De la copilăria alături de o actriță din Africa de Sud, la rolul Cressida Cowper din serialul „Bridgerton”. Cum arată viața actriței Jessica Madsen - LIFE.ro
Mergi la conținut

Pe actrița Jessica Madsen o știm atât pentru rolul Clarice din filmul de groază „Leatherface”, „Dark Light” sau „Rambo: Last Blood”, cât mai ales pentru interpretarea personajului Cressida Cowper din serialul „Bridgerton”. Născută pe 11 aprilie 1992 la Londra și crescută în Surrey, Jessica Madsen  a intrat încă de mică în lumea reflectoarelor, mama sa, Julia Timewell, este o artistă foarte cunoscută din Africa de Sud. Jessica Madsen și-a început parcursul educațional în domeniul artelor la Hurst Lodge School din Ascot, continuând cu formarea la prestigioasa Guildhall School of Music and Drama pe care a absolvit-o în 2013.

Debutul pe micile ecrane a fost în drama ITV „Breathless”, continuând cu apariții în seriale precum „Holby City”, „Babylon” sau „Mr. Selfridge”. În teatru actrița britanică s-a remarcat datorită unui rol foarte apreciat la Edinburgh Fringe Festival în piesa „Swimming”. Cu toate acestea, personajului Cressida Cowper în popularul serial Netflix „Bridgerton”, început în 2020, i-a adus recunoaștere în toată lumea.

Anul acesta, Jessica Madsen a vorbit și despre viața sa personală, declarându-se bisexuală și sărbătorind cu toți fanii relația pe care o are cu o femeie. Dar ce ne spune Jessica Madsen despre sezonul al treilea al serialului „Bridgerton”? Aflăm în interviul de mai jos:

Ce ne puteți spune despre experiența revenirii în platou pentru al treilea sezon, cum a fost să pășiți din nou în acest univers?

Jessica Madsen: A fost minunat să revin. Fiecare sezon este excepțional, dar acesta este deosebit, pentru că ajungem să o cunoaștem ceva mai bine pe Cressida. A fost un vis! Actorii și echipa tehnică sunt minunați. Suntem ca o familie.

La ce ne putem aștepta de la povestea Cressidei din acest sezon?

Jessica Madsen: Aflăm mai multe despre viața ei de familie și descoperim cine este și ce o face să fie așa cum este. Începem să înțelegem cum a ajuns să fie așa cum am văzut-o până acum și o vedem deschizându-se puțin și devenind ceva mai vulnerabilă.

Ce înseamnă pentru actrița Jessica Madsen rolul Cressida Cowper din serialul „Bridgerton”

Cum a fost să reveniți la trecutul Cressidei în felul acesta?

Jessica Madsen: A fost foarte interesant să pot uni diferitele piese ale puzzle-ului. Este mult mai sumbru și mai dramatic decât îmi imaginasem eu inițial, dar orice persoană atât de complexă și tăioasă are un trecut care a contribuit la evoluția sa în acea direcție. Simplul fapt de a păși în casa ei este o experiență incredibilă. Mi-a plăcut foarte mult povestea creionată pentru trecutul personajului meu.

Foarte interesantă în acest sezon este prietenia Cressidei cu Eloise. Cum a fost să lucrați cu Claudia Jessie pentru a crea acea dinamică?

Jessica Madsen: Prietenia cu Eloise este interesantă. Nu am văzut momentul în care s-au apropiat, le vedem direct prietene. Sunt personalități total opuse, iar asocierea lor este foarte interesantă. A fost plăcut să explorez această latură cu Claudia. Să lucrezi cu Claudia este un vis devenit realitate pentru orice actor. Este un om uimitor și se dăruiește în totalitate, în permanență. A fost un adevărat dar.

Ce anume din personalitatea Cressidei scoate la iveală această prietenie a ei cu Eloise?

Jessica Madsen: Eloise are întrebările ei legate de Cressida, dar are încredere în ea și nu o judecă. Cressida, probabil pentru prima dată în viața ei, învață să aibă încredere în cineva și nu se simte judecată, așa că se deschide mai mult și începe să își pună și ea întrebări despre ea însăși. La rândul ei, se comportă și ea la fel cu Eloise. Fiecare descoperă diferite lucruri despre ea însăși cu ajutorul celeilalte.

Jessica Madsen
Jessica Madsen în BRIDGERTON

Ați spune că Cressida este o persoană de încredere pentru Eloise?

Jessica Madsen: Există un element de încredere, iar ea chiar are cele mai bune intenții și chiar își dorește să îi fie prietenă. Nu este nicio intenție malefică sau vreun țel ascuns în această prietenie, dar probabil că totul a început pentru ea gândindu-se la ceea ce se întâmplase sezonul trecut și dorindu-și să își petreacă timpul cu ea dintr-un soi de răzbunare. Ca întotdeauna, căuta atenție, dar apoi s-a transformat într-o prietenie sinceră.

Ce părere aveți despre evoluția stilului Cressidei de-a lungul serialului?

Jessica Madsen: Stilul ei din acest sezon este foarte tare. Am mâneci și trene uriașe. Se maturizează, așa că și costumele ei se schimbă, cu trene care mătură podeaua și mult mai mult sclipici. Ținutele sunt absolut superbe, cred că nu există probă la care să nu mă emoționez. Sunt cu adevărat impresionante.

Penelope are și ea parte de o schimbare de stil sezonul acesta. Ce părere are Cressida despre noul ei look?

Jessica Madsen: N-aș zice că are o părere prea bună. Cu siguranță nu e ceva ce să îi facă plăcere. Dar are încredere că va reuși să o eclipseze pe parcurs.

Ce părere are Cressida despre relația dintre Penelope și Colin?

Jessica Madsen: În momentul în care devine clar că cei doi formează un cuplu, Cressida este atât de preocupată de tot ceea ce se petrece în propria-i viață, încât nu are spațiul sau puterea de a se concentra prea mult pe ce se întâmplă acolo. În ceea ce mă privește, ca fan BRIDGERTON, mi-a făcut mare plăcere să le văd povestea de dragoste. Este cu siguranță preferata mea de până acum, pentru că a început în primul sezon și acum în sfârșit îi vedem împreună. A evoluat dintr-o prietenie, ceea ce este interesant, pentru că nu am avut acea dinamică până acum. Sigur, ea îl iubește de multă vreme. Este o poveste interesantă.

De ce credeți că simte Cressida nevoia de a se da drept Lady Whistledown?

Jessica Madsen: Este disperată să iasă din situația în care se află și se gândește că aceasta este calea ei de scăpare. Când află că toată lumea spune că va primi recompensa, însă nimeni nu se va mai căsători cu ea, i se pare o idee genială și declară sus și tare că ea este Lady Whistledown. Nu realizează ce a făcut de fapt decât după ce ajunge în fața reginei. Vrea banii, dar suma nu este suficientă să-i ajungă o viață întreagă, așa că acum trebuie să demonstreze de ce este în stare. Nu cred că s-a gândit vreo clipă la toate complicațiile. Asta îmi și place la ea. Este incredibil de spontană și explozivă, iar apoi când lucrurile o iau razna, își dă seama ce a făcut și regretă.

BRIDGERTON
Jessica Madsen în BRIDGERTON

Ce ne puteți spune despre dinamica din familia Cressidei din acest sezon, în special în privința așteptărilor tatălui ei de la ea?

Jessica Madsen: Așteptările tatălui Cressidei sunt o povară grea. Este o persoană foarte autoritară, manipulatoare, alături de care este foarte greu să crești. Nu ai de ales, trebuie să îți dezvolți o carapace dură, care să nu se spargă și să nu cedeze. Trebuie să se căsătorească, au trecut deja doi ani și nu s-a întâmplat nimic, iar acest lucru este o mare rușine pentru familia ei. El pune foarte multă presiune pe ea și după ce i-a permis să încerce să își găsească singură un soț, acum a început să se ocupe el de toată povestea.

Sezonul acesta ne dezvăluie câte ceva și despre relația Cressidei cu mama ei. La ce ne putem aștepta din această perspectivă?

Jessica Madsen: Cele două au o dinamică foarte interesantă, pentru că în trecut le-am văzut mereu împreună, șușotind undeva în spate. Cressida și-a dorit întotdeauna să-i fie pe plac mamei ei și să se simtă acceptată. Acum, cu Eloise, simte gustul prieteniei și înțelegerii adevărate. Se îndepărtează foarte mult de mama ei și o vedem tăioasă uneori cu ea, obrăznicindu-se la apariția lui Eloise.

Citește și: Povestea nevăzută a lui Lady Violet din Bridgerton: cum arată povestea de dragoste dintre Regina Charlotte și Regele George? Interviu exclusiv cu actrița Ruth Gemmell

BRIDGERTON se bazează foarte mult pe cadre filmate în locații reale. Faptul că aveți ocazia de a juca diferitele scene în locații absolut superbe, specifice perioadei, are vreo influență asupra dvs. ca actriță?

Jessica Madsen: Când suntem în locație, într-o clădire din acea perioadă, energia este uluitoare. Dar după trei ani de filmări în locație și în platou, vă pot spune că și decorurile din platou sunt minunate. Deși știi că sunt doar patru pereți din gips-carton, când intri acolo, ai aceeași senzație.

BRIDGERTON
Jessica Madsen în BRIDGERTON

Aveți vreun bal preferat în acest sezon sau vreo ținută preferată?

Jessica Madsen: E greu de spus, pentru că de fiecare dată când probez o rochie nouă, devine preferata mea. Balul Florilor este impresionant. Trebuie să intru acolo în forță, din motive pe care le veți descoperi când urmăriți sezonul și ceea ce îmi place mie la acea rochie este că este mai țipătoare, este roșie. Merge acolo gândindu-se că trebuie să își afirme poziția, dar odată intrată, își regretă alegerea. Cu toate acestea, rochia o ajută să își joace rolul până la final.

Cu ce amintire sperați că vor rămâne privitorii din aventurile Cressidei din acest sezon?

Jessica Madsen: Sper ca oamenii să descopere un personaj pe care probabil l-au judecat greșit înainte, o Regina George din perioada Regenței, și să descopere că aparențele pot fi înșelătoare.

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora