Cine este Paige Spiranac, tânăra desemnată cea mai sexy femeie din lume şi cum a ajuns de la o adolescentă, victimă la bullyingului la una dintre cele mai populare vedete în Social Media - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cine este Paige Spiranac, tânăra desemnată cea mai sexy femeie din lume şi cum a ajuns de la o adolescentă, victimă la bullyingului la una dintre cele mai populare vedete în Social Media

Nu o dată i s-a reproşat că face de râs lumea sportului în care activează şi i s-a cerut să părăsească terenul. În timp ce jucătorii de golf, amatori sau profesionişti, o blamau pentru ţinutele pe care le alegea...
Share this article

Desemnată de curând cea mai sexy femeie din lume, Paige Spiranac este un model pentru multe femei şi nu numai. Fostă jucătoare de golf, tânăra, acum în vârstă de 29 de ani, a avut de îndurat multe de-a lungul carierei. Hărţuită în mod constant, încă din şcoală, a decis să nu îi lase pe alţii să-i dicteze cum trebuie să arate şi cum are voie să se îmbrace, aşa că a ajuns să fie cea mai sexy prezenţă de pe terenul de golf şi nu numai. A profitat de asta ca să câştige bani din Social Media, dar şi ca să lupte împotriva bullyingului şi să fie un model pentru cei care vor să ducă o viaţă sănătoasă.

Visul de a deveni gimnastă olimpică, spulberat de o accidentare

Paige Spiranac s-a născut în urmă cu 29 de ani, în Colorado, din 2 părinţi îndrăgostiţi de sport. Tatăl a fost jucător de fotbal american şi a câştigat cu echipa universităţii din Pittsburgh campionatul naţional, în timp ce mama ei a fost balerină.

Nu e de mirare că ambele fete ale cuplului au ales acelaşi drum. Lexie, sora mai mare a lui Paige s-a îndreptat către atletism şi a primit chiar o bursă de studii de la Stanford datorită rezultatelor ei.

Paige, în schimb, a ales gimnastica şi se antrena din greu sperând să ajungă la Olimpiadă. Mergea la antrenamente câte 6 zile pe săptămână şi avea zile când aduna şi 7 ore de pregătire pe zi. Munca ei a dat roade. Devenise foarte bună la sărituri şi se descurca excelent şi la sol, aşa că nu a fost o surpriză când a primit invitaţia de a merge la Bela Karolyi Ranch, centrul de pregătire a echipei naţionale de gimnastică din SUA.

A renunţat la şcoala clasică şi a ales să înveţe în sistem homeschooling ca să se poată antrena la clubul din Colorado Springs de unde au plecat câteva dintre gimnastele de top ale Americii, printre care şi Kerri Strug. La 12 ani a suferit însă o dublă fractură de rotulă, iar visul de a mai face gimnastică s-a spulberat.

Foto: sogoodly.com

Paige Spiranac, ţinta bullyingului încă din primii ani de şcoală

Accidentul venea după o altă perioadă care o afectase mult. La şcoală era ţinta preferată a agresorilor. Din cauza unei afecţiuni grave a scalpului părul îi cădea foarte rău şi varianta acceptabilă fusese o tunsoare „castron”, motiv suficient să devină victima bullyingului.

Paige ajunsese la intrarea în adolescenţă într-o situaţie care o măcina teribil: pierduse sportul pe care îl iubise enorm şi suferea din cauza felului în care era tratată de cei de vârsta ei. A căutat să se concentreze pe un alt sport şi prima idee a fost tenisul de câmp. Mătuşa ei era fostă jucătoare profesionistă, aşa că părea o alegere bună. Doar că Paige simţea că nu are aceeaşi dăruire pe care o avusese când venea vorba de gimnastică.

Golful, salvarea adolescentei care nu concepea viaţa fără sport

Tatăl i-a sugerat atunci să încerce golful, iar prima intrare pe teren a însemnat o nouă dragoste pentru Paige. Se antrena din nou ore întregi şi imediat au apărut şi rezultatele. A început să câştige tot mai multe turnee, a ajuns în top 20 jucători juniori din lume, câştigând în acelaşi timp şi o bursă la Universitatea din Arizona. Odată ajunsă la colegiu a dat din nou piept cu bullyingul. De această dată problema nu a mai fost părul, dar bârfele despre ea erau la ordinea zilei, iar supărarea ei s-a simţit şi în rezultatele de pe teren.

A decis să se transfere la Universitatea San Diego, iar aici lucrurile au mers mult mai bine. Colegii erau prietenoşi, iar antrenoarea i-a văzut potenţialul şi a susţinut-o. Cum era de aşteptat, şi rezultatele ei au devenit tot mai bune, devenind inclusiv căpitanul echipei pe care a condus-o către cele mai bune rezultate înregistrate vreodată şi către victoria în campionat. Paige Spiranac s-a transformat astfel din victimă a bullyingului în cea mai populară fată din şcoală.

Foto: lpga.com

Şi când credea că totul a intrat pe un făgaş bun, echipa de golf condusă de ea a decis să înregistreze un clip cu o farsă, ca să atragă interesul presei asupra activităţii sale. S-a trezit peste noapte cu contul de Instagram plin de mesaje cumplite, de la hărţuire la ameninţări. Oameni care nu ştiau nimic despre ea îi spuneau că nu se pricepe la golf, că e urâtă şi multe alte lucruri menite să destabilizeze orice om, nu doar o adolescentă trecută deja prin mai multe episoade de bullying.

Drumul către celebritate, presărat cu hărţuire şi agresivitate

După ce a depăşit şocul mesajelor urâte Paige a reuşit să vadă şi toate reacţiile pozitive pe care le primise clipul respectiv. Aşa a decis să facă şi altele, în nume propriu, iar conturile ei de Social Media au început să devină tot mai populare.

În acelaşi timp se antrena să treacă la profesionişti, dar şi-a asumat şi o misiune ce avea să-i aducă multe alte mesaje urâte. Paige avea propria personalitate şi a decis să o exprime inclusiv prin hainele pe care le purta pe teren. Nu o dată i s-a reproşat că face de râs lumea sportului în care activează şi i s-a cerut să părăsească terenul. În timp ce jucătorii de golf, amatori sau profesionişti, o blamau pentru ţinutele pe care le alegea, conturile ei de socializare săreau în aer şi, odată cu ele, şi interesul oamenilor pentru acest sport.

Şi-a făcut debutul la profesionişti în Dubai, în decembrie 2015, după ce organizatorul turneului a invitat-o personal acolo şi i-a achitat toate cheltuielile legate de transport şi cazare. Îşi dorea să crească interesul pentru competiţia sa, iar Paige era deja o vedetă, aşa că era alegerea perfectă. A urmat un nou val de critici la adresa tinerei, ceea ce şi-a pus serios amprenta asupra jocului ei. A terminat competiţia pe locul 101 din 107. Cu toate astea, prezenţa ei acolo a avut efectul scontat. Presa şi publicul erau tot mai interesaţi de turneu şi, desigur, de puştoaica de 18 ani care se transformase deja într-un model pentru mulţi.

Invitaţiile la competiţii au început să curgă pe numele ei, dar Paige era mai nesigură ca niciodată şi a fost la un pas să abandoneze golful. O prietenă a decis să o sprijine şi să o mentoreze, moment în care tânăra a reluat antrenamentele cu şi mai multă poftă şi a început să-şi rafineze loviturile.

Foto: golfdigest.com

A refuzat însă fiecare invitaţie şi s-a înscris în The Cactus Tour, un turneu cu premii extrem de mici. A jucat tot mai bine şi a primit ceea ce voia: o calificare la Scottish Open. A câştigat apoi şi primul său turneu mare, în faţa lui Hannah O`Sullivan, cea mai bine clasată jucătoare de golf din lume, la amatori.

N-a ajuns cea mai bună jucătoare de golf din lume, dar cu siguranţă a ajuns una dintre cele mai cunoscute şi cea care a promovat acest sport în rândul unor oameni care nici măcar nu l-ar fi luat vreodată în calcul. A stârnit şi o mulţime de controverse de-a lungul carierei, controverse pe care le-a folosit ca să îşi crească şi mai mult popularitatea în Social Media.

A fi sexy înseamnă să ai încredere şi să te simţi bine în propria piele. Mereu am încercat să fiu corectă faţă de mine, într-un mod neconvenţional.

Deşi a ieşit de ceva vreme din circuitul profesionist şi a ales să se concentreze pe cariera de instructor de golf, Paige Spiranac câştigă cei mai mulţi bani datorită contractelor de publicitate de pe reţelele de socializare. A început cu Youtube-ul, unde încarcă clipuri cu sfaturi pentru cei care îşi doresc să afle mai multe despre jocul de golf. A trecut apoi la Twitter, Facebook şi Instagram şi are în prezent peste 3,8 milioane de urmăritori. Face clipuri amuzante, postează fotografii îmbrăcată în acelaşi tip de haine care i-au adus atât de multă ură în Social Media, dar şi pe terenul de golf, dar vorbeşte des şi despre ce ai de făcut ca să duci o viaţă sănătoasă şi face campanii anti-bullying plecând de la propriile poveşti şi suferinţe.

Citeşte şi: Cei mai buni jucători de golf din lume – LIFE.ro
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora