Cum a ajuns vedeta din Stranger Things, Millie Bobby Brown, la nici 18 ani, în topul celor mai influente persoane din lume - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cum a ajuns vedeta din Stranger Things, Millie Bobby Brown, la nici 18 ani, în topul celor mai influente persoane din lume

Millie s-a născut cu probleme de auz la una dintre urechi, iar până la 6 ani şi-a pierdut auzul de tot. Nu a privit această problemă drept un impediment.
Share this article

Stranger Things, unul dintre cele mai urmărite seriale de pe Netflix, poate fi considerat un fenomen. A reuşit, spre surprinderea multora dintre cei care au refuzat să îl producă, să cucerească publicul din întreaga lume şi nu doar copii sau adolescenţi. Actorii principali au crescut sub lumina reflectoarelor, iar Millie Bobby Brown, interpreta lui Eleven, este catalogată drept una dintre cele mai bune actriţe de la Hollywood şi e pusă pe aceeaşi treaptă cu colegi de breaslă mai în vârstă, precum Zendaya şi Tom Holland.

Actriţa impresionează însă nu doar prin calităţile actoriceşti, ci şi prin felul în care evoluează de la an la an. S-a transformat dintr-un copil serios într-o adolescentă fermecătoare, preocupată mai degrabă de propria dezvoltare şi de actele caritabile decât de distracţii nenumărate şi mirajul celebrităţii. Nu degeaba este singura persoană din lume care a devenit Ambasador al Bunăvoinţei UNICEF încă de dinainte de a deveni majoră.

Millie Bobby Brown, copila care a visat să facă actorie şi a ajuns vedetă la numai 13 ani

Ca să ajungă aici a muncit extrem de mult şi a făcut multe sacrificii, unele cu care părinţii n-au fost mereu de acord. Au luptat însă împreună pentru visul ei, încă de când Millie Bobby Brown era un copil de grădiniţă.

Actriţa s-a născut în Spania, din părinţi britanici. A fost cel de-al treilea copil dintre cei 4 ai cuplului, iar viaţa nu a fost tocmai blândă cu ea şi asta încă din prima zi de viaţă. Millie s-a născut cu probleme de auz la una dintre urechi, iar până la 6 ani şi-a pierdut auzul de tot. Nu a privit această problemă drept un impediment în a-şi atinge visul, acela de a deveni actriţă. Pentru că deşi nu a luat lecţii de actorie în copilărie, Millie a ştiut de mică ce vrea să devină, iar părinţii au sprijinit-o deşi nu a fost deloc uşor.

Ştiu că sună nebunesc, dar odată ce îmi dau seama ce vreau să fac nimic nu mă mai opreşte. Dacă nu ştiu să cos, dar chiar mă pasionează subiectul, aşa e, o să mă apuc să cos. La fel e şi cu actoria, aşa că iată-mă aici.

4 ani avea Millie când s-au mutat cu toţii în Anglia, dar şi-au dat seama destul de repede că dacă e să-i ofere o şansă fiicei lor, trebuie să meargă în Statele Unite. Aşa că după alţi 4 ani şi-au făcut din nou bagajele şi s-au mutat în Florida. A fost o mişcare bună pentru că în anul următor Millie îşi făcea debutul în rolul lui Alice, în serialul Once Upon a Time in Wonderland. A primit apoi rolul principal din serialul Intruders, precum şi apariţii în seriale de succes precum NCIS, Modern Family şi Grey`s Anatomy.

Pentru un copil ar fi putut părea extraordinar, dar pentru Millie Bobby Brown nu era suficient. A fost chiar la un pas să renunţe la actorie după ce a ratat audiţia pentru un rol în Game of Thrones.

Mi-au spus nu şi în acel moment mi-am zis că este cu adevărat dificil. Primeşti mulţi de nu înainte de un da.

Stranger Things, serialul care i-a schimbat viaţa

Întoarsă pentru o vreme în Anglia, când a fost anunţată de castingul pentru noua producţie Stranger Things Millie a trimis câteva înregistrări video. Telefonul primit după i-au convins pe ea şi pe părinţi să revină în Statele Unite. Nu la fel de fericită a fost mama când a fost anunţată că Millie va trebui să îşi radă părul de pe cap. A refuzat categoric, însă puştoaica de nici 13 ani nu era de clintit. Voia rolul şi nimic nu avea să o oprească.

Primul sezon a fost un succes, iar actriţa s-a transformat ca peste noapte într-o vedetă mondială. Nominalizările şi trofeele primite la cele mai mari premii din industrie nu au făcut decât să întărească ceea ce era deja evident: actriţa se transforma într-un star.

Şi salariul ei a crescut în consecinţă. De la 10.000 de dolari pentru un episod a ajuns acum să primească 300.000 de dolari. Marile companii nu au rămas indiferente la noul star, aşa că au venit rapid şi contractele de publicitate, tot mai mari şi tot mai valoroase. A primit apoi un alt rol care avea să-i consolideze statutul de talent remarcabil, cel al Enolei Holmes în serialul The Enola Holmes Mysteries, pentru care a primit peste 6 milioane de dolari.

La numai 14 ani devenea cea mai tânără persoană inclusă în lista celor mai influente 100 de persoane din lume şi tot atunci a devenit cel mai tânăr Ambasador al Bunăvoinţei UNICEF.

Ştiu că sunt auzită şi vreau să folosesc asta în mod înţelept. De câte ori mă simt copleşită îmi aduc aminte câţi tineri nu au această şansă, de a-şi face auzită vocea. Asta chiar pune lucrurile în perspectivă.

Millie şi-a făcut imediat debutul şi în filmele de lungmetraj, prima apariţie fiind în Godzilla: King of the Monsters, iar la 15 ani îşi lansa şi propria linie de cosmetice, Florence by Mills.

Consider că noi, tinerii, trecem printr-o fază în care folosim machiajul pentru a ne ascunde sau a ne integra, dar atunci când înveţi să te iubeşti începi să-l foloseşti pentru a-ţi evidenţia identitatea şi a exprima diferitele laturi ale personalităţii tale într-un mod cu adevărat distractiv.

Ambiţiile lui Millie Bobby Brown sunt însă mult mai mari. Şi-a dorit să vadă şi cum e din postura de regizor, aşa că a creat un film de scurtmetraj sprijinită de una dintre cele mai mari companii din industrie.

https://youtube.com/watch?v=dN4BQ1h7VoM

Acest scurtmetraj spune o poveste profund personală, dar este şi un mesaj pentru alte fete tinere din întreaga lume. Sper ca povestea mea să le dea putere, oferindu-le curajul de a se exprima liber şi de a-şi atinge visele.

Iar visele ei au mult de-a face şi cu a trăi o viaţă cât mai firească, cu toate bucuriile şi naturaleţea tinereţii. Actriţa în vârstă de 18 ani este de aproape un an de zile implicată într-o relaţie cu Jake Bongiovi, fiul starului Jon Bon Jovi. Acesta este student la Universitatea Syracuse şi implicat în numeroase acţiuni sociale.

Citeşte şi: Prietenia văzută prin ochii copiilor: de ce este „Stranger Things” serialul care vorbește cel mai frumos despre prietenie – LIFE.ro

Imaginile din acest articol ne-au fost furnizate de depositphotos.com.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora