Controverse din viața și cariera lui Tom Cruise: de la statutul de sex simbol, la disprețul colegilor pentru aerele de superioritate - LIFE.ro
Mergi la conținut

Tom Cruise naşte discuţii atunci când vine vorba de acţiunile lui din spatele, dar şi din faţa camerelor.

Nu-i poate contesta nimeni talentul şi perseverenţa cu care a luptat să devină unul dintre cei mai apreciaţi actori de filme de acţiune, însă caracterul său a fost pus, adesea, la îndoială.

Au existat, de-a lungul timpului, multe zvonuri legate de comportamentul neadecvat al actorului, dar, din colegialitate, multă lume a preferat tăcerea.

De altfel, se spune că Tom şi-a negociat foarte bine statutul, cumpărând chiar şi tăcerea fostelor sale soţii sau pe cea a copiilor adoptivi. Această flacără a discordiei a fost reaprinsă, recent, de către actriţa Thandie Newton şi de către alţi colegi de platouri. În anul 2000, pe când Thandie şi Tom filmau împreună pentru Misiune: Imposibilă 2, actriţa susţine că era terifiată de zilele de filmări, când trebuia să joace rolul ispitei pentru personajul interpretat de Cruise.

1999: Tom Cruise a râs în timp ce povestea cum a restricționat oxigenul pentru un pasager dintr-un avion.

În timpul unei apariții la „Late Show with David Letterman” din 1999, Tom Cruise și-a amintit un moment în care a restricționat oxigenul pentru un pasager când zbura spre Colorado. Potrivit lui Cruise, el și copilotul său, precum și un pasager foloseau măști de oxigen pentru că zburau la altitudini mari. Cu toate acestea, Cruise a spus că și-a dat seama curând că nu are suficient oxigen pentru a rămâne alert la acea altitudine.

Cruise a spus apoi că el și copilotul au decis să închidă masca de oxigen pentru pasager, astfel încât să își poată continua călătoria.

Acest lucru a făcut să râdă publicul și Cruise. În timp ce continua să povestească despre modul în care pasagerul a leșinat din cauza lipsei de oxigen, Cruise a continuat să râdă, făcându-l pe Letterman să pară inconfortabil.

La început, Letterman a fost confuz și a întrebat: „Dar sincer, să te uiți la asta din altă direcție, nu este acea tentativă de omucidere? Tocmai ai oprit oxigenul unui tip”

Odată ce Letterman a fost asigurat de siguranța pasagerului, gazda s-a alăturat râsului lui Cruise.

Sex simbolul anilor ’90 este, astăzi, „crucificat“ de o parte dintre colegii de breaslă, sătui de reacţiile şi de superioritatea lui

2005: Tom Cruise a șocat pe toată lumea sărind pe o canapea la „The Oprah Winfrey Show”

Actorul vorbea cu Oprah despre noua sa relație cu Katie Holmes, cu care s-a căsătorit în cele din urmă un an mai târziu. Cruise și-a clarificat emoția pe tot parcursul spectacolului ridicându-se și făcând ipostaze de victorie.

La un moment dat, a sărit pe canapea în mijlocul conversației chiar lângă Oprah. În timp ce momentul părea puțin exagerat la acea vreme și era în mod clar iubit de publicul live, o inspecție suplimentară a clipului a schimbat percepția lui Cruise de către public pentru totdeauna.

2005: Tom Cruise a intrat într-o ceartă cu Brooke Shields din cauza medicamentelor prescrise.

Spre sfârșitul lui mai 2005, Cruise a criticat-o pe actrița Brooke Shields pentru că a folosit antidepresive, ceea ce a provocat o ruptură între cele două vedete.

Cruise a declarat pentru Access Hollywood (prin People) că Shields a fost „iresponsabilă” pentru că a spus în memoria ei „Down Came the Rain” că antidepresivele au ajutat-o să se vindece de depresia postpartum după nașterea fiicei ei Rowan în 2003. Shields a răspuns oamenilor spunând „Cruise ar trebui să rămâi să salvezi lumea de extratereștri”.

Cruise a fost mai târziu întrebat despre părerile sale într-un interviu la „Today Show” și a intrat într-o discuție aprinsă cu jurnalistul Matt Lauer despre administrarea de antidepresive.

El a spus că nu există „un dezechilibru chimic” și antidepresivele maschează problema mai degrabă decât o vindecă. El a insistat, de asemenea, că vitaminele și exercițiile fizice sunt modalități mai bune de a „vindeca” depresia și l-a acuzat pe Lauer că este „strălucitor”.

Shields a scris un articol de opinie în The New York Times spunând că comentariile lui Cruise au fost un „deserviciu mamelor de pretutindeni”.

Shields a dezvăluit mai târziu în „The Tonight Show with Jay Leno” că Cruise a venit la ea acasă și și-a cerut scuze. Relația părea să fi revenit, deoarece Shields a participat la nunta lui cu Katie Holmes în 2006.

Tom Cruise a făcut un „deserviciu mamelor de pretutindeni”

2005: Cruise a spus că un reporter de televiziune australian a depășit limitele întrebându-l despre relația lui cu fosta soție Nicole Kidman.

În iunie 2005, Cruise a fost intervievat de „60 Minutes Australia” pentru a vorbi despre credințele sale în Scientology și despre celebritatea de la Hollywood. În timpul interviului, jurnalistul Peter Overton a pus o serie de întrebări despre Nicole Kidman, fosta soție a lui Cruise. Cei doi au divorțat în 2001 și au doi copii.

În cele din urmă, Cruise a simțit că întrebările au mers prea departe, ceea ce l-a determinat pe actorul „Mission: Impossible” să spună: „Acum treci peste linie. Treci peste linie”.

Când Overton a spus că pune întrebări pe care publicul dorea să le știe, Cruise a răspuns: „Peter, vrei să știi. Asumă-ți responsabilitatea pentru ceea ce vrei să știi. Nu spune ce vor alte persoane. Aceasta este o conversație pe care o am cu tine, nu?”

Cruise a continuat: „Tocmai îți spun chiar acum, OK. Pune-ți manierele înapoi”.

Overton și-a cerut scuze, dar în 2020 a spus la „The Kyle and Jackie O Show” că nu regretă că a pus întrebarea.

Citește și: Viaţa lui Tom Cruise, între imaginea de băiat bun şi cea a unui tip extrem de violent atunci când lucrurile nu-i sunt pe plac

2005: Tom Cruise l-a numit pe un fars care i-a aruncat cu apă drept „un ticălos”.

La premiera din Londra a filmului „Războiul lumilor” din iunie 2005, un farseur a stropit cu apă pe fața lui Cruise folosind un microfon fals. Gluma practic a făcut parte din seria de farse de la Canalul 4 britanic „Balls of Steel”, în care comedianții concurează în provocări periculoase din lumea reală.

Cu toate acestea, lui Cruise nu i s-a părut amuzantă farsa și i-a spus farseurului să plece înainte să poată pleca.

Îți place să te gândești mai puțin la oameni, nu-i așa? spuse Cruise. „Este incredibil de nepoliticos. Sunt aici să-ți dau un interviu și faci asta… este incredibil de nepoliticos.”

Cruise a spus apoi: „Ești un ticălos… idiot… ești un ticălos”.

Farseurul și cei trei membri ai echipei de filmare au fost apoi escortați din cinematograf și arestați de poliție. The Guardian a raportat că mai târziu Channel 4 și-a cerut scuze lui Cruise într-o declarație, dar a spus că numai cascadoria a fost „intenționată să fie mai degrabă ușoară decât malițioasă”.

Tom, un individ foarte dominant

2015: În memoria ei, fostul scientologist Leah Remini a spus că actorul a strigat la asistenți în timp ce făcea prăjituri.

În noiembrie 2015, Leah Remini și-a publicat memoriile „Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology” după ce a părăsit Scientology. În memorii, actrița a menționat multiplele ei interacțiuni cu Cruise – care este scientolog – și familia lui.

Cu o ocazie, Remini a scris, potrivit Vulture, Cruise ar fi strigat la asistenții săi pentru că voia să facă prăjituri, dar nu a găsit aluatul preambalat.

„Băieți, unde sunt chestiile cu prăjiturile?’”, și-a amintit Remini. „La naiba! Pot să iau doar chestiile pentru prăjituri, băieți? Intrați în prezent, este ceea ce trebuie să faceți.”

Un purtător de cuvânt al Scientologiei a negat afirmațiile din cartea lui Remini la momentul publicării într-o declarație publică. Într-un e-mail recent către Insider despre această poveste, un purtător de cuvânt al Scientologiei a numit contul lui Remini „minciuni și afirmații false rău intenționate”.

2020: Thandiwe Newton a spus că a fost „un coșmar” să lucrezi la „Mission: Impossible 2” cu Tom Cruise.

În timpul unui interviu cu Vulture în 2020, Thandiwe Newton a spus că era „atât de speriată” de Cruise când lucra la „Mission: Impossible 2”. În filmul din 2000, ea a jucat rolul personajului lui Cruise, Ethan Hunt, interesul amoros al lui Nyah Nordoff-Hall.

„Era un individ foarte dominant”, a spus actrița „Westworld”. „Încearcă din greu să fie o persoană drăguță. Dar e presiunea. Acceptă multe. Și cred că are acest sentiment că numai el poate face totul cât de bine se poate.”

Newton și-a amintit un moment în care ea și Cruise au fost „frustrați” unul cu celălalt pentru că nu au reușit să scoată o scenă de balcon. În cele din urmă, au încercat să repete în fața camerei și să-și spună replicile pentru a încerca să înțeleagă scena potrivit standardelor lui Cruise.

„Nu mă pot gândi la nimic mai puțin revelator”, a spus Newton. „M-a împins și mai mult într-un loc de teroare și nesiguranță. A fost o adevărată rușine. Și binecuvântați-l. Și vreau să spun cu adevărat să-l binecuvântez, pentru că încerca cel mai mult.”

Ea a continuat: „Nu a fost oribil. A fost doar, era foarte stresat”.

Cu toate acestea, Newton și-a amintit că a sunat un prieten, Jonathan Demme, după prima noapte în care au filmat scena și i-a spus că a fost „un coșmar”.

Fostul manager al lui Tom Cruise și-a amintit că actorul a refuzat odată să vorbească cu o chelneriță pentru că era „încă în caracter”

2020: Tom Cruise a fost înregistrat țipând la echipajul „Mission: Impossible 7” pentru că nu a respectat regulile de siguranță COVID-19.

În decembrie 2020, The Sun a publicat o scurgere audio cu Cruise strigând la angajații „Mission: Impossible 7” după ce regulile de siguranță COVID-19 au fost încălcate pe platourile de filmare.

Val Kilmer
Val Kilmer și Tom Cruise în Top Gun

Echipa a oprit deja producția la Studiourile Warner Bros din Leavesden, Anglia, la începutul aceluiași an, din cauza reglementării coronavirusului. The Sun a raportat că Cruise „a zburat în furie” după ce i-a văzut pe doi dintre membrii echipajului stând la mai puțin de 2 metri unul de celălalt.

„Și dacă nu o faci, ești concediat”, a spus el în audio, scurs de The Sun. „Văd că o faci din nou, ai dispărut. Fără scuze. Poți să le spui oamenilor care își pierd nenorocitele case pentru că industria noastră este închisă. Nu le va pune mâncare pe masă sau nu le va plăti studii universitare”.

Fanii și celebritățile au fost împărțite ca răspuns la știri. George Clooney a spus că Cruise nu a „exagerat” într-un interviu la emisiunea radio SiriusXM a lui Howard Stern. Între timp, fostul scientologist Leah Remini a numit audio-ul lui Cruise „psihotic”, într-o scrisoare publicată de blogul The Underground Bunker.

2022: Fostul manager al lui Tom Cruise și-a amintit că actorul a refuzat odată să vorbească cu o chelneriță pentru că era „încă în caracter”.

Fostul manager al lui Cruise, Eileen Berlin, a declarat pentru Daily Mail într-un interviu recent că actorul a refuzat odată să vorbească cu o chelneriță când aceasta l-a recunoscut pentru că era încă în personaj.

Cruise a avut un rol în filmul din 1981 „Taps”, filmat la Valley Forge Military Academy and College din Pennsylvania, unde s-a întâlnit cu Berlinul pentru prânz la un restaurant din apropiere, a spus ea.

„Chelnerița l-a întrebat: „Nu ești unul dintre actori?””, și-a amintit Berlin, adăugând că Cruise era supărat că l-a recunoscut. „Tom ne-a spus: „Te rog, spune-i să nu-mi pună nicio întrebare. Sunt încă în caracter”.

În timpul interviului, Berlin a spus că Cruise avea un „temper teribil”. Ea și-a amintit că i-a prezentat lui Cruise un album plin de articole despre el din reviste pentru adolescenți, pentru cea de-a 19-a aniversare, lucru pe care vedeta nu l-a plăcut.

„A țipat: „Nu vreau să fiu în reviste pentru adolescenți”, a spus Berlin. „Mi-a spus că se considera un adult, nu un idol adolescent. A aruncat cu greu albumul în mine și m-a lovit pe obraz”.

Sursa foto: depositphotos.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora