fbpx

Căutare

Share this article

Dacă una dintre preocupările tale este cum să îți aranjezi grădina în 2019, noi îți spunem care sunt cele mai noi tendințe în materie de design exterior. Specialiștii pun anul acesta mare preț pe plantele care se adaptează la schimbările de mediu, recomandă ghivecele agățătoare cu plante deosebite și sugerează aducerea unor elemente din spațiul interior în cel exterior. 2019 este anul în care kitschul își face loc în grădină, cu culori îndrăznețe, accesorii extravagante și plante mai puțin întâlnite până acum.

Cum să îți aranjezi grădina în 2019:

Alege plante care să se adapteze la schimbările extreme de mediu

Designerii de exterior fac eforturi să adapteze plantele la condițiile extreme de vreme din ultimii ani. Astfel principalul trend pe 2019 este ca plantele pe care le alegi pentru grădina ta să supraviețuiască și unei zăpezi neplanificate la început de aprilie, de exemplu, sau unei vremi extrem de călduroase în toiul iernii. Vorbește cu specialiștii din domeniul grădinăritului pentru a afla care sunt cele mai bune plante pentru grădina ta și ce trebuie să faci pentru ca acestea să se dezvolte în condiții optime. Vei avea probabil nevoie de un sistem de irigații special sau de anumite protecții pe timp de iarnă.

Sursa foto: NATALIA ODESCALCH

Alege plante agățătoare / ghivece pentru grădina ta

Plantele pe care până acum le țineam în interior își fac loc ușor, ușor și în grădină. În special plantele exotice, care  vor da un aspect de junglă urbană grădinii tale. Plantele colorate, cu frunze și petale mari, cu forme speciale sunt extrem de apeciate și recomandate de specialiști pentru o grădință cu care vrei să îți impresionezi musafirii.

Plantele agățătoare în grădini sunt la mare modă în 2019, dar nu cele pe care le ținea bunica în casă, ci cele de care vorbeam mai sus: cu culori vibrante și texturi speciale.

Sursa foto: NATALIA ODESCALCH

Vezi:  Sfaturi pentru amenajarea unei grădini mici

Interiorul întâlnește exteriorul

Dacă nu te-ai hotărât cum să îți aranjezi grădina în 2019, ai putea să alegi un alt trend care face furori –  aducerea elementelor de interior în exterior. Astfel, îți poți face un colț “intim” în grădină, în care să te simți ca … în casă, cu un fotoliu confortabil, o mică bibliotecă, cu gresie pe jos etc.

Sursa foto: BARBARA SAMITIER MSGD

Kitschul își face loc în grădină

În 2019 grădinile nu se mai limitează la a fi o mică oază de verdeață: vom vedea   pereți cu print-uri îndrăznețe, culori electrizante, accesorii “țipătoare”, plante speciale.

Florile de câmp își fac și ele loc în grădină

Anul trecut designerii au experimentat cu plantele de câmp în grădini, iar în 2019 acest trend continuă.

Sursa foto: SUE TOWNSEND MSGD

Pereții de piatră – în tendințe în 2019

Dacă încă nu ai o idee clară despre cum să îți aranjezi grădina în 2019, poți să adaugi pereți/ziduri din pietre, care oferă o structură specială. Aceștia pot separa diverse zone din grădina ta, în funcție de plantele pe care le crești.

Sursa foto:
LOUISE HARRISON HOLLAND

Gardul din bușteni – altă tendință majoră

Dacă nu îți plac gardurile sau pereții de piatră, poți opta pentru unii din bușteni. Aceștia oferă un look mai rustic.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO