Curiozități despre arta vindecării. Terapii alternative și practici benefice - LIFE.ro
Mergi la conținut

Curiozități despre arta vindecării. Terapii alternative și practici benefice

Practicile alternative de vindecare există de mii de ani, oamenii din întreaga lume apelând la diferite metode de vindecare și de bunăstare în afara medicinei tradiționale occidentale. Aceste practici variază de la remedii pe bază de plante până la vindecarea energetică și au câștigat o popularitate tot mai mare în ultimii ani. Iată zece fapte surprinzătoare despre vindecarea alternativă pe care poate nu le știai.
Share this article

Practici alternative ale vindecării există de mii de ani, oamenii din întreaga lume apelând la diferite metode de vindecare și de bunăstare în afara medicinei tradiționale occidentale. Aceste practici variază de la remedii pe bază de plante până la vindecarea energetică și au câștigat o popularitate tot mai mare în ultimii ani. Iată zece fapte surprinzătoare despre vindecarea alternativă pe care poate nu le știai.

Practicile alternative de vindecare există de mii de ani

Practicile alternative de vindecare au fost folosite de mii de ani pe tot globul. Medicina tradițională chineză, de exemplu, este folosită de peste 2.500 de ani, iar medicina ayurvedică, originară din India, este practicată de peste 5.000 de ani.

Citește și: Cum mi-am activat medicul interior în avion

Mai mult de o treime dintre americani folosesc terapii alternative

Potrivit Centrului Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă, peste o treime dintre americani folosesc terapii alternative, cele mai populare fiind suplimentele pe bază de plante, îngrijirea chiropractică și yoga.

Acupunctura poate ajuta la dependenta

Acupunctura

Acupunctura, o practică de medicină tradițională chineză care implică introducerea de ace în anumite puncte ale corpului, s-a dovedit a fi eficientă în tratarea dependenței. Poate ajuta la reducerea poftelor și a simptomelor de sevraj la persoanele care se recuperează după abuzul de substanțe.

Aromaterapia poate îmbunătăți starea de spirit și poate reduce stresul

Aromaterapia

Aromaterapia, care implică utilizarea uleiurilor esențiale pentru a îmbunătăți starea de spirit și pentru a promova relaxarea, s-a dovedit a fi eficientă în reducerea stresului și a anxietății. Anumite uleiuri, cum ar fi lavanda și mușețelul, sunt cunoscute pentru proprietățile lor calmante.

Reiki poate reduce durerea și poate promova vindecarea

Reiki, o formă de vindecare energetică care implică folosirea mâinilor pentru a manipula câmpurile energetice din corp, s-a dovedit a fi eficientă în reducerea durerii și în promovarea vindecării. Este adesea folosit pentru a completa tratamentele medicale tradiționale.

Citește și: Cum a devenit medicina alternativă atât de populară şi care sunt pericolele în cazul pacienţilor care apelează doar la ea

Homeopatia folosește substanțe foarte diluate pentru a trata bolile

Homeopatia, o formă de medicină alternativă, folosește substanțe foarte diluate pentru a trata bolile. Teoria din spatele homeopatiei este că organismul are capacitatea de a se vindeca singur, iar substanțele foarte diluate stimulează acest proces de vindecare.

Reflexologia poate îmbunătăți circulația și poate reduce durerea

Reflexologia, o practică care implică aplicarea presiunii în anumite puncte de pe picioare, mâini și urechi, s-a dovedit a fi eficientă în îmbunătățirea circulației și reducerea durerii. Este adesea folosit ca terapie complementară pentru afecțiuni precum artrita și migrenele.

Yoga poate îmbunătăți flexibilitatea, forța și echilibrul

Yoga, o practică care combină posturi fizice, exerciții de respirație și meditație, s-a dovedit a fi eficientă în îmbunătățirea flexibilității, forței și echilibrului. De asemenea, poate reduce stresul și poate promova relaxarea.

Tai Chi poate îmbunătăți echilibrul și poate reduce căderile la adulții în vârstă

Tai Chi, o artă marțială chineză care implică mișcări lente și fluide, s-a dovedit a fi eficientă în îmbunătățirea echilibrului și reducerea căderilor la adulții în vârstă. De asemenea, poate îmbunătăți flexibilitatea și reduce stresul.

Citește și: Octavian Sbârnă, fondatorul școlii de acupunctură: „Să alegi un punct din 400 pe care să-l lucrezi într-un om este ceva extrem de precis!”

Meditația poate îmbunătăți sănătatea mintală și poate reduce anxietatea

Meditația, o practică care implică concentrarea minții și liniștirea gândurilor, s-a dovedit a fi eficientă în îmbunătățirea sănătății mintale și reducerea anxietății. De asemenea, poate îmbunătăți concentrarea.

În concluzie, practicile alternative de vindecare au o istorie lungă și oferă o gamă largă de beneficii. Acestea pot completa tratamentele medicale tradiționale și pot oferi indivizilor o abordare holistică a bunăstării. Deși practicile alternative de vindecare pot să nu fie pentru toată lumea, este important să păstrați o minte deschisă și să explorați diferite opțiuni pentru o sănătate și bunăstare optime.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora