Căutare

Share this article

Cele mai importante premii ale cinematografiei mondiale vor avea lor în noaptea de 4 martie, transmise în direct în România de către Digi 24 şi Digi Film. Premiile Oscar sunt recunoscute pentru speech-urile memorabile pe care le ţin câştigătorii sau monologurile prezentatori, pentru hainele alese de către vedete pentru covorul roşu, dar şi pentru momentele muzicale din timpul evenimentului. Anul acesta avem cinci melodii superbe nominalizate la categoria Best Original Song. Nu sunt hit-uri ori melodii de ascultat la radio sau în cluburi, ci piese cu mesaje puternice. Exact ca filmele pentru care au fost scrise.

Şi nu doar că melodiile sunt foarte faine, ci şi sunt interpretate de artişti senzaţionali. Hai să vedem la ce să ne aşteptăm de la momentele muzicale de anul acesta.

Mary J. Blige

Mary J. Blige se dovedeşte a fi o actriţă sinceră, autentică şi foarte talentată. Iar nominalizarea sa pentru premiul de Best Supporting Actress pentru rolul Dee Rees din drama Netflix Mudbound, tinde să demonstreze acest lucru. Însă, Blige ne reaminteşte şi de ce are o mulţime de fani în toată lumea, cântând melodia, aproape manifest, din acest film. Este nominalizată pentru Best Original Song pentru melodia Mighty River, compusă împreună cu Raphael Saadig şi Taura Stinson.

Common & Andra Day

Chiar dacă filmul Marshall, o biografie a judecătorului Thurgood Marshall, nu a primit foarte multă atenţie din partea Academiei, melodia interpretată de Common şi Andra Day i-a impresionat pe aceştia. Common a mai câştigat un Premiu Oscar în 2015 pentru melodia Glory, scrisă pentru filmul Selma. Acesta a scris melodia împreună cu Diane Warren şi a ales-o pe Andra Day pentru un feature plin de emoţie: Stand Up for Something:

Gael Garcia Bernal, Miguel & Natalia Lafourcade

Pixal a dat lovitura anul trecut cu animaţia Coco cea care nu numai ca a fost foarte bine primită de public, dar a fost şi foarte apreciată de către Academie, având şanse mari să câştige premiul pentru Best Animated Feature. Mai mult decât atât, anul acesta este nominalizat şi pentru Best Original Song. Cuplul Kristen Anderson-Lopez şi Robert Lopez, duo-ul din spatele mega hit-ului Let It Go, din filmul Frozen, revine cu o melodie pentru o nouă super animaţie. Iar actorul mexican Bernal se alătură lui Miguel & Nataliei Lafourcade pentru a interpreta melodia Remember Me.

Keala Settle

The Greatest Showman nu a primit o nominalizare la cea mai importantă categorie, Best Picture, dar a primit o nominalizare la categoria Best Original Song. De altfel, melodia This is Me a câştigat deja acest premiu la Golden Globes. Scrisă de Benj Pasek şi Justin Paul, cuplul din spatele melodiei City of Start din La La Land, melodia este superbă. Iar actriţa şi cântăreaţa Keala Settle o cântă absolut minunat.

Sufjan Steven

O poveste atât de frumoasă precum Call Me By Your Name nu avea cum să nu aibă şi o melodie pe măsură. La fel de romantică, de sensibile şi de profundă. Sufjan Stevens a scris două dintre melodiile de pe coloana sonoră a filmului. Atât Mystery of Love, cât mai ales Visions of Gideon sunt, fără doar şi poate, două melodii perfecte pentru o seară romantică. Ar fi foarte fain să vedem cum această trupă indie-rock se bucura şi de puţină apreciere mainstream şi cum mai bine decât pe scena de la Oscaruri.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO