De ce milioane de oameni iubesc supa ramen? - LIFE.ro
Mergi la conținut

De ce milioane de oameni iubesc supa ramen?

Ramenul a devenit o cultură culinară în Japonia, dar şi în lume, în New York, Paris şi celelalte mari capitale ale lumii fiind deschise restaurant unde se pregăteşte special acest fel de mâncare.
Share this article

Ramen este denumirea acordată unuia dintre cele mai populare feluri de mâncare din Japonia. Deşi originea sa este chinezească, supa ramen este una dintre stelele gastronomiei japoneze. Se spune că are origini chinezeşti deoarece se folosesc tăieţeii din făină, în stil chinezesc la prepararea ramenului.

În Japonia există milioane de restaurant japoneze, dar şi tonete stradale deschise până târziu în noapte, de unde oamenii pot consuma aşa numita ramen „street food”. Pasionaţii de ramen sunt în stare să aştepte şi două ore la coadă pentru a mânca acest fel delicious de mâncare făcut de cel pe care ei îl consider cel mai bun chef de ramen.

Ramenul a devenit o cultură culinară în Japonia, dar şi în lume, în New York, Paris şi celelalte mari capitale ale lumii fiind deschise restaurant unde se pregăteşte special acest fel de mâncare.

Există milioane de sortimente de ramen semi preparate care se pot cumpăra din supermarket-uri, aşa cum există mii de tipuri de preparare a supei ramen în restaurant. Supa ramen are la bază supa de porc şi tăieţeii din făină de grâu. La acestea se pot adăuga legume, carne, ouă murate, peşte, fructe de mare şi orice la care te-ai putea gândi. Depinde numai de inspiraţia şi gustul chef-ului ce preparară ramenul.

Ce este cu adevărat important sunt acei tăieţei (noodles) umezi care au o textură fermă şi elastică. Textura acestora este extrem de importantă deoarece ei sunt băgaţi în supă fierbinte şi înainte de a fi mâncaţi ar putea absorbi foarte mult lichid şi ar putea devein extrem de moi.

Cealaltă componentă importantă a supei ramen este chiar supa, lichidul în care se introduc tăieţeii. În mod normal există trei tipuri principale de ramen: Shyoyu (sos soia), Miso şi Shio (sărată). Este o bază de supă care necesită mai multe zile pentru a putea fi preparată.

La bază supa se obţine din oase de porc fierte. Apoi se combină tot felul de ingredient şi condiment în funcţie de inspiraţia şi reţeta chef-ului japonez care o prepare. Din acest motiv, unii bucătari de ramen sunt consideraţi artişti, iar în Japonia există şi un muzeu de ramen.

Redacţia life.ro nu a rămas indiferentă acestei culturi gastronomice şi pentru că, din fericire există restaurante japoneze şi în Bucureşti, am făcut o excursie cu clasa la Japanos. Pentru a înţelege perfect despre ce vorbim, initial am gustat această supă, ca apoi să putem observa în amănun procesul de fabricare. Nu l-am văzut chiar în amănunt, căci, aşa cum spuneam supa de bază necesită câteva zile bune pentru preparare, dar am putut vedea toate ingredientele şi am asistat la prepararea ei.

Am plecat de la Japanos cu promisiunea pe care ne-am făcut-o nouă înşine că ne vom reîntoarce, data viitoare poate pentru a învăţa să facem sushi roll, un alt preparat tradiţional care a înnebunit o lume întreagă.

Acest articol face parte din Campania Japanos Food!

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora