fbpx

Căutare

Share this article

Când te gândeşti la fructele şi legumele cumpărate din comerţ îţi vine, inevitabil, în minte un aspect de care e bine să iei mereu seama: pesticidele. Ştiţi voi, acele produse chimice sau biologice folosite cu scopul de a proteja fructele şi legumele împotriva insectelor, buruienilor şi bolilor, dar care pot fi nocive pentru organismul nostru (multe dintre ele conţin compuşi toxici).

V-aţi întrebat de nenumărate ori cum se îndepărtează aceste pesticide de pe suprafaţa fructelor şi legumelor pe care urmează să le consumăm şi aţi şi văzut, probabil, pe rafturile magazinelor tot felul de produse speciale pentru curăţarea lor. Trebuie să ştiţi însă că cea mai bună metodă de a îndepărta pesticidele de pe coaja fructelor şi legumelor este, conform specialiştilor, aceea de a le spăla cu apă curată. De preferat ar fi spălarea lor sub jetul puternic de apă, cu mâna sau cu ajutorul unei perii cu dinţi fermi (lucru valabil doar în cazul pesticidelor, nu şi a acelor substanţe cerate precum parafina, folosite pe roşii sau mere pentru a le înfrumuseţa aspectul).

Niciodată nu se dezinfectează fructele şi legumele cu săpun  de mâini sau de vase, în schimb pot fi folosite diverse soluţii naturiste. Sunt multe astfel de reţete însă noi îţi sugeram deocamdată una singură. Este eficientă şi nu necesită mult timp:

Ingrediente:
1 cană (250 ml) de oţet
1 lingură (10 ml) de zeamă de lămâie
1 cană (250 ml) de apă

Instrucţiuni:
Toarnă apa şi oţetul într-o sticlă cu pulverizator
Adaugă zeama de lămâie şi amestecă
Agită soluţia şi depoziteaz-o în frigider pentru a o putea utiliza oricând ai nevoie să-ţi cureţi alimentele de pesticide

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO