Thailandezul a vrut să se mute din România, dar a rămas la Lerești
Mergi la conținut

Eduard sau Thailandezul a început să muncească încă de la 18 ani. Întâi a avut un magazin online de cadouri. Dar banii pe care îi câștiga cu acest proiect abia îl ajutau să-și plătească ratele pentru casa pe care și-o cumpărase. Așa că a plecat în Marea Britanie pentru a se dezvolta. A ajuns să lucreze în marketing online și să coordoneze bugete de zeci de mii de lire pe lună. Dar viața nu era așa de frumoasă cum ar fi putut părea pe hârtie. Iar când a venit pandemia s-a hotărât, împreună cu soția lui, să se întoarce acasă, la Lerești, în Argeș. 

A continuat să lucreze remote pentru compania din Marea Britanie, dar visul său era să-și încerce norocul în turism. Mai ales că era convins că, după pandemie, lucrurile vor exploda în acest domeniu. Așa a luat naștere întâi afacerea IezerVenture prin care oferă o experiență autentică oamenilor care vor să descopere zona Lerești, de la poalele munților Iezer Păpușa. Și, mai apoi, a început aventura Thailandezul cu ajutorul căreia a dus peste 200 de oameni în Thailanda. Iar de acum încearcă să exploreze și Vietnam și Bali. 

Cum arată viața unui călător? De ce și-a dorit să se mute în Thailanda și ce l-a convins să nu o facă încă? Și cum arată o vacanță cu Thailandezul în țara poporului liber (cuvântul thai (ไทย) înseamnă „liber” în limba thailandeză). 

Eduard sau Thailandezul, povestește-mi puțin despre tine…

Thailandezul: Sunt Eduard Șerbănoiu, mi se mai zice Edi sau thailandezul, sau Edi thailandezul. Am intrat în viața asta, așa, pe la 18 ani. Mi-a plăcut să încep devreme să intru în viață, ca să zic așa.

Am început cu un magazin online de cadouri la 18 ani. Am avut propriul meu business online de cadouri, timp de șapte ani. Acolo am învățat foarte, foarte multe chestii pentru că făceam totul singur. Eu centram, eu dădeam cu capul. Îmi făceam partea de promovare online singur. Și așa am învățat bazele marketingului online, dar, având în vedere că aveam bugete foarte mici cu care mă jucam, experiențele mele erau limitate. 

Am avut magazinul timp de șapte ani, până la vreo 25. Și apoi a venit viața peste mine (râde). Mi-am luat o casă în rate. Dar produceam cam cât erau ratele, iar lucrul acesta nu mă mulțumea. Așa că am decis să plec după vărul meu în Marea Britanie. El era deja acolo și îmi tot spunea să mă duc și eu și să-mi găsesc ceva în domeniul marketingului online.

Și am plecat în Anglia. Acolo mi-am găsit un job de specialist în marketing, la un site de joburi. Atunci am început să învăț cu adevărat această meserie. Îți dai seama, am plecat de la buget de 300-400 de euro, cât aveam eu la magazinul meu și am ajuns la 20.000-30.000 de lire pe lună. Iar lucrul acesta m-a ajutat să învăț foarte mult. Am devenit specialist Google Ads, dar făceam și din celelalte ramuri – marketing digital, e-mail marketing, făceam chiar și site-uri în Wordpress. Practic, eram mâna dreapta a șefului de la marketing. 

Thailandezul
Thailandezul într-una dintre călătorii

Practic ai ajuns să te muți în Anglia? 

Da, m-am mutat în Anglia în 2015. Am stat 5 ani acolo. La un an a venit și soția mea. Am luat și câinele, la un moment dat. După aia am făcut și copilul tot acolo. Avem un copil mic și am stat 2 ani cu el acolo. Apoi a venit pandemia și am simțit că e momentul să ne întoarcem în țară. Avem o casă care ne trăgea acasă, la Lerești, Argeș, lângă Câmpulung Muscel. 

Ați venit în țară în timpul pandemiei?

Da și a fost cea mai bună decizie. Eu îmi doream de foarte mult timp să fac ceva în domeniul turismului. Mi-a plăcut și partea cu marketingul digital, dar turismul mă atrăgea foarte mult. 

Și cum ai ajuns să faci asta?

Știam că o să fie un interes foarte mare în zona turismului după pandemie. Îți dai seama, după ce totul a fost la zero, urma să fie un boom. Și am lansat IezerVenture. Practic, la noi în zonă erau foarte multe cazări, dar foarte puține lucruri de făcut. În afară de vizitat biserici, turiștii nu prea aveau ce să facă. Așa că am creat o super experiență pentru oamenii care vor să descopere zona. Avem o experiență de șase ore în care ne plimbăm off-road în inima naturii, super aproape de București, în comuna Lerești situată la nord de Câmpulung Muscel, la poalele munților Iezer Păpușa. Prânzul este inclus tradițional la stână. Dacă e vară, se ocupă ciobanii și ne fac ei un prânz tradițional. Practic, ajunși la stână, ne gospodărim aducând lemne pentru foc, vom prepara mămăliga și cel mai gustos bulz ciobănesc pe jar, slana pe băț sau cârnăciori tradiționali. Vom mânca haiducește cu mâna sau cu furculița și cuțitul.

O experiență foarte, foarte frumoasă și foarte apreciată. Avem numai cinci stele de vreo trei ani.

Merge afacerea? Aveți clienți?

Îți dai seama, cel mai bun an a fost primul pentru că venea fix după pandemie. Apoi, interesul a început să mai scadă. Dar știam că o să se întâmple asta. Însă pentru mine este foarte faină experiența aceasta în special pentru socializare. Vin oameni de calitate, educați. Ori eu știam, atunci când m-am întors din Londra, că o să-mi lipsească treaba asta. Și, cumva, mai mult de asta am făcut IezerVenture.

Thailandezul a vrut să se mute în țara râsului și a iubirii, ce îl ține încă în România și cum arată viața lui la Lerești, în Argeș

Tu te-ai întors din Londra direct la Lerești?

Thailandezul: Da, la mine acasă. Știam că nu voi putea trăi doar din treaba asta. Și atunci mi-am adus aminte de o idee mai veche pe care am avut-o. Treceam și printr-o perioada mai grea cu familia mea și eram super stresat. Și mi-am adus aminte cum am ajuns, în 2019, prima dată în Thailanda. Mi-a plăcut atât de mult încât am vrut să mă mut acolo. Ce m-a dat atunci înapoi a fost partea cu educația copilului. Dar mi-a rămas gândul acolo. Și, într-o noapte am început să mă gândesc la Thailanda și cât de mult îmi doream să mă întorc acolo. 

Îți spuneam că a fost perioada asta stresantă cu familia și am simțit nevoia să plec puțin să mă deconectez de toate. Dar multe dintre locuri erau foarte restrictive din cauza pandemiei, așa că am ajuns în Zanzibar, la Zanzibarezul, la Ciprian. Acolo mi s-a părut foarte cool. Și, cum stăteam eu la piscină, mi-a venit ideea în minte. Aveam totul – până și ideea lui de nume, și mi s-a părut că sună foarte bine și Thailandezul. Așa că mi-am cumpărat imediat domeniul și l-am înregistrat chiar acolo la piscină. 

Deci în Zanzibar a început totul?

Da, în vacanța aia. Și când am ajuns acasă, am început să pun totul la punct. A trebuit să mai aștept un an pentru că Thailanda au fost foarte dure regulile în pandemie. Dar am avut timp să pun la punct totul. Eu am făcut totul, de la site, la promovare, strategie, tot. Iar lansarea a ieșit super bine – prima plecare cred că e una dintre cele mai faine de până acum. Am dus peste 200 de oameni până acum în Thailanda. Și toată lumea e super mulțumită, inclusiv eu care simt că, nu știu, pentru asta m-am născut. E o chestie care îmi place foarte, foarte mult. Dar, care, într-adevăr, e sezonieră.

Cum funcționează business-ul, câte luni muncești pe an?

Fac plecări din octombrie până în martie, de obicei 5 sau 6, câte una în fiecare lună – acesta e sezonul de vârf în Thailanda. Neapărat câte una în octombrie și noiembrie. Încercăm una și la început de decembrie pentru că înainte de sărbători oamenii nu sunt prea dornici să plece. Și apoi câte una în ianuarie, februarie și martie. Și în restul anului, stau acasă și mă ocup de treaba cu IezerVenture.

Dar tu te ocupi de tot? 

Eu mă ocup de tot, da. Dar cele mai importante sunt cele 12 experiențe incluse, toate sunt testate de mine, nu sunt de la primii oameni după stradă, ca să zic așa.

Încercăm să avem contact cât mai mult posibil cu localnicii. De exemplu, am 4 mese de prânz incluse care sunt exclusiv luate la localnici – două dintre ele sunt în vârful muntelui; când mergem la rafting, luăm prânzul cu localnicii de acolo; când mergem la elefanți, ne fac localnicii prânzul.

Iar treaba aceasta este super faină și pe placul oamenilor care vin cu mine în vacanță. Targetul meu este format din oameni cu educație peste medie, care vor să se distreze, dar vor și să experimenteze lucruri speciale. Iar grupurile se înțeleg mereu bine, uneori se și plânge la final, alteori oamenii rămân prieteni. Uneori vin în grup aici în zonă la mine, fac Crăciunul, Revelionul. E foarte fain. 

Și vin și în experiența pe care o faceți la poalele munților Iezer Păpușa?

Da, ideea este că lucrurile se leagă foarte bine. Oamenii sunt cam la fel. Așa că sunt oameni care vin în IezerVenture și apoi cu mine în vacanță în Thailanda și invers. Oricum, eu când oamenii vin aici la Lerești, atunci când suntem la prânzul de la stână le povestesc și de ce facem în Thailanda. Fac un pic de cross-selling, ca să zic așa.

Dar în Thailanda doar tu te duci cu grupul?

În IezerVenture am un asociat și facem lucrurile împreună, dar la Thailandezul sunt doar eu. Și, sincer, nu vreau să mă întind mai mult decât pot. Singurul lucru pe care l-am făcut a fost să cresc puțin grupul – în primii doi ani am plecat cu 20 de oameni și de anul acesta o să plec cu 24, dar ăsta e maximul, n-o să mai măresc. Dar nu vreau să schimb lucrurile pentru că oamenii mă cunosc pe mine. În fiecare loc în care mergem avem un ghid local care se ocupă de tot cât noi suntem pe drum. Eu sunt acolo ca un ghid general, în caz că este nevoie de ceva, dar oamenii tot pe mine mă întreabă, mai ales că eu merg la toate experiențele. În plus, sunt experiențe seara care nu sunt trecute pe site, dar pe care le facem în funcție de fiecare grup. Practic, noi cam în fiecare seară ieșim. În Bangkok stăm pe cea mai tare stradă și trebuie doar să cobori la recepție și ești deja în mijlocul distracției. La fel și în Phuket, unde îi duc pe oameni la o piață plutitoare, îi duc la tot felul de locuri unde mânâncă localnicii, unde poate nu arată foarte impresionant, dar știu că mâncarea este proaspătă și autentică.

Thailandezul: „Londra m-a ajutat extrem de mult. A fost cea mai bună decizie că am plecat acolo, dar după aia a fost și cea mai bună decizie că ne-am întors”

Cum ce și de ce te-a cucerit Thailanda?

Thailandezul: Sunt trei lucruri. Oamenii – eu nu am întâlnit oameni mai frumoși decât acolo. Clima. Și mâncarea. Toate astea sunt top. Sincer îți spun, după trei-patru luni acasă mi se face dor de Thailanda. 

Dar te mai gândești să te muți acolo? 

Mă gândesc să mă mut acolo, dar nu acum. Acum finalizez un proiect aici. Atunci când facem turele la IezerVenture ne întreabă lumea de cazare, așa că am început să facem niște căbănuțe de tip A frame. Și acum finalizăm primele două căbănuțe. Practic, dacă oamenii care vor veni la IezerVenture vor dori și cazare, vor avea un pachet și cu așa ceva. Noi, în trecut, îi trimiteam pe oameni la colaboratori pe care îi aveam în zonă. Dar acum pot sta la noi. Și încercăm să păstrăm aceeași atmosferă relaxată și, bineînțeles, să o legăm puțin și de Thailandazul – căbănuțele sunt puțin decorate în stil asiatic, thailandez. Una se numește cabana Bangkok, cealaltă Chiang Mai lumea.

Soția ta te ajută în acest business? Toată viața voastră este aici la Lerești?

Da, stăm aici la Lerești, în județul Argeș. Noi stăm aici, căbănuțele sunt în satul următor. Soția mea, când a fost în Anglia, a avut joburi mai entry level pentru că nu a putut foarte mult să avanseze profesional, a trebuit să aibă grijă de cel mic. Și recunosc că ea s-a ocupat mai mult de el. 

Iar acum șase luni, a fost rândul meu să o susțin. Și am deschis un centru educațional aici la Câmpulung – ceva foarte fain, se făceau ateliere de creație și de dezvoltare personală, lucruri care nu se fac la școală. Doar că n-a mers, pentru că aici la Câmpulung nu prea găsești oameni pe care te poți baza. Nu a mers și am închis. Dar am încercat, chiar dacă știam că există șanse mari de faliment. Eu am pierdut foarte mulți bani și am mai dat faliment și cu alte idei în trecut, așa că nu îmi e frică. Știu că banii se fac. Sunt foarte relaxat, mai ales la vârsta asta de 35 de ani, să pierd bani.

Și acum ce face? 

O să mă ajute în acest nou proiect. O să-l facem împreună. Dar deocamdată suntem la început.

Citește și: A locuit în Maroc șapte ani. A vizitat peste 40 de țări de pe patru continente și s-a întors acasă să lucreze ca învățătoare. Ramona Stanciu: „ne-am căsătorit eu și soțul meu pentru că legea marocană nu permitea să locuim împreună în aceeași casă”

Regreți că te-ai întors din Londra? 

Nu regret absolut deloc. Londra m-a ajutat foarte mult să mă dezvolt. Mi-a fost greu, mai ales la început. N-am stat niciodată singur în casă, de exemplu. În Londra salariile din marketing nu sunt ca în IT. Adică nu am trecut niciodată mai mult la 3.000 de lire și asta în ultimii doi ani. Dar în primii ani nu am ajuns la suma asta. Soția mea avea salariul minim, nu ne descurcam așa ușor. Așa că, dacă vrei să ai o viață ok, trebuie să stai cu alți oameni în casă. În ultimii doi ani am fost 5 oameni în casă. O casă mare, într-adevăr, dar, na, tot 5 oameni erau. Iar atunci când a venit pandemia, lucrurile au foarte grele. Dacă până atunci, nu prea era toată lumea în același timp acasă, a venit pandemia și toată lumea se ducea la baie la ora 9. Îți dai seama… așa că, a fost destul de complicat.  

Thailandezul
Thailandezul într-una dintre călătorii

Cât de mult te-a ajutat experiența asta din Londra? 

Extrem de mult. M-am dezvoltat pe plan personal. Și am crescut mult în plan profesional. Când am venit acasă, lucram remote pentru firma de acolo. Între timp îmi găsisem și clienți pe partea de marketing. Lucram non-stop – aveam și job și clienții mei. 

Londra m-a ajutat extrem de mult. A fost cea mai bună decizie că am plecat acolo, dar după aia a fost și cea mai bună decizie că ne-am întors. 

Ce ai gândit când te-ai hotărât să te întorci în România?

Știam că o să-mi fie mai greu, știam că nu o să mai fac banii pe care îi făceam în Marea Britanie. Dar am vrut să simt că trăiesc. Viața nu este despre bani, ci despre a trăi. Așa că m-am întors acasă. Și bani am continuat să fac pentru că lucram încă pentru firma de acolo, dar nu mai plăteam chirie, nu mai aveam aceleași costuri. Așa am reușit să pun foarte mulți bani deoparte. 

Povestește-mi puțin despre viața voastră la Lerești. Cum este? 

În ultimele trei luni s-a aglomerat foarte mult pentru că ne-am apucat de construcțiile căbănuțelor, dar înainte de asta era foarte liniștită. Mă căutau oamenii care voiau să plece în Thailanda, mă mai sunau oamenii care voiau să încerce experiența IezerVenture. În week-end aveam plimbări. 

Când vrem să ne distrăm venim la București, asta cred că este un minus al faptului că stăm la Lerești. 

Thailandezul
Thailandezul într-una dintre călătorii

Când spui ieșim în oraș, te referi la Câmpulung, corect? 

Da, deși avem foarte puțini prieteni aici în oraș, doi sau trei. Ieșim la o pizza, la un suc, dar când să ieșim să dansăm, de exemplu, atunci venim la București, mai ales în weekenduri. 

Și copilul? Unde învață, ziceai că nu te muți în Thailanda din cauza educației celui mic…

Educația în Thailanda, în Chiang Mai, costa peste 30.000 de euro pe an și ne-a da în spate treaba asta. Apoi, cred că a trăi acolo e diferit de a merge în vacanță… e fain să stai acolo câteva luni pe an, numai la hoteluri cu turiștii, dar să te muți cred că este altă viață. 

Și în Lerești cum se simte cel mic, dacă nu este în Thailanda…

Avem o mică problemă că nu avem ajutoare. Bunica din partea ei este plecată în Spania, dar vine des, cam de trei ori pe an. Bunica din partea mea, maică mea, e plecată în Franța. Și atunci lucrurile sunt puțin mai complicate. Când bunicii sunt acasă, evadăm și noi la o distracție. Sau, atunci când eu sunt în Thailanda și vrea și Ioana să vină, îl mai lăsăm pe cel mic în Spania sau vine mama din Franța și mai stă cu el. Înțelegerea noastră a fost, atunci când am început treaba asta, ca ea să vină cel puțin o dată pe an. Dar, mereu a venit de mai multe ori. 

Dar cel mic nu a fost niciodată cu tine în Thailanda?

Anul acesta face șapte ani și este prima dată când vreau să-l luăm și pe el. Nu am fost de ziua lui acasă în ultimii ani și sufăr destul de mult pentru asta. Și îmi doresc mult să-i iau cu mine pe amândoi la plecarea din noiembrie. 

Tu pleci la început de sezon și te mai întorci la final, nu?

Ar fi foarte obositor și foarte scump să plec și să vin cu fiecare grup. De aceea, încerc să leg două sau chiar trei plecări. Adică plec cu grupa de octombrie, îi aștept pe cei din noiembrie acolo și mă întorc cu ei acasă. Sau plec cu grupa de ianuarie, stau și februarie și martie și mă întorc la final acasă. Iar asta înseamnă două luni, dacă fac trei ture. Dacă fac doar două ture, înseamnă o lună jumătate.

Cât durează vacanța pentru ei, nu pentru tine? 

Vacanța este de 15 zile în total. Avem micul dejun inclus în toate zilele și patru mese de prânz. 12 experiențe. Un zbor intern și un tren de noapte care este una dintre cele 12 experiențe. Eu mă ocup și de acte, de tot. Două lucruri nu sunt incluse în pachet – taxa de viză și bagajul de cală din zborul intern. Viața este destul de ieftină în Thailanda, așa că, oamenii mai cheltuie în plus 300-500 de euro de persoană. 

Îmi spuneai că mama ta trăiește în Franța, mama Ioanei în Spania, nu v-ați gândit să vă mutați, acolo? 

Ne-am gândit la Spania pentru că ne place foarte mult. E adevărat că nu atât de mult ca Thailanda, dar ce ne-a tras în jos sunt oamenii și poate clima. Soacra mea stă în Zaragoza. Și e foarte cald, mai ales din aprilie până în septembrie. Bine, dacă compari cu ce am trăit vara aceasta, când la Lerești au fost 33-34 de grade… parcă nu mai zici nimic de ce se întâmplă în Spania.

Thailanda
Thailandezul într-una dintre călătorii

Am văzut că Thailandezul se extinde… 

Nu vreau să mă extind mai mult decât pot. Anul acesta o să fac și Bali, asta este ceva nou. Oamenii cu care am mers până acum în Thailanda îmi tot spun să mai mergem și în alte locuri. Și atunci le-am promis că îi duc. Și anul acesta, în martie, am fost în Vietnam. A fost foarte fain, dar oamenii nu se compară cu ce găsești în Thailanda. Cumva se simte că au fost comuniști. E foarte mișto, dar, nu știu, nu e genul de loc în care să te întorci, din punctul meu de vedere. Și statisticile spun așa. Turist return rate în Vietnam este 5%, iar în Thailanda este de 60%. 

Și atunci renunți la Vietnam?

Am fost prima dată anul acesta cu 20 de oameni care au mai mers cu mine. Totul pe aceeași idee – două săptămâni, 12 experiențe diferite față de ce am făcut în Thailanda. Și a fost foarte mișto. Am văzut că oamenii vor și alte destinații, așa că mi-am amintit că prima ieșire pentru mine a fost în Bali. În 2016 am fost în Bali și mi-a plăcut foarte mult acolo. Clima este apropiată de Thailanda, mâncarea este pe locul doi după cea thailandeză, iar oamenii sunt apropiați de cei de acolo. Iar sezonul de vârf este complementar cu cel thailandez. Așa că am început să mă documentez și vom face o vacanță în Bali – 2 săptămâni, 3 locații, 12 experiențe incluse. Și, spre deosebire de Vietnam, aici accept și oameni noi. Adică am publicat și pe site vacanța, doar că din turele de la an nu mai am decât vreo 7 locuri libere pentru că au vrut deja oamenii cu care am mai fost în vacanță. Așa că, de acum, o să fac în aprilie și mai câte o plecare și acolo. 

Thailandezul: „Viața nu este despre bani, ci despre a trăi. Așa că m-am întors acasă”

Deci când nu ești în Thailanda, ești în Bali și când nu ești acolo, te găsim la Lerești?

Thailandezul: În martie vin acasă și apoi aprilie – mă mai duc în Bali pentru ultimele plecări de sezon. Și după aia vin vara acasă.

Deci Vietnamul este pentru oamenii cu care ai mai fost și Bali este pentru toată lumea… 

Am ales asta pentru că la Vietnam sunt multe chestii diferite. Mâncarea este diferită, de pildă. Și tocmai de aceea, nu vreau să merg cu oameni pe care nu-i cunosc de loc. În plus, în Vietnam lucrez cu oameni pe care știu că nu mă pot baza așa cum o fac în Thailanda. Nu pot să am încredere în ei. Ca să-ți dai seama, în Vietnam am fost cu bani cash după mine. În Thailanda, de la prima plecare, le-am dat oamenilor banii înainte și ei se ocupau de tot și vorbesc despre mii de euro. Adică îi plăteam cu 2-3 luni înainte ca eu să ajung acolo. Și nu mi-a fost nicio secundă teamă că ei nu se vor prezenta sau că nu vor face ce au promis. În Vietnam nu e cazul. În Vietnam a trebuit să-i plătesc atunci, am stat și cu frica banilor cash după mine. E adevărat, însă, că a fost o super călătorie. 

Dar a fost o singură plecare până acum?

Cu tur, da.  Eu am mai fost de două ori ca să mă documentez. 

E greu să fii atât de mult departe de casă? 

E greu, câteodată mi se face un dor așa de mare de casă, de Ioana că îmi vine să iau primul avion. Au fost multe cazuri în care soția mea trebuia să vină în Thailanda peste o săptămână și eu aveam vreo șapte zile libere între tururi și nu am mai putut de dor și i-am zis să-și schimbe biletul și să vină a doua zi. Au fost cazuri în care am chemat-o pentru că nu mai puteam să stau singur acolo, fără ea. 

Te gândești la această afacere ca fiind pe termen lung sau crezi că plecările în Thailanda, Vietnam, Bali, sunt, mai degrabă, pe termen scurt, cumva pentru câțiva ani?

E pe termen scurt – mediu. Mă văd făcând asta pentru următorii zece ani. Acum am 35 și până la 40-50 pot să fac asta. Dar probabil o să mai răresc plecările. Dar treaba asta cu IezerVenture este, cumva, pensia mea. Aici o să mă retrag. Sau cine știe, vindem tot și ne mutăm. 

Citește și: De la discuții despre facilități fiscale, la o relație cu călătorii în toată lumea. Radu Tudoroiu, fondatorul CamperVan România: să mergi cu un campervan „este ca și cum ți-ai închiria o cameră de hotel pe care să ți-o pui unde vrei tu”

Atunci nu o să mai ai problema cu educația copilului…

Exact, dar, probabil o să fie alte probleme atunci. 

Thailanda
Thailandezul într-una dintre călătorii

La final, ce mesaj ai avea pentru oamenii care ar vrea să vină cu tine în vacanță? 

Să se lase purtați de val, investiția într-o experiență de genul acesta este cea mai bună. Cumperi amintiri. Am păstrat active toate grupurile de WhatsApp și mereu postează oamenii acolo ce faină a fost experiența sau că le-a amintit Google de nu știu ce poză. Gândește-te că sunt două săptămâni cu aproape totul inclus și niște experiențe pe care nu prea le întâlnești în altă parte. Dar nu trebuie să-i conving eu, să intre pe Instagram și să vadă cum ne distrăm în călătorii. 

Găsesc pe site toate pachetele, nu?

Exista. Fiecare perioadă, fiecare experiență detaliată și fiecare cost. 

Și dacă au întrebări sau ceva, îți pot scrie pe Instagram? 

Sau direct pe Whatsapp. Au pe site buton care îi trimite direct. Ne auzim acolo și răspund cu drag la orice întrebare.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora