Cum te pregăteşti pentru un turneu de golf? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cum te pregăteşti pentru un turneu de golf?

Calendarul competiţional a devenit cu fiecare an din ce în ce mai aglomerat, comunitatea de golferi din Ro fiind totodata în creştere.
Share this article

Până la toamnă, golferii sunt extrem de fericiţi deoarece este sezonul în care îşi pot exersa abilităţile în joc şi îşi pot demonstra talentul în foarte multe competiţii de golf.

Calendarul competiţional a devenit cu fiecare an din ce în ce mai aglomerat, comunitatea de golferi din România fiind totodată în creştere. Cele mai multe dintre turnee se ţin la vecinii bulgari, acolo fiind mai multe terenuri de golf potrivite pentru turnee. Dar cum te pregăteşti pentru participarea la un turneu de golf?

Se pare că nu există un secret magic cu ajutorul căruia să obţii un scor magic în competiţie, în schimb sunt câteva lucruri pe care le poţi face ca să ai cele mai bune şanse de succes. Conform specialiştilor de la practical-golf.com, iată care sunt concluziile în urma turneelor jucate de-a lungul anilor:

1.       Studiază terenul!

De multe ori, un turneu de golf poate avea loc pe un teren de golf cu care nu eşti familiarizat. Câteva sesiuni de antrenamente pe terenul respectiv reprezintă cu siguranţă cea mai bună modalitate de a studia terenul, însă, de multe ori acest lucru nu este fezabil. Un truc excelent pentru a te familiariza cu terenul este acela de a-l studia pe Google Earth.

2.       Vino mai devreme (dar nu foarte devreme)!

Ultimul lucru pe care ţi-l doreşti este să te simţi grăbit înaintea unei runde. Recomandarea specialiştilor este aceea de a ajunge pe teren cu aproximativ 45-75 de minute înainte.  Astfel poţi face un antrenament eficient pe range (dacă există unul). Dacă apari cu 15 minute înainte de tee time-ul tău, nu vei fi la fel de calm cu ar trebui să fii.

Un avertisment ar fi acela de a nu apărea pe teren prea devreme. Dacă ai prea mult timp la dispoziţie şi nu faci altceva decât să stai „pe acolo”, s-ar putea să devii anxios degeaba. Nu ai nevoie de două sau mai multe ore pentru a te pregăti de un turneu de golf.

3.       Află viteza green-ului.

Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri. Aproape oricărui superintendent al terenului de golf îi place să pună o presiune suplimentară asupra jucătorilor în timpul unui turneu. În mod tipic te vor pune în nişte poziţii dificile. În plus, vor tăia iarba aşa încât să pară mai netedă.

Foto: iStock

4.       Aşteaptă-te la neprevăzut!

Un turneu de golf nu este acelaşi lucru cu jocul de golf împreună cu prietenii, în weekend. Când ai atâta presiune asupra unei singuri lovituri, pot apărea unele lucruri neprevăzute. Ai putea rata unele lovituri de scurtă distanţă, ai putea deveni anxios atunci când ratezi unele lovituri, iar swing-ul ar putea să nu-ţi iasă de fiecare dată. Oricare ar planul, există toate şansele să nu se potrivească în timpul turneului. Specialiştii consideră că toate aceste situaţii neprevăzute se diminuează pe măsură ce participi la cât mai multe competiţii.

5.       Nu uita să te distrezi!

Înainte de orice turneu, trebuie să te gândeşti că nu eşti jucător profesionist de golf şi că nu-ţi câştigi existenţa din asta. Joci golf de plăcere şi aşa trebuie să fie şi de această dată. Dacă ţi se pare că un turneu este prea stresant şi nu-ţi place sentimentul de dinainte de joc, nu juca. Cei mai mulţi golferi mărturisesc că cele mai bune rezultate le-au avut atunci când au jucat doar de plăcerea golfului, cu bucurie că se află pe teren, alături de ceilalţi jucători.

Acestea fiind spuse, puteţi începe să vă pregătiţi pentru următoarea ediţie Lighthouse Monthly Medal powered  By Mercedes, care va avea loc pe 29 iulie.

Welcome to the Mercedes-Benz Golf Family!

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora