„Connecting Opera” sau cum poți vedea live Corul de Copii al Operei Naționale, pe care l-ai votat la „Românii au talent” - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Ești curios cum sună Stairway to Heaven, de la Led Zeppelin, Queen, The Beatles, Deep Purple sau Frank Sinatra pe scena Operei Naționale din București? Hai la concert, luni seara, 25 noiembrie, de la 18.30! În acest fel vei da o mână de ajutor și campaniilor derulate de Hope and Homes for Children.

Vei urmări un regal muzical, alături de Corul de Copii al Operei Naționale din București și Corul și Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet din Constanța, sub bagheta dirijorului Ionuț Pascu. Prezentator este Mugur Mihăescu.

Ionuț Pascu, dirijorul spectacolului

Ce anume face special acest eveniment?

Ionuț Pascu: Acest concert este pentru prima dată gândit ca model de punte între generații și care adună aceste forțe: Corul de Copii al Operei Naționale București, împreună cu Orchestra, Corul și soliști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța. Vorbim despre acest Cor de Copii al Operei Naționale București, care sunt prinși în partituri ale teatrului; „Carmen”, „Oedip”, a lui George Enescu, „Carmina Burana” și multe altele.

Așadar, ei sunt mici profesioniști, obișnuiți cu scena și cu tot ce înseamnă costum de operă și așa mai departe. Mai mult decât atât, anul acesta au fost finaliști la emisiunea Românii au talent și au ajuns în finală în urma opțiunilor publicului, milioane de oameni care au trimis sms-uri pentru susținerea lor, ceea ce înseamnă pe de o parte că munca lor a fost extrem de apreciată și, mai mult, repertoriul pe care l-au abordat a fost pe placul oamenilor. Să ne gândim că în semifinale au interpretat Bohemian Rhapsody, iar în finală, Stairway to Heaven, cu un solist din cor, care, din fericire, ne este și elev.

De cealaltă parte, la Constanța, începând cu anul ce-a trecut, am creat, împreună cu doamna Daniela Vlădescu, managerul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, un spectacol inedit, extraordinar, cu care ulterior am ajuns și în festivaluri. Aș menționa aici Festivalul Europa FM de la malul mării, eveniment în care am testat preferințele publicului și am realizat că am avut în jur de 13.000 de spectatori, lucru care ne onorează.

În plus, fiica mea, Aida Pascu, studentă acum la Canto, a făcut parte din acest Cor al Copiilor al Operei Naționale din București de la vârsta de 7 ani. Cunosc bine, așadar, tot ce se întâmplă acolo și știu gradul de profesionalism al acestor micuți profesioniști ai muzicii.

Iar noi, toți cei care am gândit acest eveniment cultural, l-am conceput ca divertisment cultural și am inclus piesele, „vechiturile de aur”, pe care le ascultau părinții noștri sau noi, cei din generația 40-50 de ani, tocmai într-un regal de divertisment de familie.

Așadar, vă așteptăm luni seara să ascultăm rock la Opera Română din București și nu doar atât!

***

Dirijorul Ionuț Pascu propune publicului un spectacol memorabil, conceput ca punte între generații: Corul de Copii al Operei Naționale București va cânta alături de Corul și Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța și de cei șase soliști ai serii: sopranele Daniela Vlădescu, Madeleine Pascu, Smaranda Drăghici și Aida Pascu, împreună cu tenorii Răzvan Săraru și Doru Iftene.

 

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO