Căutare

Share this article

Au trecut 11 ani de la lansarea Bitcoin, moneda digitală care a devenit un adevărat fenomen mondial și care i-a îmbogățit pe cei care au avut curajul să investească de la început în ea. Sau pe cei care au “minat” pentru producerea prețioasei monede. Însă nici până astăzi nu este cunoscută identitatea omului care a pus bazele celei mai cunoscute criptomonede. Cine este fondatorul Bitcoin? Cel care folosește pseudonimul Satoshi Nakamoto ar putea fi oricine: bărbat, femeie, un grup de oameni, o companie sau chiar mai multe.

Cine este fondatorul Bitcoin: un miliardar care nu își folosește banii

S-au făcut multe speculații în ultimii ani legate de cine este fondatorul Bitcoin, însă identitatea lui a rămas secretă. Cert este că acest Satoshi Nakamoto a devenit între timp miliardar. Istoria celei mai cunoscute criptomonede a început prin 2008, atunci când creatorul ei a prezentat public prima dovadă a conceptului Bitcoin. Data naşterii a fost oficial setată pe 3 ianuarie atunci când Nakamoto a minat primele 50 de unităţi. Apoi, a părăsit proiectul în 2010 şi a dispărut. De atunci,  “portofelul” lui Nakamoto a devenit “neîncăpător”: este plin cu peste 1 milion de bitcoini, care în dolari ar valora circa 19 miliarde!

Vezi și: Bitcoin: ce trebuie să ştii înainte să intri pe piaţa criptomonedelor

Dar cum valoarea monedei ba crește, ba scade, fiind destul de instabilă, este posibil ca anul viitorul „averea” lui să nu mai fie la fel de impresionantă. Doar că Nakamoto nu s-a “atins” niciodată de acești Bitcoini, iar specialiștii cred că nici nu o va face vreodată.

Cine este fondatorul Bitcoin: au fost vechiculate mai multe nume, însă identitatea să nu a fost dezvăluită

Mulți sunt curioși în legătură cu cine este fondatorul Bitcoin și mereu apar speculații despre posibila identitate a acestuia. Până acum, în ciuda numelor vechiculate, nu s-a aflat nimic concret, mai ales că “personajul” a și dispărut demult din peisaj. Unii spun că ar fi un bărbat japonez, alții ca un sociolog finlandez sau un matematician din Israel. Sunt persoane care cred că fondatorul Bitcoin este însuși Elon Musk 🙂  Desigur, acesta a negat! Oricine ar fi, acesta nu și-a făcut niciodată apariția în public și nici nu a dat vreodată un interviu.

Mulți au încercat să obțină diverse indicii din mailurile trimise de acesta, însă fără prea mare succes. Au observant că acesta scrie în engleza britanică și aproape niciodată nu face greșeli gramaticale. Se presupune că ar fi un bărbat japonez trecut de 40 de ani, dar care nu trăiește în Japonia (după orele la care trimitea mailurile).

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO