Căutare

Share this article

Mai avem foarte puţin până la ediţia 90 a Premiilor Oscar. Evenimentul va avea loc în noaptea de duminica (dimineaţa de luni) şi va putea fi văzut pe Digi 24 şi Digi Film. Iar noi vă invităm să îl vedem împreună pentru că duminică avem noapte albă pe life.ro: cele mai importante momente şi toţi câştigătorii prezentate în timp real pe site. LIVE TEXT şi noapte albă.

Dar până pe 4 martie, haideţi să vedem care sunt predicţiile finale pentru cele mai importate categorii. Anul acesta toate premiile anterioare par să prevestească şi câştigătorii de la Oscar. Globurile de Aur, Premiile BAFTA sau Premiile SAG (Screen Actors Guild Awards) ne vor ajuta să ne dăm seama care sunt favoriţii pentru cele mai importante categorii.

Care sunt favoriţii. Cine are şanse să fie marea surpriză. Dar şi cine ar fi trebuit să fie nominalizat în categorie. 

Cel mai bun actor în rol secundar

Sam Rockwell (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) este marele favorit al acestei categorii. Câştigător al premiilor SAG Awards, Golden Globes, BAFTA şi Critics’ Choice Awards, Rockell pare că îşi pregăteşte deja discursul pentru primul său Premiu Oscar. Cu toate acestea, Willem Dafoe (The Florida Project) rămâne în cursă, având în vedere premiile pe care le-a primit din partea criticilor din New York, Los Angeles şi Chicago.

Cu toate acestea, Rockwell pare să fie un câştigător detaşat. Iar prestaţia lui din Three Billboards Outside Ebbing, Missouri este absolut superbă. De altfel, filmul domină clar această categorie (dacă nu întregul eveniment), având în vedere că mai dă un nominalizat la această categorie, pe Woody Harrelson.

Cine este marele favorit: Sam Rockwell (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)

Cine ar putea câştiga: Willem Dafoe (The Florida Project)

 

Cine ar fi trebuit să fie nominalizat: Nahuel Pérez Biscayart, BPM (Beats Per Minute)

Cea mai bună actriţă în rol secundar

Allison Janney (I, Tonya) pare să fie şi ea sigură de premiu. Nu de alta, dar ca şi Sam Rockwell, Janney a câştigat la rândul său toate premiile importante SAG Awards, Golden Globes, BAFTA şi Critics’ Choice Awards. Aş completa că le-a câştigat chiar detaşat. De altfel, portretizarea sa pentru un personaj atât de rău şi de crud precum LaVone Fay Golde, mama patinatoarei Tonya Harding, este absolut incredibilă. De amintit şi faptul că în filmul I, Tonya joacă şi actorul de origine română Sebastian Stan.

Iar Academiei îi plac astfel de personaje complicate, complexe şi puţin dubioase … mai ales pentru rolurile secundare, vă dau un singur exemplu: Christoph Waltz care a câştigat ambele Oscaruri pentru roluri după acelaşi calapod: ofiţerul SS Hans Landa în Inglourious Basterds (2009) şi vânătorul de recompense Dr. King Schultz în Django Unchained (2012).

Aşadar, Janney pare că este o câştigătoare clară a acestei categorii. Să vedem ce discurs ne pregăteşte.

Cine este marea favorită: Allison Janney (I, Tonya)

Cine ar putea câştiga: Laurie Metcalf (Lady Bird)

Cine ar fi trebuit să fie nominalizată: Holly Hunter (The Big Sick)

Cel mai bun actor în rol principal

Şi aici categoria pare să aibă un câştigător foarte clar. Gary Oldman (Darkest Hour) şi-a adjudecat deja toate premiile importante pentru interpretarea lui Winston Churchill, câştigând deja SAG Awards, Golden Globes, BAFTA şi Critics’ Choice Awards. Filmul are şase nominalizări în acest an la Premiile Oscar şi, deşi nu pare unul dintre favoriţii pentru marele trofeu, s-a bucurat de aprecierea criticilor, dar şi a publicului, având încasări de peste 54 de milioane de dolari doar în Statele Unite ale Americii.

Chiar dacă Oldman pare să îşi fi asigurat victoria, de apreciat mai sunt şi prestaţiile tinerilor actori Timothée Chalamet (Call Me by Your Name) şi Daniel Kaluuya (Get Out). Foarte sincere, sensible şi emoţionale, ambele interpretări ne dau speranţe că îi vom mai vedea în producţii importante şi în anii următori. De altfel, Chalamet a avut deja un an absolut incredibil, jucând în două filme care se află în cursa pentru titlul de Cel mai bun film al anului, atât în Call Me by Yout Name, cât şi în Lady Bird.

Cine este marele favorit: Gary Oldman (Darkest Hour)

Cine ar putea câştiga: Timothée Chalamet (Call Me by Your Name)

 

Cine ar fi trebuit să fie nominalizat: Christian Bale (Hostiles)

Cea mai bună actriţă în rol principal

Ei bine a venit şi anul în care să putem spune că Meryl Streep, deşi nominalizată pentru un rol într-un film făcut de Steven Spielberg, nu pare să aibă nicio şansă de câştig. Şi asta pentru că anul acesta Frances McDormand, Saoirse Ronan, Sally Hawkins şi Margot Robbie fac nişte roluri incredibile. Lupta reală pare să se dea între primele două. Cu o victorie, însă, destul de clară a lui Frances McDormand.

Una dintre puţinele actriţe de peste ocean care să câştige toate cele mai importante trei premii în actorie: Oscar, Emmy şi Tony, McDormand ar trebui să se gândească unde să îşi pună în casă cea de-a doua statuetă. Şi asta pentru că, după ce a câştigat, la rândul său, SAG Awards, Golden Globes, BAFTA şi Critics’ Choice Awards, pare să fie sigură de victorie şi la Premiile Oscar.

Cu toate acestea, Saoirse Ronan a fost foarte apreciată pentru rolul său din Lady Bird. Şi pe bună dreptate, este încântătoare. De altfel, a şi câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un film de comedie la Golden Globes.

Cine este marea favorită: Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)

Cine ar putea câştiga: Saoirse Ronan (Lady Bird)

 

Cine ar fi trebuit să fie nominalizată: Emma Stone (Battle of the Sexes)

Cel mai bun regizor

Monstrul romantic a lui Guillermo del Toro pare că îl va ajuta pe acesta să câştige primul premiu Oscar din cariera sa. Iar sensibilul povestitor îl merită cu prisosinţă, nu doar pentru filmul de anul acesta, ci şi pentru Pan’s Labyrinth. Regizorul i-a suflat lui Steven Spielberg toate premiile importante, SAG Awards, Golden Globes, BAFTA şi Critics’ Choice Awards, aşa că povestea lui de iubire sinceră şi pură din Shape of Water, îl face principalul favorit şi la Premiile Oscar. A avut un discurs foarte frumos atunci când a câştigat trofeul pentru cel mai bun regizor la Golden Globes, aşa că sunt foarte curioasă ce o să spună luni dimineaţă.

Remarc, de asemenea şi nominalizarea Gretei Gerwig, singura femeie din această categorie. Şi doar a cincea nominalizată vreodată pentru acest titlu. La ce film frumos a fost Lady Bird, parcă Gerwig ar merita şi ea un Oscar.

Cine este marele favorit: Guillermo del Toro (The Shape of Water)

Cine ar putea câştiga: Jordan Peele (Get Out)

 

Cine ar fi trebuit să fie nominalizat: Dee Rees (Mudbound)

Cel mai bun film

În mod clar, cea mai importantă categorie este şi cea mai greu de prezis. Şi asta pentru că, în general, proiectul care câştigă titlul pentru Cel mai bun regizor ar trebui să ia şi Cel mai bun film. Iar Guillermo del Toro pare să fie favorit clar pentru prima categorie, aşa că Shape of Water este clar un favorit în cursa pentru al doilea trofeu.   

Cu toate acestea, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri şi-a adjudecat toate premiile importante: SAG Awards, Golden Globes, BAFTA şi Critics’ Choice Awards, fiind principalul favorit şi pentru Premiile Oscar. Pe de altă parte şi Lady Bird a câştigat titlul de cea mai bună comedie la Golden Globes. Aşa că, are şi filmul Gretei Gerwig o şansă importantă.

Cine este marele favorit: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Cine ar putea câştiga: The Shape of Water

 

Cine ar fi trebuit să fie nominalizat: Mudbound

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO