Daniel Drăghița și povestea unui rom adoptat de Germania care i-a oferit în doi ani de școală ceea ce nu i-a oferit România în aproape două decenii - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Daniel Drăghița a decis împreună cu soția să plece din țară în anul 2014, odată cu deschiderea dreptului de muncă al românilor în țările europene. Au plecat și ei cu valul, să-și îndeplinească partea financiară care nu-i mulțumea la noi pe cât meritau. Mezinul din familia Drăghița a avut parte de părinți care l-au îndrumat să urmeze calea evoluției, indiferent că a întâlnit și glasuri care îl tratau diferențiat doar pentru că era rom. Într-o lume în care mulți judecă, în loc să acceptăm și să iertăm, el și-a dat șansa de a se ridica deasupra condiției, de a studia printre străini, de a se îndepărta de țara natală care, din nefericire, nu i-a oferit prea multe, deși sufletul îi este acasă, lângă cei pe care i-a lăsat. 

Sunt oameni care consideră că inferior îi este cel care fie are o vârstă mai mică, poate experienţă mai puţină de viaţă, poate mai multe lipsuri financiare sau dacă face parte dintr-o minoritate și este de altă etnie, dar nu își închipuie că frumusețea lor constă în principiile, valorile, convingerile ferme cu care pleacă în viață. Daniel nu s-a pierdut printre răutăți. A demontat toate prejudecățile despre romi atunci când el, romul, cum era stigmatizat de unii, a luat a doua medie pe liceu în 2007 la examenul de Bacalaureat. Să-i cunoaștem întreaga poveste!

Daniel Drăghița:„ Am studiat la Academia Macromedia, secția Informatică – Development, în Stuttgard.”

Bună, Daniel! Îmi pare bine! Unde ești în prezent și cum te găsesc?

Bună! Îmi pare bine, de asemenea! În prezent locuiesc în Germania, undeva în apropiere de Stuttgart.

Cum arată programul tău zilnic?

Având în vedere că muncesc de acasă, nu am prea mult de mers până la muncă. După ce mă trezesc, încep să mă pregătesc pentru muncă, pregătesc o cafea, iar la ora 9.00 încep munca. Undeva la amiază între orele 12.00 și 14.00 am o oră de pauză, iar undeva la orele 18.00 termin cu munca, după care dedic timp pentru diferite activități.

Daniel, ce rol îndeplinești pe plan profesional? Cu ce te ocupi?

Momentan sunt content manager în domeniul relațiile cu investitori și compliance.

Din ce știu, nu la noi. Ce-mi poți spune?

Firma la care lucrez acum are sediul în München, Germania. Eu lucrez remote, dar din când în când mai particip la evenimente ale companiei și atunci merg pentru câteva zile la München.

Și totuși, dacă ar fi să o luăm cu începutul, unde te-ai format? Ce te recomandă diploma din România?

Dacă ar fi să o luăm chiar cu începutul, mi-ar trebui foarte mult să povestesc, dar ca să fiu mai la obiect, am terminat Facultatea de Jurnalism de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și am încheiat un masterat în dezvoltare regională durabilă la Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia.

Dar cea din Stuttgart?

În Stuttgart am studiat la Academia Macromedia, secția Informatică – Development.

Citește continuarea articolului 1 2 3 4 Pagina următoare »
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO