Căutare

Share this article

Rețeaua de hipermarketuri Auchan este a doua ca mărime din Franța, după Carrefour, iar la nivel internațional stă impresionant: are 639 de hipermarketuri și 2874 de supermarketuri în întreaga lume, atât în Europa, cât și în țări ca Maroc, Taiwan, Dubai sau China. Cine este patronul Auchan? Auchan aparține celebrei familii Mulliez, cea mai bogată familie din Franța, iar cel care l-a fondat este Gerard Mulliez, acum în vârstă de 88 de ani.

Cine este patronul Auchan, Gerard Mulliez

Gerard Mulliez este cel mai bogat om din Franța, cu o avere de peste 40 de miliarde de euro, dar face parte și din top 20 cei mai înstăriți oameni ai planetei. Se spune despre el că nu este un foarte mare cheltuitor și că majoritatea banilor pe care îi câștigă o reinvestește în afaceri.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Je souhaite un joyeux anniversaire à Gérard Mulliez ,mon concurrent ,85 ans ce jour. Il est un des géants(ne pas se fier à la photo 😂) dans le monde international de l’entreprenariat, fondateur d’une immense galaxie d’enseignes (Auchan,Boulanger,Decathlon , Chronodrive et une vingtaine d’autres )! No1 en Russie et en Chine , ….Et ici en sandwich entre @celinemauricelefort , dynamique adhérente leclerc d’Arras, et … ma pomme. Sur ma page facebook ,regardez l’irrésistible intervention de ce jouvenceau aux dents longues lors d’un échange à Lille , dans lequel il raconte sa première entrevue avec mes parents dans les années 60 , alors qu’il cherchait sa voie. Un formidable battant, chapeau l’artiste #auchan #leclerc #hyper #distribution #magasin #gérardmulliez #mulliez #commerce #entrepreneur #instaphoto @neufcube @auchan.fr @auchan_france @auchan.fr

O postare distribuită de MEL (@micheledouardleclerc) pe

Vezi și: Cine este fondatorul McDonald’s: Ray Kroc, omul care a scris istoria fast food-ului

Familia Mulliez, cea mai bogată din Franța

Averea lui Gerard Mulliez este oricum strâns legată de cea a celorlalți membri ai familiei sale. Imperiul de afaceri Mulliez cuprinde circa 500 de membri (deși unii spun chiar o mie!), asociați în afacerile lor. Împreună aceștia dețin branduri importante în Franța și la nivel mondial. Pe lângă Auchan, familia Mulliez mai deține, printre altele, Décathlon, Leroy-Merlin, Boulanger, Saint-Maclou, Kiabi, Orsay, Pimkie și Flunch. Sunt omniprezenți în retail, cu acticități în orice domeniu, de la hipermarketuri la DIY, sport, haine, centre auto, restaurante sau covoare. Practic, sunt peste tot! În total, familia Mulliez conduce peste 7000 de magazine în 30 de țări. Deși nu există cifre oficiale, se spune că au un staff total de 300.000 de oameni.

Cine este patronul  Auchan: Gerard Mulliez nu a luat nici bacalaureatul

Gerard Mulliez s-a născut pe 13 mai 1931 la Roubaix, France, într-o familie de afaceriști. Tatăl său se ocupă de un brand de haine elitist, înființat de bunicul său. Și unchiul lui era mare afacerist.

La școală nu a excelat și nu are nici măcar bacalaureatul luat. Noroc cu afacerea tatălui său. Gerard Mulliez și-a început cariera muncind pentru tatăl său, însă a dovedit că este omul potrivit. A ajuns în vârful companiei, devenind președintele acesteia

În 1961, pe când avea 29 de ani, a deschis primul magazin Auchan în Roubaix, Franța, după o vizită în Statele Unite, unde a studiat fenomenul.  Acesta s-a retras din funcția de președinte în 1996, iar din cea de CEO zece ani mai târziu, lăsându-l în control pe nepotul său, Vianney Mulliez.

În 2004, Gerard Mulliez a fost decorat cu Legiunea de Onoare.

Fondatorul Auchan este căsătorit și are trei copii. Aceștia locuiesc în Croix, lângă Lille.

 

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO