Căutare

Share this article

Cum decorezi o cameră astfel încât să fie potrivită şi pentru joaca celor mici, dar şi pentru discuţiile între oameni mari? Asta pare să fi fost întrebarea care a măcinat-o pe actriţa Lucy Liu atunci când a cumpărat acest apartament din New York.

Băieţelul său avea nevoie să petreacă mai mult timp cu mama sa, aşa că era nevoie şi de o casă acolo unde mami e mai mereu pe platourile de filmare ale serialului „Elementary”. Dar cum faci ca un apartament „sezonier” să fie primitor şi să ofere senzaţia de „acasă” copilului? Şi cum îmbini joaca necesară oricărui copil cu un decor echilibrat, pentru adulţi.

Actriţa a apelat la designerii One Kings Lane şi a găsit soluţia ideală. Un astfel de spaţiu se decorează pornind de la o listă clară de „atribuţii” ale încăperii, simplificate şi (uneori) lucrate „în joacă”.

Dacă privim cu atenţie imaginile din apartamentul actriţei Lucy Liu vom vedea că multe dintre elementele de decor şi de mobilier sunt „mobile”. Este vorba despre cele două fotolii imense de-a dreapta şi de-a stânga cortului tipi. Atunci când copilul se joacă şi cortul este piesa principală a vreunei poveşti, cele două fotolii stau separat. Altfel, acestea formează o canapea pentru după-amiezile cu prietenii.

Chiar şi cortul are o funcţionalitate gândită pe termen lung. Dacă la vârste mici acesta este folosit ca loc de joacă, odată ce copilul creşte, poate deveni spaţiu de refugiu şi de lectură.

Pe un alt perete al încăperii putem observa o serie de elemente necesare unui copil aflat la vârsta mâzgălelilor (rola de hârtie, tabla pe care poţi să scrii cu creta), dar care, cu timpul, vor deveni utile unui (pre)şcolar.

Şi masa joasă poate fi folosită atât pentru jocurile dintre mamă şi puştiul său, dar şi pentru cafelele fierbinţi atunci când vin musafirii.

Culorile decorului ales menţin tonurile casei, fără să fie plicticoase pentru ochii unui copil. De fapt, totul s-a rezolvat din câteva nuanţe şi câteva accente.

Vă place? În videoul de mai jos o puteţi vedea chiar pe Lucy Liu povestind despre această amenajare:

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO