Coafarea termică: cum să-ţi protejezi părul - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Atunci când ai părul aranjat te simţi imediat mai frumoasă şi mai încrezătoare. Ai la îndemână o mulţime de variante, îl poţi coafa folosind o perie rotativă, foehnul, ondulatorul sau aparatul pentru îndreptat părul însă toate sunt pe bază de căldură şi, dacă nu le foloseşti corect, îţi pot deteriora părul. Aşadar, am rugat-o pe Mădălina Niţu, trainer ghd România, să ne spună cum să folosim corect instrumentele de styling cu aport de căldură:

„Dacă ai părul ondulat sau creţ, după uscare este esenţial să foloseşti un ulei hidratant sau un ser special pentru ca acesta să nu se electrizeze. Aplică produsul de îngrijire şi usucă părul cu ajutorul difuzorului setat la o temperatură joasă. Evită să îţi atingi buclele cu mâna, aşteaptă până când părul tău este uscat complet pentru a obţine o textură flexibilă. Indiferent de tipul de păr, produsul de protecţie termică este obligatoriu. Pulverizează-l pe lungimi înainte de uscarea cu foehn-ul sau de utilizarea plăcii. Este important să optezi pentru instrumente care nu deteriorează sănătatea părului. De exemplu, stylerele ghd sunt optimizate la 185 de grade celsius, o temperatură ideală care nu va deschide cuticulele şi nu va cauza decolorarea ori electrizarea părului.”

Iată cum poţi obţine acasă pas cu pas bucle cu volum, folosind un styler pentru păr cu margini rotunjite:

Iar dacă eşti tunsă bob, poţi obţine mai mult volum, folosind tehnica de mai jos:

Pentru a avea o coafură de durată, optează pentru o faţă de pernă din materiale naturale, mătasea este  o alegere foarte bună. Pentru a proteja buclele, prinde părul într-un coc lejer atunci când dormi, dacă lungimea îţi permite. Dacă ai exces de sebum, aplică puţin şampon uscat seara, iar dimineaţa părul tău va arăta mult mai bine.

Nu uita că pentru a avea un păr sănătos, trebuie să-l îngrijeşti corespunzător. Nu-l prinde prea strâns, dar optează să-l ţii în coadă sau coc atunci când stai la birou sau conduci, pentru că se poate freca de scaun şi astfel vârfurile se degradează mai repede. Foloseşte mereu balsam şi oferă-i podoabei capilare un plus de protecţie aplicând un ulei sau un serum leave in, care nu se clăteşte. Produsul va învălui firul de păr, protejându-l astfel de factorii agresivi. Descoperă produsele de îngrijire a părului pe notino.ro. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO