Cum să împachetezi cu stil cadourile de Crăciun. 5 sfaturi utile! - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Ela Crăciun obişnuieşte ca în luna decembrie a fiecărui an să aloce cel puţin o săptămână alegerii cadourilor pentru cei dragi, dar şi pentru cei nevoiaşi, prin proiectele sale cartabile. Vedeta de televiziune îşi doreşte să bucure cât mai mulţi oameni cu darurile sale şi este atentă la fiecare detaliu, inclusiv la modul în care împachetează cadourile.

În acest sens, a postat pe blogul ei câteva sfaturi utile despre cum fiecare din noi poate ambala cadourile uşor şi fără a investi mulţi bani pentru ca momentele trăite să fie cu adevărat memorabile.

O mare parte din farmecul cadoului de Crăciun este să fie împachetat cum trebuie. Dacă mai ştii să îl vinzi ochiului şi frumos, jumătate din treabă e deja făcută, indiferent ce ai ales pentru cei dragi. În alte locuri ale lumii este chiar o tradiţie să împachetezi singur darurile pentru cei dragi, oricât de bine se descurcă acum magazinele de firmă şi marile centre comerciale.

1.         Renul ca ambalaj

Luaţi un ciucure de la o căciulă veche sau botoşei. Dacă e roşu, perfect. Tăiaţi-l, daţi-i o formă rotundă cu ajutorul unei foarfeci, lipiţi-l cu superglue şi folosiţi-l pe post de nas pe hârtia simplă cu care aţi împachetat cadoul. Asta după ce aţi schiţat, măcar în minte sau cu un creion fin faţa viitorului ren, ca să ştiţi aproximativ unde veţi pune fiecare element. Lăsaţi-vă ideile să zburde.

Nu aveţi ciucure? Desenaţi nasul cu un marker roşu. Important e să vă distraţi. După ce aţi trasat cu creionul mecanic coarnele şi ochii, acum cu o cariocă neagră treceţi peste linii şi îngroşaţile. Iar ochii umpleţi-i fără teamă. Cadoul vostru deja a căpătat alt aspect.

2.         Omul de zăpadă

O să aveţi nevoie de hârtie albă, obligatoriu. Apoi de un carton portocaliu pe care să îl tăiaţi în formă de triunghi ascuţit, pe post de nas, şi să îl lipiţi. Nasturii omului de zăpadă îi puteţi desena sau puteţi cumpăra de la librărie stickerele rotunde, negre. Sau de ce nu, folositi nasturi negri subtiri.

Pe post de fular, luati o fundă. Din experienţă vă spun că cel mai de efect este să ambalaţi cadourile dreptunghiulare în acest fel.

Efectul omul de zăpadă, poate chiar mai spectaculos, cu 3 cadouri mari.

Tot efectul omul de zăpadă, poate chiar mai spectaculos, îl puteţi obţine împachetând 3 cadouri mari în hârtie alb. Puneţi-le unul peste altul ca să obţineţi corpul omului de zăpadă, folosiţi aceeaşi recuzită ca cea de mai sus sau desenaţi fără griji nasturii, ochii sau nasul cu markere sau carioci si folosiţi un fular de la copil.

3.         Ornamente din natură

Efect extraordinar cu ornamente din natura, simple, specifice sărbătorii

De mare efect este să foloseşti ornamente simple specifice sărbătorii, precum crenguţe şi conuri de brad, pe care chiar nu trebuie să le cumperi. Doar să faceţi un minim efort să le găsiţi.

Va trebui să folosiţi tot hârtie simplă de împachetat pe care să scrieţi mesaje simple,, asta daca nu le’ati cumparat gata facute. E mai simplu. Dacă aveţi şi o fundă sau un şnur la îndemână, v-a ieşit cadoul perfect. E nevoie doar de puţină imaginaţie şi de ce aveţi prin casă. La fel de bine merg şi alte elemente specifice, precum ciuperci sau fructe de pădure decorative, pe care le puteţi găsi într-un loc dedicat cadourilor.

4.         Atunci când nu avem timp de împachetat

Eşti pe ultima suta de metri şi nu ai timp de nimic? Nici de ornamente sau căutări? Ce aţi spune de a împacheta cadoul în pungi simple de hârtie, pe care să scrieţi cu grijă mesajul şi destinatarul. Dacă nu găsiţi prin casă un şnur sau o fundă, de ce să nu legaţi pungă cu puţină sfoară? Faceţi cu grijă una sau două găuri în partea superioară, treceţi sfora prin ele şi legaţi. O să fiţi surprinşi de efectul obţinut.

5.         Cum împachetez cadoul pentru copii cu accesorii simple?

O alta modalitate de a împacheta un cadou pentru copii cu ce aveţi prin casă este să folosiţi multe funde vesele, sau aţă mai groasă colorată, pe o hârtie simplă. Jucaţi-vă cu ele, legaţi cadoul în toate formele şi poziţiile. Apoi ataşaţi o acadea mare şi o decoraţiune ce v-a mai rămas prin casă de la Crăciunul trecut. Simplu şi eficient!

Ela Crăciun este una din cele mai influente vedete din blogosfera de parenting din România si prezinta emisiunea Numai de bine, de la Antena.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO