Curiozități din viața lui Tom Cruise: de la abuzurile suferite din partea tatălui la scientologie și la nevoia de a trăi periculos pe platourile de filmare - LIFE.ro
Mergi la conținut

Curiozități din viața lui Tom Cruise: de la abuzurile suferite din partea tatălui la scientologie și la nevoia de a trăi periculos pe platourile de filmare

Tom Cruise este probabil cel mai faimos scientolog din lume în zilele noastre. Dar a crescut într-o familie catolică.
Share this article

Considerat de unii drept ultimul erou de acțiune al Hollywood-ului, Tom Cruise se află în prezent pe culmile succesului, iar continuarea sa la „Top Gun” este unul dintre cele mai mari realizări de box-office din 2022.

Cu un look aproape neschimbat, actorul care parcă nu îmbătrânește niciodată, a ținut multă vreme paginile ziarelor și încă nu se retrage din lumina reflectoarelor. Iar material de presă a furnizat fără încetare, motiv pentru care am decis să aruncăm o privire asupra curiozităților din viața lui Tom Cruise.

Tatăl său l-a abuzat

L-a vizitat pe patul de moarte, după o separare de 10 ani. Copilăria celebrului actor este plină de abuzuri fizice și mentale. În plus față de colegii de școală care îl hărțuiau, tatăl său l-a abuzat. Într-un interviu acordat revistei Parade, actorul l-a descris ca pe „un agresor, un laș și un om de afaceri al haosului”. „El era genul de persoană care te lovea ori de câte ori ceva mergea prost”, a spus Cruise. Actorul a afirmat într-un interviu că a avut o relație negativă cu tatăl său și știa că trebuie să fie mereu cu ochii în patru.

El consideră abuzul tatălui său o mare lecție de viață. Mama lui Tom, Mary Lee, nu era fericită nici ea și a divorțat de soțul ei în 1974. Tom avea doar 12 ani la acea vreme. Nu l-a mai văzut pe tatăl său timp de 10 ani și nu l-a întâlnit decât în 1984, când acesta era pe patul de moarte din cauza cancerului.

Pe lângă tatăl său, a fost abuzat și de colegii săi. Ca elev, a schimbat școlile de 15 ori, ceea ce însemna că nu putea menține prietenii pe termen lung. În fiecare școală era cineva care voia să-l lovească pe „noul copil”.

Ar fi putut fi preot catolic

Tom Cruise este probabil cel mai faimos scientolog din lume în zilele noastre. Dar a crescut într-o familie catolică și a frecventat seminariile catolice la St. Francis Seminary School din Cincinnati. În 1977, el și prietenii săi ar fi furat alcool de la un preot de la școală, scrie Daily Mail.

Când Tom și colegii săi au fost prinși băuți, au trebuit să recunoască de unde au obținut alcoolul. Colegul său, Shane Dempler, care era presupus să fie un bun prieten al lui Tom Cruise, a declarat pentru Daily News că amândoi planificaseră să devină preoți înainte de incident.

Cu toate acestea, tatăl lui Ric Schneider, care l-a ajutat pe Tom Cruise să intre la școală, pune la îndoială afirmația lui Dempler. „Cred că a mers acolo pentru a primi o educație. Nu mi s-a părut că ar fi fost serios în privința preoției sau vieții religioase”, a spus el.

Se spune că scientologia l-a ajutat să-și vindece dislexia

Tom Cruise a suferit de dislexie mulți ani. Revista People afirmă că actorul a fost diagnosticat cu dislexie când avea 7 ani. Cruise susține că se simțea gol, frustrat și furios din cauza acestei probleme și că acesta a fost motivul pentru care a fost victima hărțuirilor constante la școală.

Actorul recunoaște că nu putea să citească scenariile la începutul carierei sale. Din acest motiv, prefera să discute cu regizorii și producătorii despre povestea filmului și personajul său. În 1986, când a fost lansat filmul de succes „Top Gun”, s-a familiarizat cu scientologia, care, se spune, l-a ajutat să-și vindece dislexia. Se presupune că s-a „recuperat” de dislexie folosind metoda Studiu Tehnologic, creată de fondatorul Bisericii Scientologice, L. Ron Hubbard. Cu această metodă, actorul a putut „crea imagini vizuale pentru a înțelege ceea ce citește”, spune el.

Presupusa ascultare telefonică a Nicolei Kidman

Se spune că Tom Cruise ar fi angajat un detectiv particular pentru a o urmări pe Kidman. Biserica, se pare, credea că Tom se îndepărta de la scientologie din cauza influenței ei, așa că doreau să-i separe.

Tom Cruise a respins aceste acuzații, afirmând: „Nu am angajat niciun detectiv particular pentru a o spiona sau investiga în vreun fel pe Nicole Kidman. Nici Biserica Scientologică nu a cerut asta. Orice declarație în acest sens este demonstrat falsă”, a spus el pentru E! News.

Într-un interviu din 2013 cu The Hollywood Reporter, Nicole Kidman a refuzat să comenteze cu privire la scientologie. A justificat tăcerea prin faptul că copiii adoptați ai ei și ai lui Tom erau membri ai bisericii și ea respectă credința lor.

Căutarea unei partenere prin Biserica Scientologică

 Prima soție a lui Tom, Mimi Rogers (1987-1990), l-a introdus în scientologie, dar relația dintre ei nu a durat mult. Relația cu Nicole Kidman (1990-2001) a eșuat, dar actorul își dorea în continuare o relație stabilă, iar căutarea sa ar fi fost ajutată presupus de însăși Biserica Scientologică.

Vanity Fair, cu referire la surse din rândul foștilor membri ai bisericii, scrie că Shelly Miscavige, soția liderului bisericii, David, ar fi fost în spatele presupusului proiect de găsire a soției perfecte pentru Tom Cruise. În procesul de căutare, au invitat actrițe care aparțineau bisericii la o audiție specifică pentru film. În timpul acesteia, li s-au pus diverse întrebări, cum ar fi ce părere au despre Tom Cruise.

Biserica Scientologică respinge aceste acuzații.

Tom Cruise s-a căsătorit ulterior cu Katie Holmes, cu care a fost căsătorit între 2006 și 2016.

Psihiatria ar trebui să fie ilegală, a declarat actorul

Astfel, percepția asupra bolilor mintale se îmbunătățește. Oamenii care suferă de probleme de sănătate mintală nu mai sunt blestemați așa cum erau în trecut, iar psihiatria este un domeniu respectat. În ochii scientologilor, totuși, este inferioară.

Ca un scientolog proeminent, Tom Cruise a spus în 2004 că psihiatria ar trebui să fie declarată ilegală. A criticat-o pe actrița Brooke Shields, care a trebuit să ia antidepresive în timpul depresiei postpartum. La acea vreme, el a numit psihiatria pseudo-știință, susținând că nu există așa ceva ca depresia cauzată de dezechilibre chimice.

Tom Cruise – eroul

Tom Cruise joacă adesea rolul eroului în filme, dar pare să fie un erou și în viața reală. În 1998, a mers pe stradă cu bodyguarzii săi și a auzit o femeie țipând. Era vecina sa Rita Simmonds, atacată de hoți. Actorul, împreună cu bodyguarzii, nu a ezitat și a alergat spre hoți, pe care i-au învins cu succes, scrie Chicago Tribune.

Nu a fost prima dată când Tom a ajutat oameni în nevoie. În 1996, a navigat pe mare și a văzut un iaht care lua foc. A navigat spre barca în flăcări și a ajutat cinci persoane să ajungă în siguranță pe barca sa.

În același an, Tom a fost martor la un accident de mașină, după care a mers la spital cu femeia rănită. Femeia a trebuit să plătească 7.000 de dolari pentru a-i trata coastele și piciorul rupte. Deoarece nu avea asigurare, actorul a decis să plătească pentru ea.

Japonia sărbătorește ‘Ziua Tom Cruise’

Tom Cruise este iubit de oameni din întreaga lume, dar în Japonia există o zi dedicată sărbătoririi actorului. Portalul Hollywood afirmă că Tom Cruise a petrecut mai mult timp cu fanii din Japonia decât orice alt star de la Hollywood înaintea lui.

Potrivit Filipino-Japanese Journal, în august 2018, el a vizitat Japonia a 23-a oară. La acea vreme, a venit în țară pentru a promova cel mai recent „Mission: Impossible”. „Este minunat să fiu din nou în Japonia. Aceasta este a 23-a mea vizită. Este cu adevărat uimitor, mă simt acasă aici”, a lăudat faimosul actor Japonia. Ziua Tom Cruise în Japonia pică pe 10 octombrie.

Citește și: Viaţa lui Tom Cruise, între imaginea de băiat bun şi cea a unui tip extrem de violent atunci când lucrurile nu-i sunt pe plac

Pericol pe platoul de filmare

 Fanii lui Tom Cruise știu bine că ceilalți cascadori „mor de plictiseală” când filmează cu el. Tom încearcă să facă singur toate cascadoriile și rareori lasă pe cineva să-i ia locul. Dar au fost câteva momente periculoase.

Unele dintre cascadoriile sale cele mai periculoase:

  • În „Mission: Impossbile – Ghost Protocol”, Tom Cruise a escaladat Burj Khalifa de 828 de metri. Chiar dacă actorii erau asigurați cu corzi tot timpul, filmările erau cu adevărat periculoase. Potrivit The Telegraph, Cruise a trebuit să lupte cu un vânt lateral și să se lovească regulat de clădire.
  • În timpul filmărilor pentru „Mission: Impossible – Rogue Nation”, Tom a reușit să convingă studioul să-l lase să atârne de pe un Airbus A400M în timpul unei scene de acțiune. Cu toate acestea, l-au legat, desigur, de avion. De asemenea, purta lentile de protecție specială pentru a-l feri de rafalele de vânt.
  • În timpul filmărilor pentru „Mission Impossible 6”, a sărit de pe o clădire pe altă clădire, ținându-se de picioare după o aterizare neplăcută.
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora