fbpx

Căutare

Share this article

Dacă eşti pasionată de modă şi de shopping-ul alternativ, axat pe creaţiile designerilor români, cu siguranţă ai fost măcar la o ediţie Cloud No. 9, un magazin temporar care se deschide de două ori pe an, timp de două zile, pentru publicul bucureştean care apreciază munca şi creaţiile designerilor români. O ediţie specială de Crăciun, la care participă peste 70 de designeri români, va avea loc, în acest weekend (17 şi 18 decembrie), la Crystal Palace Ballrooms, pe Calea Rahovei, nr. 198 A. Am vorbit cu Carmen Ganea şi Raluca Râpeanu, organizatoarele acestui eveniment, despre cum a început şi a evoluat Cloud No. 9.    

De ce Cloud No. 9? Cum v-a venit ideea acestui nume?

Carmen Ganea: La momentul la care am decis să facem un magazin temporar, un târg de fashion în accepţiunea generală, ne-am gândit să creăm un spaţiu neconvenţional, în care o femeie să găsească tot ce este interesant pentru ea în materie de shopping. Cu alte cuvinte, locul acela în care să se simtă ca în al nouălea cer. Aşa ne-a venit ideea numelui şi am mers pe această direcţie, integrând, de la ediţia pilot şi până astăzi, toate ”departamentele” de interes feminin: creaţie vestimentară, pantofi, genţi, bijuterie, produse cosmetice, produse de make-up şi decoraţiuni.

Raluca Râpeanu: Diferenţa faţă de un mall, care oferă, la nivel teoretic, acelaşi lucru, este dată, evident, de unicitate şi de calitate. Designerii lucrează serii limitate, urmăresc întregul proces de creaţie, de la idee, care este a lor, până la alegerea materialelor şi calitatea execuţiei. Sunt oameni extrem de talentaţi, care fac produse unice. Dacă ceea ce îţi doreşti este o garderobă cu personalitate, cu siguranţă le vei aprecia şi urmări munca. 

Dar cum a pornit ideea unui astfel de târg?

Raluca Râpeanu: Ideea ne-a venit în 2012. Eu tocmai lansasem, împreună cu sora mea, un brand de haine şi ne gândeam la tot felul de metode de promovare. Carmen avea experienţă în PR, plus că mai organizase evenimente de acest gen, aşa că discuţia a venit firesc. Ce-ar fi să facem un târg? Ne ajută şi pe noi, îi ajută şi pe alţii care sunt, ca şi noi, la început de drum. Am avut o ediţie mai degrabă experimentală, cu doar 7 designeri, apoi lucrurile au evoluat. 

Să înţeleg că, la acel moment, amândouă eraţi conectate, într-o oarecare măsură, la acest domeniu al modei?

Raluca Râpeanu: Nu chiar. Eu tocmai ieşeam dintr-o corporaţie…

Carmen Ganea: …iar eu lucram, şi încă lucrez, în consultanţă politică.

Cum au ajuns un consultant politic şi un corporatist să organizeze unul dintre cele mai aşteptate târguri de modă din Bucureşti?

Carmen Ganea: Cu paşi mărunţi. Învăţăm încă şi ne dorim mult să evoluăm, astfel încât Cloud No. 9 să devină, într-adevăr, un reper. Muncim mult pentru o ediţie Cloud No. 9, încercăm să facem o selecţie cât mai bună a designerilor, o promovare cât mai bună şi, în definitiv, evenimente din ce în ce mai bune. La nivel personal, mărturisesc că faptul că o doamnă care locuieşte în Braşov nu ratează nicio ediţie Cloud No. 9 în Bucureşti mă motivează cel mai tare.

Ce pasiuni aveţi dincolo de job-uri şi de Cloud No. 9?

Raluca Râpeanu: Mă încarc pozitiv prin sport şi călătorii.

Carmen Ganea: Cinematografia din perioada 1940-1960, western-uri, literatura rusă.

Revenind la Cloud No. 9, în weekend-ul 17 şi 18 decembrie, aţi pregătit o ediţie specială de Crăciun. Ce vom găsi acolo?

Carmen Ganea: Vor fi peste 70 de designeri care au pregătit colecţii speciale, cu preţuri accesibile, care să-i inspire pe vizitatorii Cloud No. 9 în alegerea celor mai spectaculoase cadouri de Crăciun. Vor fi designeri extraordinar de creativi, aflaţi la început de drum, dar şi nume consacrate şi apreciate, atât aici, cât şi în afara ţării, ca Mihaela Glăvan, Otilia Flonta, Bianca Popp sau Csilla Tulogdy. În plus, ne bucurăm de prezenţa Danei Rogoz, a lui Carmen Negoiţă şi Sore, care vor veni cu colecţiile care le poartă semnătura.  

Raluca Râpeanu: Hashtag-urile acestei ediţii sunt #CadouriDeDesigner #SarbatoriDePoveste. Avem cadouri de designeri, dar şi mai mult decât atât. Avem reţeta perfectă pentru Sărbători de poveste. Stilistul Ovidiu Buta, care recomandă, de altfel, evenimentul nostru, va susţine o conferinţă la Cloud No. 9 despre cum să creăm ţinutele perfecte pentru petrecerile de Crăciun, designerul Stephan Pelger va vorbi despre trendurile acestui sezon, Ileana Badiu şi Ana Bîţu ne vor vorbi despre organizarea timpului şi a resurselor de Crăciun, Carmen Brumă va susţine o conferinţă despre dietă şi stil de viaţă sănătos, iar Adina Halas ne va vorbi despre cum supravieţuieşte acestei perioade femeia modernă, aflată mereu în criză de timp.

Carmen Ganea: În plus, împreună cu celebrul fotograf Marius Bărăgan,  le-am pregătit o surpriză specială tuturor celor care ne vor vizita la Cloud No. 9: un portret alături de familie sau de prieteni, în jurul bradului de Crăciun. Şi make-up artist-ul Sara Enache va fi la Cloud No. 9 pentru a face un cadou vizitatoarelor evenimentului: o şedinţă de make-up gratuit. Toate detaliile pot fi găsite pe pagina de Facebook a evenimentului.

Am văzut cum arată la Cloud No. 9 sărbătorile de poveste. Dar cum arată pentru voi sărbătorile de poveste, după ce se încheie Cloud No. 9?

Raluca Râpeanu: Evident, alături de toţi cei dragi, de familie şi prieteni.

Carmen Ganea: Sărbătorile de poveste sunt întotdeauna în familie. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO