fbpx

Căutare

Share this article

Pe 4 noiembrie se lansează Hackerville, cel mai nou serial românesc în care rolurile principale sunt jucate de Andi Vasluianu și de talentatul Voicu Dumitraș, puștiul de 14 ani ce a devenit cunoscut întregii țări după ce a ajuns în semifinala concursului de talente Vocea României Junior.

Synopsis-ul filmului sună cam așa: Un atac cibernetic, ai cărui responsabili par a fi o rețea de hackeri din România, afectează una dintre cele mai mari bănci din Germania. Lisa Metz (Anna Schumacher), expertă în criminalitate informatică în Frankfurt, preia ancheta în Timișoara, orașul în care s-a născut. Lisa ajunge să se confrunte cu secrete incomode din trecutul familiei sale. Între timp, ancheta lui Adam Sandor (Andi Vasluianu), polițistul român care se ocupă de caz, este dată peste cap de sosirea Lisei. Investigația îi duce pe cei doi, Lisa și Adam, pe urmele unui hacker genial (Voicu Dumitraș).

După ce am citit aceste rânduri, m-am gândit că mi-ar plăcea tare mult să aflu și alte lucruri despre Voicu, așa că am făcut primul interviu din viața mea, cu un copil.

Cum e să fii celebru la 14 ani? Te invidiază colegii?

Nu cred că sunt celebru. Am fost destul de norocos să ajung la Vocea României Junior, unde am fost semifinalist al sezonului 1 în echipa INNEI și să joc în serialul HBO Hackerville. Aceste două evenimente mi-au schimbat viața și m-au făcut mai popular, dar nu știu dacă mă pot caracteriza ca fiind celebru. Sunt doar un copil care își urmează visurile și vrea să ajungă undeva.

Înțeleg că ești campion la limba engleză și studiezi în limba germane, joci teatru, joci în film și ai mai fost și semifinalist la Vocea României Junior. Ce ai mâncat tu când erai mic? 🙂

Eu încerc să fac cât mai multe și să devin mai bun în cât mai multe domenii, pentru a mă dezvolta și personal și profesional. Studiez limba germană din clasa I la un prestigios liceu din Timișoara. Încerc să nu neglijez școala, pentru că și ea este foarte importantă, și chiar am fost pe la câteva olimpiade la română, engleză și germană, unde am ajuns în etapa națională. Fac teatru de 3 ani în trupa Heavenly Hell, cu care am fost la câteva festivaluri de teatru. Pot să spun că teatrul m-a ajutat foarte mult să îmi înving frica de scenă. Apoi am participat la Vocea României Junior, unde am ajuns până în semifinale și am avut ocazia să o cunosc pe INNA, un om minunat și un mentor pe măsură. Acum joc în noul serial HBO Hackerville, o experiență genială la care sunt onorat că am luat parte. Să vă uitați, promit că nu o să vă dezamagească! Cred totuși că motivul pentru care am ajuns până aici este munca și faptul că știu de la o vârstă fragedă că vreau să fac muzică sau film.

Mai ai frați? Ei sunt la fel de talentați?

Am o soră mai mică, Ioana. Nu avem multe în comun, dar o iubesc foarte mult. Ea e o fire mult mai pragmatică decât mine și e mai încăpățânată și ambițioasă. Deși nu vrea să cânte cu vocea, are voce și ureche muzicală, cântă la chitară și face teatru în aceeași trupă ca mine. În plus, diferența dintre noi este de exact 2 ani, 8 luni, 16 zile și 6 ore.

Cât de mândri sunt părinții tăi de tine? Îți spun vreodată?

Cred că părinții mei sunt mândri de mine, dar nu mi-o spun decât când e nevoie, pentru a nu mi se urca la cap. Familia mea mă susține foarte mult în tot ce fac și le mulțumesc.

Crezi că celebritatea asta se datorează și altcuiva în afară de munca și talentul tău? (adică a fost cineva care te-a susținut, te-a impulsionat, te-a ajutat?)

Nu sunt cea mai ambițioasă fire și părinții mă mai împing puțin de la spate când îmi pierd concentrarea și ambiția, dar nu am simțit niciodată că sunt forțat. Cu toate astea, cred ca o parte din merit ar trebui să le acord părinților mei și unora dintre profesorii mei. Profesoara cu care fac teatru de fapt m-a înscris la audițiile pentru Hackerville.

Unde activează trupa de teatru în care ești?

Heavenly Hell aka Cea Mai Tare Trupă de Teatru activează în Timișoara, în cadrul școlii noastre.

Treaba asta cu muzica e un hobby? Sau le încerci pe toate și mai târziu îți vei alege meseria pe care vrei să o urmezi?

Cred că vreau să mă dezvolt în cât mai multe domenii și să văd ce îmi place, ca după să aleg lucrul la care mă pricep cel mai bine sau îmi place cel mai mult. Cele două mari pasiuni ale mele rămân muzica și filmul sau teatrul. Cred că este foarte important pentru noi copiii să explorăm cât mai mult și să vedem ce ne place și ce vrem să facem pe viitor încă de la vârste fragede, pentru că în opinia mea cea mai bună perioadă pentru a ne descoperi talentele și pasiunile este cât suntem tineri.

Ai moștenit talentul de la cineva din familie?

Partea mamei este plină de profesori și artiști, dar cred că talentul muzical l-am moștenit din partea tatălui meu. Tata are o voce bună doar că nu și-a exploatat-o cât era mai tânăr.

Cred ca nu e suficient talentul, îmi imaginez că ai muncit mult ca să fii atât de bun. Cum a fost copilăria ta? Lucrai mult în loc sa te joci? Sau îți era foarte ușor să înveți?

Multă lume mă întreabă dacă am timp să fac și altceva decât să mă dedic pasiunilor mele și răspunsul e da. Mereu am grijă să am și timp liber cât îmi trebuie, dar adevărul este că muzica și teatrul nu mă solicită atât de tare pentru că le fac cu plăcere și nu pentru că „trebuie”. Copilăria mea este și a fost una grozavă, fără prea multe responsabilități. Am început să cânt cam de pe la 9 ani și cam de pe atunci m-am apucat și de muncă mai serios. Totuși, ca să ajung unde vreau, mai necesită munca și sunt conștient de asta.

Cum ți se pare că ai ajuns pe scenă cu INNA, cu Marius Moga sau cu Andra? Ai avut emoții mari sau crezi că acolo era locul tău având în vedere talentul?

Încă de când mă uitam la Vocea României, îmi ziceam că vreau și eu să ajung pe scena aceea. Și la 11 ani am reușit într-un final să ajung la Vocea României Junior după ce mai multe concursuri de talente m-au respins. Atunci când eram pe scenă cu antrenorii, mi-am zis că am atins primul „milestone„ în drumul meu în artă. Acolo erau foarte mulți copii talentați, dar voiam să demonstrez că și eu îmi am locul printre ei.

Care e cel mai simpatic dintre toți?

Cel mai bine am putut să o cunosc pe INNA și pot spune că este atât un om cât și un artist mare. O admiram pentru renumele ei dar am avut ocazia să o cunosc și personal și asta a fost wow. E foarte serioasă și muncitoare, dar se descurcă foarte bine cu copiii și e și foarte simpatică. Aș vrea să lucrez și cu Marius Moga și Andra.

Dar cum ți se pare că ai ajuns să joci cu Andi Vasluianu? Crezi că ai tu o steluță mai strălucitoare decât altele?

Andi Vasluianu e un om foarte fain și un actor foarte bun. Știam de el și îl admir în continuare ca om și ca actor. Sper să mai lucrăm și pe alte proiecte împreună.

Cum e Andi Vasluianu? E de treabă la filmari sau nesuferit? 🙂

Mereu când toată lumea era stresată pe set, Andi avea mereu glumele la el și știa cum să ne facă să râdem. Se înțelege bine cu toată lumea și mereu înveselește atmosfera. Mă simt foarte norocos că încă de la primul proiect la care am luat parte, Hackerville, am reușit să mă adaptez foarte bine și să mă înțeleg foarte bine cu toata lumea.

Acum serios: ce o sa te faci când o să fii mare?

Întrebarea pe care absolut toată lumea mi-o pune. Sincer, nu știu. Vreau să continui pe drumul ăsta – muzică, teatru sau film. Cred că sunt trei domenii care se îmbină foarte bine și poate, de ce nu, pot să le fac pe toate. Tot ce știu este că până când voi ști sigur ce vreau să fac, vreau să mă dezvolt cât mai mult în toate. După Vocea României Junior, de exemplu, am început să îmi compun propriile piese și să studiez pianul. Am un vis, de când eram mic, să ajung la Hollywood și să devin actor sau cântăreț/compozitor și vreau să fac tot ce îmi stă în putință să ajung până acolo.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO