Căutare

Share this article

Cozonac pufos, cu nucă, stafide și cacao sau cozonac însiropat, nuci cu ganache de ciocolată și rom, pricomigdale cu ganache de ciocolată, Bundt Cake cu ciocolată și vișine, turtă dulce, checuri – de la cele clasice, până la cele mai sofisticate, biscuiți sau portocale confiate trase în ciocolată, acestea sunt doar câteva dintre deserturile cu care Ana Consulea și cofetarii cu spirit de artist de la Zexe Braserie doresc să vă bucure momentele de sărbătoare, anul acesta.

Colecția de deserturi pentru sărbătorile de iarnă este pregătită încă de la începutul toamnei de cofetari, pentru ca totul să ajungă perfect pe mesele festive. Totul începe cu un brainstorming în laboratorul de cofetărie Zexe Braserie, unde echipa pune pe hârtie idei de deserturi crăciunoase care compun meniul sezonului și continuă cu nenumărate teste, până la forma finală. De câțiva ani, cozonacul este nelipsit din colecția de sărbători, însă în fiecare sezon, pe meniul special își fac loc noi și noi deserturi. Anul acesta, „new entries” sunt pricomigdalele cu ganache de cicolată, macarons cu scorțișoară, strugurii alcoolizați trași în ciocolată neagră, dar și Bundt Cake-ul cu vișine și ciocolată neagră.

„De Crăciun, cea mai mare bucurie este să fiți alături de familie și de prietenii dragi, nu-i așa? Pentru noi, la Zexe Braserie, cea mai mare fericire, înainte de a ne strânge, la rândul nostru, cu familiile în jurul mesei, este să vă ajutăm să aduceți bucurie celor dragi. Deserturile pe care vi le propunem anul acesta, sunt, așa cum v-am obișnuit deja, o invitație la liniște și răsfăț, la bucurie și la momente calme, încărcate de iubire, alături de cei dragi”, spune Ana Consulea, Pastry Chef și fondator Zexe Braserie.

Iată mai jos o serie de recomandări de deserturi din colecția specială Zexe Braserie, care sigur vă vor face Sărbătorile mai dulci.

Recomandare Zexe Braserie: Cozonac clasic cu nucă, stafide și cacao

Există, la ora actuală, nenumărate rețete de cozonac. La Braserie, găsiți varianta de cozonac clasic, rezultată în urma unui brainstorming la laborator cu tema: Cum este cozonacul ideal pentru tine? „Cât de pufos, câtă cacao, câtă nucă? Ce a ieșit este un cozonac clasic, pufos, cu gust de copilărie, nucă, stafide și cacao, exact așa cum și-ar fi dorit cofetarii noștri în copilăria lor. La Brioche Roumaine, cum o recomandăm oaspeților străini, este și anul acesta în vitrina Braseriei”, spune Ana Consulea.

Cozonac însiropat

Cozonacul însiropat este deja vedetă în vitrina Braseriei. Inspirat după o rețetă rusească de cozonac împletit găsită și perfecționată de șeful de laborator, Mircea Banu, cozonacul însiropat este rezultatul multor ani de cercetări, teste și perfecționare.

Ca tușă personală față de cel rusesc, cofetarii de la Braserie l-au „înecat” zdravăn în alcool, rezultând ceea ce astăzi cunoaștem sub numele de cozonac împleticit. Cu siguranță va provoca mult entuziasm la masa de Crăciun!

Recomandare Zexe Braserie: Nuci cu cremă de ciocolată

Nucile umplute ne trezesc amintiri din copilărie, mai ales amintirea faimoasei forme, care se regăsește și în laboratorul Zexe Braserie. „Da, fiecare nucă este creată manual de cofetarii noștri, într-o atmosferă plină de bucurie. Cum ne știți, cu multă imaginație, am adăugat o notă modernă și personală clasicelor nuci și le-am umplut cu un ganache de ciocolată și rom”, spune Ana Consulea.

Cornulețe cu magiun

Cornulețele cu magiun de prune sigur vă vor aduce aminte de bucuria acelor seri în care mamele și bunicile întindeau aluatul cu sticla (sau alte metode care mai de care mai creative). Fără îndoială, un desert fără de care nu ne mai imaginăm Crăciunul. 

Ciocolată de casă

Unul dintre cele mai nostalgice deserturi, ciocolata de casă, a aparut în vitrina Braseriei la insistențele unei prietene dragi, ardeleancă la origine. Tot ea a ajutat și la crearea rețetei. „Ce a ieșit ne-a impresionat și pe noi (și vă zicem, e greu). Așa că vă invităm și pe voi să o descoperiți și savurați”, mai spune cofetarul.

Recomandare Zexe Braserie: Turtă dulce decorată de Crăciun

Turta dulce este „prăjitura Crăciunului”, încă de pe vremea lui Hansel și Gretel. La Braserie, găsiți turtă dulce decorată special pentru Crăciun de #cofetaricuspiritdeartist. De pus în brad, sub brad și de savurat cu bucurie.

Chec de mamaie cu nuci

Checul este desertul copilăriei, al sărbătorilor și al liniștii din familie. Anul acesta, cofetarii au adăugat și nuci în checul clasic, marmorat, „de mamaie” (inspirat de checul bunicilor cofetarilor). 

Checuri cu fructe uscate

Cofetarii Zexe Braserie iubesc checurile – atât să le savureze, cât și să le creeze, așa că s-au jucat în laborator. Pe lângă checul clasic de mamaie, găsiți în vitrina Braseriei o selecție de checuri sofisticate: cu ciocolată și portocale, cu prune, nuci și rom, cu citrice și chec cu mix de fructe uscate. Indiferent pe care îl veți alege, e atât de simplu să gustați bucuria.

Pricomigdale cu ganache de ciocolată

Tot din categoria „dulciurile copilăriei”, biscuiții delicioși cu nuci și migdale sunt pentru prima dată în vitrina Braseriei. Și pricomigdalele au primit o tușă personală: ganache de ciocolată.

Struguri alcoolizați îmbrăcați în ciocolată

Poate ați mai mâncat căpșuni în ciocolată, dar struguri? Anul acesta, de Sărbători, vă veți putea bucura în premieră de struguri îmbrăcați în ciocolată și bine alcoolizați, în spiritul sărbătorii.

Bundt Cake cu ciocolată și vișine

Bundt-ul este o prăjitură specială, tocmai bună de împărțit cu ceilalți. Adică perfectă  pentru orice masă de sărbători. Satisface atât exigențele social media (probabil nu vă veți putea abține să nu îi faceți poza perfecta), dar și pe cele ale celor mai pretențioase mătuși. În acest an, cofetarii de la Zexe Braserie vă propun un Bundt Cake altfel decât până acum: cu vișine, îmbrăcat în ciocolată delicioasă. 

Biscuiți

Biscuiții sunt gustarea perfectă ce dă tonul poveștilor la o ceașcă de cafea sau ceai, la sfârșitul mesei îmbelșugate. La Braserie, îi găsiți în diverse sortimente: cu cocos, stafide, scorțișoară, fără zahăr, cacao și portocale sau fistic.

zexe

Recomandare Zexe Braserie: Prune și portocale trase în ciocolată

Știați că prunele uscate erau, pe vremuri, un desert festiv, care se servea alături de nuci? În laboratorul Braseriei, prunele s-au întâlnit cu ciocolata neagră Oriado 60%. Și cum sărbătorile de iarnă fără miros de portocală în casă nu au același farmec, cofetarii cu spirit de artist de la Zexe s-au gândit să vă răsfețe și cu portocale confiate trase în ciocolată neagră. 

 


Cum puteți comanda deserturile din colecția de sărbători

Deserturile Zexe Braserie sunt perfecte pentru a fi și dăruite, mai ales că vin în ambalaje artsy, special create de artista Alexia Udriște. Fiind un laborator de cofetărie artizanal, capacitatea de producție este limitată. Cozonacul Zexe Braserie și alte deserturi crăciunoase pot fi comandate până pe 20 decembrie.

Pentru comenzi de torturi sau prăjituri, vă puteți inspira și din meniul pe www.zexebraserie.ro. Fiecare prăjitură individuală poate fi „transformată” în tort.

Comenzile pot fi date pe adresa office@zexebraserie.ro sau la telefon: 0786.778.777.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO