Căutare

Share this article

Visezi la o vacanţă exotică? Ce zici de un drum până la Marea Barieră de Corali din largul coastelor Australiei? Ţi se pare imposibil? Ei bine, nu. Tot ce trebuie să faci este să spui cât mai creativ de ce îţi doreşti o astfel de vacanţă în cadrul unui concurs organizat de site-ul Airbnb. Dacă vei câştiga, premiul include pentru tine şi trei membri ai familiei tale biletele de avion, o excursie cu elicopterul, două nopţi de cazare în Australia, o noapte petrecute într-un apartament plutitor deasupra Barierei de Corali şi un prânz pregătit de un faimos chef bucătar australian luat pe malul oceanului.

Să vizitezi marea Barieră de Corali este o oportunitate fantastică, să o faci pe banii altora este probabil o şansă ce apare o singură dată în viaţă. Concursul pune la bătaie un apartament plutitor situat chiar deasupra acestei minuni naturale, din care vei putea să cobori direct la scufundări. Până şi drumul până acolo face parte din experienţă, pentru că de pe ţărmul Australiei până la insula Frankland din imediata apropiere a apartamentului plutitor se face cu elicopterul şi apoi cu o canoe cu fundul de sticlă. Aici te vei putea bucura de linişte absolut şi de natura la ea acasă, căci insula este nelocuită, deci vei fi singurul stăpân al apelor limpezi şi al nisipului alb.

Premiul include un tur de snorkel alături de un biolog marin şi o experienţă de scuba dive care îţi va arăta de aproape frumuseţea structurii de corali devenită una din cele şapte minuni ale lumii.

De altfel, concursul organizat de Airbnb vrea să atragă atenţia asupra pericolelor care ameninţă fauna şi flora Marii Bariere de Corali – precum schimbările climatice, dezvoltarea zonelor de coastă sau pescuitul ilegal. Apartamentul plutitor este construit din materiale reciclabile aflate în zonă şi se va transforma la sfârţit într-un adăpost pentru ţestoase. Airbnb va contribui la plantarea de mangrove şi plante de mlaştină împreună cu ONG-urile locale până la sfârşitul anului pentru fiecare dintre turiştii care vor ajunge până la apartament. Plantele vor contribui la filtrarea sedimentelor şi păstrarea echilibrului în acest ecosistem. Este o bună ocazie pentru site-ul pe care lumea îşi poate scoate casele la închiriere să atragă atenţia asupra felului în care sunt folosite resursele în scop turistic.

Şi să nu uităm, este o bună ocazie la visare. Doar o lună îi mai desparte pe fericiţii câştigători de o noapte într-un paradis natural. Dacă vrei să fii printre ei, ai până pe 4 iulie să scrie Airbnb de ce trebuie să vezi Marea Barieră de Corali. Succes!

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO