Cine este Mamie Van Doren, femeia considerată vampir deoarece la 93 de ani arată ca o adolescentă? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cine este Mamie Van Doren, femeia considerată vampir deoarece la 93 de ani arată ca o adolescentă?

În prezent, Mamie Van Dorenadministrează un site web împreună cu soțul ei, Thomas, unde prezintă fotografii cu sâni goi și nuditate.
Share this article

Mamie Van Doren este actriță, model și cântăreață americană, cunoscută în special pentru filmul de exploatare rock ‘n’ roll și delincvență juvenilă „Untamed Youth”. Ea este de asemenea cunoscută pentru că a fost una dintre primele actrițe care au imitat apariția lui Marilyn Monroe. Marilyn, Mamie și Mansfield (Jayne Mansfield) erau cunoscute pe scară largă ca „Cele Trei M-uri”.

Pentru a accentua imaginea sa de „sex symbol”, majoritatea garderobei sale în mai multe filme consta în pulovere, bluze decoltate, rochii mulate și costume de baie prea îndrăznețe pentru acea perioadă. În afară de filme, Doren a apărut ca invitată în emisiuni TV precum „Jukebox Jury”, „What’s My Line” și „The Bob Cummings Show”. În 1987, a lansat autobiografia sa, „Playing the Field”, care a atras multă atenție și s-a dovedit a fi cea mai mare apariție media a sa în peste 2 decenii. În prezent, administrează un site web împreună cu soțul ei, Thomas. Site-ul prezintă produse, filme scurte realizate de ea însăși, fotografii contemporane cu sâni goi și nuditate, și opiniile sale politice exprimate liber.

Copilăria și tinerețea actriței Mamie Van Doren

Doren s-a născut purtând numele Joan Lucille Olander, pe 6 februarie 1931, în Rowena, Dakota, și fiind fiica lui Warner Carl Olander și Lucille Harriet Bennet. Ea este de origine suedeză, engleză și germană. În 1946, a lucrat ca ușier la „Teatrul Pantages” din Hollywood, iar în anul următor a obținut un mic rol într-un serial TV. Tot în acel an, Doren a cântat cu formația lui Ted Fio Rito și a participat la mai multe concursuri de frumusețe. La vârsta de 17 ani, s-a căsătorit cu primul ei soț, Jack Newman, cu care a fugit la Santa Barbara. Cu toate acestea, s-au separat curând, din cauza naturii abuzive a lui Newman. În 1949, a câștigat titlurile „Miss Eight Ball” și „Miss Palm Springs”. Tot în acel an, s-a logodit cu campionul de box, Jack Dempsey. A rupt logodna după ce a semnat un contract cu „Universal Studios”. A fost descoperită de producătorul Howard Hughes când a fost încoronată „Miss Palm Springs”. El i-a lansat cariera plasând-o în mai multe filme „RKO Radio Pictures”. Cei doi au fost într-o relație timp de mai mulți ani.

Mamie Van Doren
Mamie Van Doren

Cariera

Între 1951 și 1952, a jucat roluri mici în câteva filme produse de Hughes. Primul a fost într-un mic rol în „Jet Pilot”, unde avea doar o replică cu un singur cuvânt, „Uită-te!” A apărut necreditată în film. Ea a apărut ulterior în „His Kind of Woman” pentru „RKO”. În aceeași perioadă, a pozat și pentru celebrul pictor de „fete pin-up” Alberto Vargas, care era asociat cu glamuroasele „Vargas Girls”. În timpul acestei perioade, a fost descoperită de compozitorul Jimmy McHugh în timp ce lucra ca dansatoare la New York City în clubul de noapte al lui Monte Proser, „Billion Dollar Baby”. El a considerat-o inițial potrivită pentru musicalurile sale. Considerând-o prea bună pentru linia de cor, ulterior a decis că ar trebui să urmeze cursuri de teatru cu Ben Bard și „Bliss Hayden”. Phil Benjamin, un regizor de casting la „Universal International”, a remarcat-o în timp ce juca „Marie” într-o producție de prezentare a piesei „Come Back, Little Sheba”. Doren a semnat un contract cu „Universal Studios” la 20 ianuarie 1953. Ea spera să aducă același fel de succes pe care „20th Century Fox” îl văzuse cu Marilyn Monroe. La acea vreme, numele „Van Doren” începea să atragă mult interes în media. Alți Van Doren neafiliați cu Mamie includeau doi câștigători ai „Pulitzer Prize” și un istoric. Fiul familiei a făcut știri pe prima pagină când a câștigat 129.000 de dolari la un show TV și apoi a recunoscut că show-ul a fost aranjat. Numele „Van Doren” a continuat să fie prezentat în tabloide și ziare datorită publicității generate de acest scandal. În 1953, Doren a fost distribuită într-un rol minor de cântăreață în „Forbidden”. În același an, a fost distribuită în „The All American”, ca „Susie Ward”, o fată rătăcită și o „capcană pentru bărbați” la un bar din campus. Acesta a fost primul său rol important.

În 1954, a jucat rolul secundar al unei sclave numite „Lilith” în „Yankee Pasha”. În anul următor, a jucat un alt rol secundar, în musicalul „Ain’t Misbehavin” și a jucat în drama criminală „Running Wild”.

În 1956, Doren a apărut alături de Clint Eastwood, un chip necunoscut la acea vreme, în westernul „Star in the Dust”. În ciuda primirii unui credit prominent, alături de John Agar și Richard Boone, ea a avut o apariție scurtă ca fiica unui proprietar de ferme. Obosită de faptul că „Universal” o distribuia în roluri mediocre, Doren a continuat să accepte roluri mai consistente în filme mai mari și mai bune de la alte studiouri.

Mamie Van Doren
Mamie Van Doren a atras întotdeauna privirile bărbaților

Între 1958 și 1959, Doren a fost distribuită în unele dintre filmele sale mai notabile, inclusiv „Teacher’s Pet” pentru „Paramount Pictures”, „Born Reckless” pentru „Warner Bros.”, „High School Confidential” și „The Beat Generation”. Cu toate acestea, era cunoscută și pentru rolurile sale provocatoare, cum ar fi cele ale lui „Silver Morgan” în „Girls Town” și „Eve” în „The Private Lives of Adam and Eve” (unde purta doar frunze de smochin).

Citește și: Marilyn Monroe, drumul de la o copilă abandonată în orfelinat la sex simbolul Americii

A făcut, de asemenea, parte din „The Beautiful Legs of Sabrina”, „Sex Kittens Go to College” și „Vice Raid”. „Universal Studios” a decis să nu îi reînnoiască contractul în 1959, lăsând-o liberă. A luptat să găsească de lucru și, în următorii ani, a fost văzută doar în producții independente de buget redus, care au contribuit puțin la imaginea sa în ochii publicului.

După terminarea filmului „The Blonde from Buenos Aires” în 1961, a luat o pauză de la cariera sa. A revenit în 1964, cu „The Candidate”, urmat de „Freddy in the Wild West”. Ambele au fost producții cu buget redus și au făcut puțin pentru a-și restabili popularitatea. În același an, a jucat în „3 Nuts in Search of a Bolt”, unde a avut o scenă în baie cu bere. Pentru a promova filmul, a pozat pentru „Playboy”.

În 1966, Doren a apărut în „The Las Vegas Hillbillys” cu Mansfield. A fost de asemenea văzută în filmul științifico-fantastic „The Navy vs. the Night Monsters”. În anul următor, a jucat în „You’ve Got to be Smart”. În 1968, a jucat în alt film științifico-fantastic, „Voyage to the Planet of Prehistoric Women”.

Mamie Van Doren
Mamie Van Doren

În următorii ani, a fost văzută în mai multe producții de scenă, inclusiv „Gentlemen Prefer Blondes”, „Dames at Sea” și „Will Success Spoil Rock Hunter?”. În începutul anilor 1970, a fost văzută interpretând în cluburile de noapte din Las Vegas. De atunci, Doren a apărut doar ca invitată în filme cu buget redus.

În 2006, a pozat pentru „Vanity Fair” alături de Pamela Anderson, ca parte a numărului anual dedicat Hollywood-ului. A contribuit la coloanele sonore ale filmelor precum „The Candidate”, „Girls Town” și „Untamed Youth”.

Premii și realizări

Familie, viață personală și moștenirea lui Mamie Van Doren

S-a căsătorit de cinci ori. S-a căsătorit cu primul ei soț, Jack Newman, producător de articole sportive, în 1949. Au divorțat în același an. S-a căsătorit cu al doilea ei soț, dirijorul, compozitorul și actorul Ray Anthony, în 1955. Au avut un fiu, Perry Ray Anthony, născut pe 18 martie 1956. Au divorțat în 1961.

Mamie Van Doren
Mamie Van Doren azi

După ce logodna ei cu jucătorul de baseball Bo Belinsky, care a fost foarte mediatizată și s-a rupt și s-a refăcut de mai multe ori, s-a încheiat la începutul anilor 1960, s-a căsătorit cu al treilea ei soț, Lee Meyers, alt jucător de baseball, în 1966. Acest mariaj a durat 2 ani.

În 1972, s-a căsătorit cu omul de afaceri Ross McClintock, al patrulea ei soț. Căsătoria a fost anulată în 1973. S-au întâlnit pentru prima dată în timp ce lucrau la campania de realegere a președintelui Nixon.

Din 1979, este căsătorită cu al cincilea ei soț, actorul și dentistul Thomas Dixon. În autobiografia sa, Doren a recunoscut că a avut aventuri cu mai multe celebrități, cum ar fi Jack Dempsey, Clint Eastwood, Burt Reynolds, Elvis Presley și Eddie Fisher.

Foto: Pinterest, Facebook

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora