis cutia Pandorei. Acuzaţiile îl transformă pe fondatorul Microsoft din om de familie în personaj cu pasiuni perverse şi relaţii dubioase

Lucrurile ar fi scăpat de sub control când presa a scos la iveală întâlnirile celor 2, deloc puţine la număr. Scandalul mediatic a pornit la câteva luni după ce Epstein s-a sinucis în închisoare, în aşteptarea verdictului. Tot atunci Melinda ar fi apelat pentru prima dată la avocaţi, pregătind divorţul.
Share this article

Persoanele publice tind să fie modele pentru mulţi dintre cei care le admiră stilul de viaţă sau imaginea pe care o prezintă. Nu e de mirare că orice schimbare majoră în viaţa lor este intens disputată în toate mediile de comunicare. Unul dintre cele mai recente cazuri este divorţul dintre Melinda şi Bill Gates care, după 27 de ani de căsnicie, au anunţat separarea. Cum era de aşteptat, în timp ce ei păstrează tăcerea, zvonurile despre relaţia şi separarea lor circulă cu viteză dintr-un colţ în celălalt al lumii.

Divorţul dintre Melinda şi Bill Gates, încheiat rapid şi cu o declaraţie comună

Oricât de civilizat ar încerca unele persoane publice să încheie o relaţie, publicul e avid de secrete din culise, aşa că apar zvonurile precum ciupercile după o ploaie zdravănă. Sigur, de cele mai multe ori nu iese fum fără foc, aşa că unele dintre ele pleacă nu neapărat din imaginaţia cuiva, ci din fapte interpretate mai mult sau mai puţin eronat.

Ca din senin, pe 3 mai, omul care ocupă de multă vreme unul dintre primele locuri în topul celor mai bogaţi oameni ai planetei anunţa că se separă de cea care i-a fost alături vreme de aproape 3 decenii şi cu care a pus bazele uneia dintre cele mai cunoscute organizaţii non-profit din lume: Fundaţia Bill şi Melinda Gates.

Citeşte şi: Cei mai mari filantropi din lume. Cine sunt oamenii care s-au angajat să-şi doneze averile – LIFE.ro

La prima vedere se putea vorbi de o separare civilizată, obţinută de comun acord. Amândoi au anunţat public divorţul în acelaşi fel: printr-o postare cu conţinut identic pe conturile lor de Social Media.

“După o mulţime de gânduri şi multă muncă la relaţia noastră, am decis să punem capăt căsniciei noastre. De-a lungul ultimilor 27 de ani am crescut 3 copii fantastici şi am construit o fundaţie care acţionează în toată lumea pentru a-i ajuta pe oameni să aibă vieţi sănătoase şi productive. Continuăm să împărtăşim încrederea în această misiune şi vom continua să lucrăm împreună în cadrul fundaţiei, dar nu mai credem că putem creşte împreună în cuplu în următoarea fază a vieţilor noastre. Cerem respectarea intimităţii familiei noastre pe tot acest drum al noii noastre vieţi.”

Melinda şi Bill Gates la nuntă, foto: dailymail.co.uk

Prietenia ciudată cu un pedofil, principala ipoteză a divorţului

Cum era de aşteptat, tăcerea lor n-a făcut decât să stârnească şi mai mult căutările poveştilor care au dus la ceea ce pare a fi divorţul anului. Iar zvonurile au început să curgă din toate părţile.

Primul şi cel mai puternic este legat de relaţia de prietenie dintre Bill Gates şi miliardarul Jeffrey Epstein, un om de afaceri, apropiat al lui Bill Clinton şi Donald Trump, acuzat de abuz sexual şi trafic de minori. Melinda Gates l-ar fi cunoscut pe Epstein în 2013, când a fost împreună cu soţul său într-o vizită la vila miliardarului care trecuse deja printr-o condamnare pentru infracţiuni sexuale. Ar fi fost extrem de deranjată de întâlnirea cu el şi de-a dreptul furioasă pe faptul că Bill continua relaţia bizară cu acesta.

Lucrurile ar fi scăpat de sub control când presa a scos la iveală întâlnirile celor 2, deloc puţine la număr. Scandalul mediatic a pornit la câteva luni după ce Epstein s-a sinucis în închisoare, în aşteptarea verdictului. Tot atunci Melinda ar fi apelat pentru prima dată la avocaţi, pregătind divorţul.

După publicarea acestor informaţii au apărut şi alte zvonuri care vorbeau despre presupusele mărturisiri pe care Bill Gates i le-ar fi făcut lui Epstein, în care îşi descria relaţia cu Melinda drept una toxică. Purtătorul de cuvânt al fondatorului Microsoft a negat vehement aceste lucruri şi le-a catalogat drept speculaţii absurde.

Bill Gates şi Jeffrey Epstein, foto: nytimes.com

Acuzaţii de hărţuire sexuală, abuzuri şi viol în Microsoft

Luat în colimator, fondatorul Microsoft nu a scăpat de acuzaţii nici legate de activitatea în compania sa. Mai multe femei, foste angajate ale Microsoft, au vorbit despre comportamentul inadecvat faţă de ele, constând în avansuri şi chiar comentarii indecente. În 2015 câteva dintre ele au dat în judecată compania pentru discriminare, acuzând că ar fi fost abuzate şi umilite.

Katherine Moussouris a lucrat vreme de aproape 8 ani pentru cea mai mare companie de software din lume, între 2007 şi 2014:

„Nu doar că şi-a ales soția dintre angajate, ci a ales să vâneze şi alte femei pentru poftele sale, fără a suporta consecinţe. Era ca şi cum această cultură izvora de la vârf şi era una în care se plătea un tribut fals diversităţii şi incluziunii, fără a susţine cu adevărat femeile în acuzaţiile de agresiune sexuală sau în cariera lor.”

Mai mult, un intern în cadrul Microsoft a fost angajat deşi era acuzat de viol chiar de către una dintre colege.

Nici retragerea lui Bill Gates din consiliul de administraţie, la începutul lui 2020, nu ar fi fost atât de curată cum a fost prezentată. Fondatorul Microsoft a motivat atunci că se retrage ca să poată dedica mai mult timp activităţilor sale filantropice. Acum se spune că ar fi fost, de fapt, obligat să renunţe din cauza unei relaţii extraconjugale pe care ar fi avut-o cu una dintre angajatele companiei. Aceasta susţine că ar fi avut relaţii intime cu Gates pe parcursul mai multor ani, aşa că imediat după plângerea acesteia, în 2019, membrii consiliului de administraţie au angajat o firmă de avocatură externă care să investigheze cazul, iar câteva luni mai târziu i-au cerut lui Gates să se retragă.

Unul dintre cele mai costisitoare divorţuri din istorie

Indiferent de motivele care au făcut-o pe Melinda Gates să ceară divorţul, un lucru este clar: este a doua cea mai costisitoare separare după cea a CEO-ului Amazon. Fosta soţie a lui Jeff Bezos s-a ales după divorţ cu o avere de 38 de miliarde de dolari- Acum are aproape 55 de miliarde de dolari şi este pe cel de-al treilea loc în topul celor mai bogate femei ale lumii.

Citeşte şi: Jeff Bezos: cum l-a făcut Amazon.com cel mai bogat om de pe planetă – LIFE.ro

Soţii Gates nu au avut contract prenupţial, însă au avut un contract de separare în care erau prevăzuţi termenii de împărţire a averii în cazul unui divorţ. Deşi nu se ştie ce era prevăzut în el, s-a aflat că a doua zi după divorţ Melinda a primit deja acţiuni în valoare de 1,8 miliarde de dolari. Averea fondatorului Microsoft se ridică însă la 146 de miliarde de dolari, aşa că e de aşteptat ca aceasta să fie doar prima tranşă, una mică în comparaţie cu suma totală ce ar putea ajunge în conturile Melindei.

Citeşte şi: Viața lui Bill Gates: care este averea pe care trebuie să o împartă cu Melinda după divorț – LIFE.ro
Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora