fbpx

Căutare

Share this article

Raluca Lupulescu Soare este un om plin de culoare, de texturi și de pasiune pentru unicat, cool-sofisticat. Ce înseamnă toate acestea … trăsăturile unui brand vestimentar românesc altfel, numit Parapli Solèy.

Dar ce înseamnă să fii designer în România? Poți trăi din această meserie? Și cum ajungi să transformi o pasiune într-un brand plin de culoare și de personalitate. Am vorbit cu Raluca Lupulescu Soare în interviul de mai jos:

Povestește-ne puțin despre Parapli Solèy … ce înseamnă, cum s-a născut și ce își dorește de la viitor?

Raluca Lupulescu Soare: Parapli Solèy înseamnă altfel, înseamnă unicat și înseamnă cool-sofisticat. Ideea s-a născut din dorința mea de a purta mereu lucruri sofisticate pe care nimeni altcineva să nu le mai aibă.

Brandul s-a născut în urma apariției clientelor care au vrut și ele ținute unicat, dar și în urma impulsionărilor pe care le-am tot primit din jurul meu. Îmi doresc ca din ce în ce mai multe persoane să capete curaj și să poarte ceea ce doar admiră la alții. Îmi doresc să se poarte culoare, să înțelegem că a purta culoare schimbă în bine și starea noastră de spirit. Îmi doresc să se poarte piese unicat, personalizate, croite pe corpul și atitudinea proprie fiecărui individ.

Raluca Lupulescu Soare

Cum a început pasiunea ta pentru modă? Și ce te-a atras cel mai mult la început? 

Am două pasiuni mari pe această linie: metrajele (materialele textile) și culorile. De aici se conturează pasiunea pentru modă.

Îți mai amintești care a fost prima creație … și ce reacții ai primit?

Îmi amintesc perfect: o salopetă cu multe fermoare aplicate. Iar reacțiile pe care le-am primit au fost de uimire și încântare 😃

Ce înseamnă pentru tine un designer bun?

Un designer ale cărui creații să lumineze figurile oamenilor. Iar instinctul îi face să le atingă, să și le dorească, să le îmbrace. Aș putea să-ți dau trei exemple: Cavalli, Galliano, Fendi.

Cât este hobby, cât e meserie?

Sută la sută hobby.

Dar dacă ai vrea să muncești doar la Parapli Solèy, ai putea? Altfel spus, poți trăi în România doar din creat haine?

Nu, clar nu. Nu există încă o astfel de piață. Dar aș zice că e datoria noastră s-o creăm, s-o educăm.

Cum crezi că va evolua lumea modei după carantină … și cum crezi că o să se schimbe modul în care creatorii o să-și prezinte munca? 

O să se schimbe în bine pentru că ne pune imaginația la treabă. O să fie vital să creăm mereu lucruri noi, să găsim mereu idei noi pentru prezentări, să ne punem la încercare pe noi înșine.

Cu ce este deosebit designul românesc? Și are românul nevoie de așa ceva … există cerere sau interes pentru designul românesc?

Designul românesc are un potențial uriaș, încă suntem în căutări, e adevărat, dar există multă viziune și din fericire, din ce în ce mai mult curaj.

Raluca Lupulescu Soare

Raluca Lupulescu Soare, spune-ne cinci sfaturi pentru a ne crea un stil vestimentar original 😃

1. Să purtăm cel puțin o culoare în outfit

2. Să avem un element aparte, un accesoriu sau chiar obiect vestimentar

3. Să răsfoim online ul și să ne inspirăm, dar să și avem curajul să purtăm ce am ales

4. Să contracarăm vremea sau starea de spirit cu ținute colorate sau cu o croială diferită care să ne aducă bună dispoziție

5. Să apelăm la stiliști

Și cinci lucruri care nu ar trebui să ne lipsească din garderobă 😃

Rochiile, trenciurile, pantalonii, culorile și fascinatoarele

Care ar fi 3 sfaturi pe care i le-ar spune Raluca Lupulescu Soare de acum, Ralucăi Soare de la 15 ani 😃

Ea ar trebui să-mi dea mie sfaturi din când în când. Aș felicita-o că și-a urmat intuiția și visurile. I-aș mulțumi pentru curaj și asumare.

Cum a fost să stai în Vitrina YOKKO? Și cât de specială a fost această experiență pentru tine?

A fost minunat. Mi se pare o inițiativa atât de frumoasă, aș vrea să o preia cât mai mulți. Mi-a plăcut atât de mult încât am dus-o mai departe, am făcut o campanie și timp de o săptămână am accesorizat ținutele mele cu creații ale designerilor români cunoscuți prin Yokko.

Și, ultima întrebare, ce îți dorești în viitor … ce ne pregătești? 

Surprize. Este ceea mă definește. Ținute noi, evenimente neconvenționale, oameni minunați.


Pe Raluca Lupulescu Soare și al său brand de haine le-am văzut și în acest week-end la evenimentul „YOKKO cinevotez? Cu Fabricat în România” care s-a vrut a fi o pledoarie pentru manifestările de modă autentică, românească, dar și un îndemn la a vota frumusețea, la a alege ce este mai bun pentru fiecare dintre noi.
Doamnele prezente la eveniment, pasionate de modă, s-au confruntat cu alte alegeri: de haine de toamnă, combinate în ținute clasice și moderne, cele mai recente creații ale brandului românesc YOKKO.

  • IE clothing la evenimentul „YOKKO cinevotez? Cu Fabricat în România”
  • Ana Donosa într-o rochie Maison Oana Radu
  • Alexandra Velniciuc la evenimentul „YOKKO cinevotez? Cu Fabricat în România”
  • Ozana Barabancea într-o creație Parapli Soley
  • Mirela Veșcan, Rodi Horobet, Bianca Brad și Gianina Corondan la evenimentul „YOKKO cinevotez? Cu Fabricat în România”
  • Crina Matei într-o ținută YOKKO
  • Creație Florentina Giol

În locul modelelor obișnuite cu prezentările pe catwalk au defilat cu mare aplomb actrițe: Lia Bugnar, Bianca Brad, Irina Săulescu, Maria Movileanu, Rodi Horobeț, Cristina Neacșu, Alexandra Velniciuc, Crina Matei, Ana Donosa, jurnaliste: Alina Ilioi-Mureșan și Georgiana Ioniță, cântărețe: Ozana Barbancea, Mihaela Marinache (ex-Kapital) și Aida Šošić (solista trupei Aida și noi), precum și femei de afaceri: Diana Stanciulov (manager Fabrica de dulcețuri și magiun Topoloveni), Mirela Nemțanu (manager Hospice Casa Sperantei), Izabela Rudolf (manager al casei de producție Revolver). Întregul eveniment a beneficiat și de experiența designerului Wilhelmina Arz care a dirijat totul în sensul unui veritabil catwalk.

Sâmbătă a fost al treilea eveniment din cadrul proiectului dedicat creativității românești, „Designeri în Vitrina YOKKO”, pentru informații despre viitoarele episoade, vă invităm pe pagina de Facebook YOKKO.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO