fbpx

Căutare

Share this article

Zilele trecute, vestea morții actorului Mike Mitchell, cunoscut pentru rolurile sale din „Brave Heart” și ”The Gladiator”, s-a răspândit cu rapiditate prin toate redacțiile tabloidelor din lume.

Purtătorul său de cuvânt a anunțat că Mike Mitchell a fost găsit mort pe ambarcațiunea sa, în Turcia. În urma autopsiei s-a stabilit că actorul a făcut infarct.

Într-un comunicat, purtătorul său de cuvânt a declarat: „A fost foarte laborios să ne imaginăm așa ceva … Moartea bruscă a unui actor de talie mondială, o persoană de încredere, un prieten foarte bun, scumpul meu prieten… Ne-a întristat profund. Am fost tot timpul onorat să fiu supraveghetorul său

Gândurile mele merg către soția lui, scumpa Denise Mitchell și copiii săi. Să îl cunosc și să-i câștig prietenia a fost de neprețuit. Dormi în lumină. RIP…”.

Citește și: Cele mai bune filme cu Russel Crowe

Mike Mitchell era cunoscut la Hollywood pentru două dintre cele mai importante roluri ale sale, cel din „The Gladiator” și cel din „Breave Heart”. Însă toți apropiații lui știau că înainte de a fi în lumina reflectoarelor din cetatea filmului, Mike se obișnuise cu scena, construindu-și o carieră în culturism. Se spune că această activitate a lui a fost secretul din spatele reușitelor sale în lumea filmului. În afară de cele două mari producții, actorul s-a mai remarcat în Life on the Line și One Day Removals.

Cine a fost Mike Mitchell

Actorul Mike Mitchell, în trecut Mr. Universe și cunoscut pentru rolurile sale din Braveheart și Gladiator, a murit la vârsta de 65 de ani, pe o navă din Turcia. Comunicatul oficial afirmă că a murit din cauze naturale.

Mike s-a născut pentru a fi un om de acțiune, spun prietenii lui. Alăturându-se HM Forces la vârsta de 16 ani, s-a antrenat pentru a deveni luptător, a continuat să se specializeze în arme de calibru mic, explozivi și eliminarea bombelor și a devenit parte a HM Elite Special Forces RN CD, fiind implicat în numeroase operațiuni din întreaga lume. Lăsând serviciile în urmă, el s-a implicat în industria petrolieră offshore, trecând rapid de la meseria de scafandru de mare adâncime la cea de director al operațiunilor subacvatice, apoi la proprietarul companiei, director general al uneia dintre cele mai mari consultanțe submarine din lume. De la baza sa din Aberdeen și-a găsit timp pentru a-și urmări dragostea pentru fitness, sporturi de putere, navigație și călărie, în care a devenit extrem de experimentat.

Mike Mitchell
Mike Mitchell

Acceptând provocări atât de diverse, cum ar fi Cel mai puternic om din Marea Britanie, a câștigat multe competiții, precum cele de culturism, unde a devenit campion scoțian, ceea ce l-a calificat să concureze pe arena internațională, unde a obținut nu mai puțin de 5 titluri de Masters Mr World și 2 de Mr Universe cu World Fitness Federation. A fost onorat în 2005 în Italia cu Premiul Internațional Grimek pentru contribuția remarcabilă pe care a adus-o sportului. Au urmat o mulțime de alte premii – În 2010 a primit cea mai înaltă onoare în cadrul WFF, un loc în Hall of Fame și prestigiosul „Living Legend Award”. În calitate de Yacht Skipper calificat, Mike concura în mod regulat pe propriul iaht, în regatele internaționale din jurul Mediteranei.

Cariera sa cinematografică a început în 1994, datorită dimensiunilor sale corporale și a prezenței sale fizice. Astfe s-a trezit jucând în Braveheart și a continuat să facă mai multe lungmetraje precum The Planet, One Day Removals, City of Hell, Life on the Line, având și o scurtă apariție în rolul lui Frank Findlay, în Emmerdale.

După ce și-a apărat cel de-al cincilea titlu World Fitness, un atac de cord serios în 2006 l-a încetinit pe Mike și l-a determinat să se concentreze pe actorie; de atunci a lucrat alături de Andrew Garfield, Sean Bean, David Morrissey, Peter Mullins, Tara Cardinal, John Henshaw, Billy Murray, Craig Fairbrass și mulți alții. Mai recent, el a avut privilegiul de a-și asigura mai multe roluri majore, după ce s-a întors din Turcia, unde a filmat noua reclamă Corporate Vodafone în limba turcă și a fost implicat în Skyfall.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO