Cristian Mungiu ajunge pentru a treia oară la Cannes cu filmul „Bacalaureat” - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cristian Mungiu ajunge pentru a treia oară la Cannes cu filmul „Bacalaureat”

Regizorul Cristian Mungiu a fost selectat pentru a treia oară în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes cu lungmetrajul „Bacalaureat”. Filmul va avea premiera în România concomitent cu cea de la Cannes.
Share this article

Regizorul Cristian Mungiu a fost selectat pentru a treia oară în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes cu lungmetrajul „Bacalaureat”. Filmul va avea premiera în România concomitent cu cea de la Cannes.

Cel mai recent lung metraj al regizorului Cristian Mungiu a fost selecţionat în competiţia oficială a Festivalului de film de la Cannes şi va intra în competiţia pentru trofeul Palme D’Or, cea mai importantă recunoaştere pentru autorii de film de artă.
Este a treia participare a lui Cristian Mungiu în competiţia oficială, la precedentele două, filmele sale fiind recompensate cu trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” şi premiile pentru scenariu şi interpretare feminină, în 2012, pentru „După Dealuri”.
Cristian Mungiu: „Mă bucură foarte mult selecţia în competiţia oficială la Cannes şi îmi doresc să ofer spectatorilor din România posibilitatea de a vedea filmul pe cât posibil în acelaşi timp cu premiera mondială. Nu ştim încă data precisă a proiecţiei noastre la Cannes, însă în România „Bacalaureat” va putea fi văzut începând cu 20 mai în toate oraşele din ţară în care mai există săli şi unde cinematografele doresc să includă filmul în programul lor de proiecţii.”

„Bacalaureat”, care în perioada de pregătire a purtat numele de „Fotografii de familie”, spune povestea unui doctor dintr-un mic oraş de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societăţii româneşti de astăzi. În rolurile principale joacă Adrian Titieni şi Maria Drăguş.

Festivalul de Film de la Cannes este considerat unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil din lume. Festivalul selectează în competiţia oficială circa 20 dintre cele mai bune filme ale anului, alese din 1800 de filme înscrise în competiţie şi se desfăşoară în acest an între 11 şi 22 mai.

BACALAUREAT (2016, 128’), Scenariul şi regia: Cristian Mungiu; Imaginea: Tudor Vladimir Panduru; Scenografia: Simona Pădureţu; Montaj imagine şi sunet: Mircea Olteanu; Director de film: Adrian Moroca; Producător executiv: Tudor Reu.

Din distribuţie: Adrian Titieni, Maria Drăguş, Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareş Andrici.

O producţie Mobra Films cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Eurimages, cu participarea Canal+, France Télévisions, Ciné+, Wild Bunch, cu contribuţia Orange România, Catena, Carlsberg, Groupama Asigurări. Co-producători: Why Not Productions, Les Films du Fleuve, France 3 Cinéma.O co-producţie România-Franţa-Belgia. Filmul este distribuit în Romania de către Voodoo Films.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora