fbpx

Căutare

Share this article

Românii nu sunt printre cele mai sportive popoare din lume, iar asta se vede şi în starea generală de sănătate. Totuşi, în ultimii ani se observă o schimbare de mentalitate. Sunt tot mai mulţi oameni interesaţi de alimentaţia sănătoasă şi de crearea unei rutine în ceea ce priveşte mişcarea. Pentru că nu toţi avem însă timp sau disponibilitatea de a merge la sală, am căutat să văd care sunt cele mai urmărite bloguri şi canale de Youtube de fitness. Avem, în acest fel, posibilitatea de a ne alege tipul de mişcare care ni se potriveşte, antrenorul cu care rezonăm cel mai bine, dar şi ora la care să lucrăm.

Cele mai urmărite bloguri şi canale de Youtube de fitness

Nerd Fitness nu este neapărat un blog pentru tocilari, dar cu siguranţă şi-a câştigat renumele tocmai pentru că fondatorul său a înţeles că publicul său ţintă nu are prea multă treabă cu sportul şi trebuie tratat ca atare. Ce îl face atât de popular? Stilul lejer de adresare, umorul şi faptul că nu vei găsi la el un singur tip de sport. Pe blog regăseşti şi ponturi despre cum să mergi pe bicicletă, cum să faci drumeţii şi, de principiu, cum să descoperi acel tip de mişcare ce te face fericit.

Love Sweat Fitness este un blog creat de Katie Dunlop în urmă cu 7 ani, după o luptă lungă cu hipotiroidismul şi peste 20 de kilograme care îi dădeau bătăi de cap. Pentru că nimic din ce încerca nu funcţiona, Katie şi-a construit propriul plan de nutriţie şi antrenamente, iar treptat şi-a dat seama că poate să împărtăşească şi altora din experienţa, reuşitele, dar şi din eşecurile ei.

Citeşte şi: Yump, cea mai mare platformă online de sport pentru femei. Și povestea lui Dani, omul care a ajuns antrenor de fitness după ce ani de zile a avut probleme cu obezitatea. Cum arată viața sănătoasă trăită azi într-o autorulotă? – LIFE.ro

The Balanced Life este un blog destinat femeilor care știu foarte clar că nu le pot face pe toate la fel de bine, dar vor să găsească o modalitate de a avea echilibru în viață. Creatoarea lui, Robin Long, pune accent pe găsirea soluțiilor, nu pe atribuirea vinovăției care, nu-i aşa, n-a ajutat pe nimeni pe termen lung. Prin urmare, pe blogul ei vei găsi sfaturi despre cum să strecori 10 minute pe zi pentru un antrenament, cum să faci faţă aglomeraţiei cea de toate zilele sau cum să îţi creezi rutine care să te ajute. Pilatesul este punctul ei forte, aşa că e un loc bun de iniţiere în acest tip de mişcare – miraculos pentru durerile de spate.

Ben Greenfield este considerat un guru al fitness-ului, fiind şi un autor de succes în domeniu, cu peste 17 cărţi publicate şi devenite best seller. Până la cărţi a avut însă alte preocupări intense. A jucat tenis de câmp, polo, volei, a făcut culturism şi are 13 titluri de Ironman în probele de triatlon. Ştie însă că sportul nu e totul, aşa că pe blogul său vei descoperi, pe lângă antrenamente, o mulţime de sfaturi despre cum să ai o alimentaţie sănătoasă, reţete, dormit sănătos şi multe altele care contribuie la o viaţă sănătoasă.

Get Healthy U este un alt blog care tratează lucrurile complex şi îţi aduce la îndemână atât exerciţii fizice menite să te ţină în formă, cât şi sfaturi legate de nutriţie, sănătate, beauty. Ce este foarte la îndemână aici pentru cei cu lipsă acută de timp şi de informaţii în domeniu este faptul că vei găsi programe de la 5 la 30 de minute, astfel încât timpul să nu mai fie o povară. În plus, ai la dispoziţie antrenamente intense, dar şi unele adaptate pentru începători, mame cu copii mici acasă sau pentru persoane trecute demult de prima tinereţe.

Citeşte şi: Andrei Deiu, românul cu cei mai mulţi followers pe Instagram – LIFE.ro

Cele mai urmărite canale de Youtube de fitness

N-aş fi zis că eu voi avea vreodată deschiderea de a încerca yoga. Nu părea sub nicio formă o activitate care să mi se potrivească. Şi totuşi, urmărind contul Yoga with Adriene, am reuşit să îmi schimb părerea despre acest tip de activitate. Vei descoperi aici antrenamente excelente pentru începători ca mine, dar şi multe altele pentru avansaţi, de la yoga pentru dureri de spate şi fat-burn la yoga pentru relaxare sau anxietate.

Fitness Blender este un program de familie, la propriu. Clipurile sunt realizate de 2 soţi, Kelli şi Daniel şi găseşti la ei antrenamente potrivite şi pentru începători, dar şi pentru cei care au mai făcut sport de-a lungul timpului. Ai şi stretching şi rezistenţă, HIIT, yoga, pilates, explicaţii despre accesoriile care îţi pot fi de ajutor în antrenamente şi sfaturi despre nutriţie adecvată.

Blogilates este un canal video pe care n-ai cum să spui că te plistiseşti. Fondatoarea lui, Cassey Ho, a pus la punct programe de toate felurile, de la unele de o săptămână pentru definirea a diverse părţi ale corpului la altele de 30 sau chiar 90 de zile, menite să nu te lase să leneveşti. Dacă ai un obiectiv clar, cum ar fi un abdomen mai plat sau picioare tonifiate, găseşti aici programe care te vor ajuta să ajungi acolo unde îţi doreşti.

Popsugar Fitness este şi el în topul celor mai urmărite canale de Youtube cu antrenamente din domeniu, cu cei aproape 6 milioane de abonaţi. Găseşti aici antrenamente extrem de active şi variate, cât să poţi descoperi ce e mai aproape de sufletul tău: cardio, kickbox, sau poate zumba. Multe dintre ele sunt conduse de cei mai cunoscuţi şi populari instructori de fitness de la Hollywood, aşa că te poţi lăuda şi că te păstrezi în formă alături de antrenorii vedetelor de peste ocean.

MadFit are şi el o gamă largă de clipuri cu antrenamente pentru acasă, împărţite pe categorii, în funcţie de ceea ce ai vrea să îmbunătăţeşti. Găseşti programe pentru întregul corp, dar şi programe pentru coapse, picioare sau abdomen, unele mai intense, altele cu durată mai mică, ca pentru oameni ocupaţi.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO