De ştiut în vacanţă: obiceiuri italiene la masă - LIFE.ro

Căutare

Share this article

În Italia există obiceiuri pentru servirea mesei care fascinează şi inspiră totodată. Cele mai importante sunt legate de modul în care mâncarea este asociată cu băuturile. De pildă, pentru un turist aflat în Italia poate părea normal să comande un cafe latte şi o pizza, ori cappuccino cu paste alle vongole, însă italienii nu ar opta niciodată pentru astfel de combinaţii. Ce trebuie să ştii?

Micul Dejun

În Italia, chiar şi la McDonald’s este servit cappuccino la micul dejun. Combinaţiile continentale cu ouă şi bacon sau ouă şi cârnaţi nu fac parte din meniul obişnuit al restaurantelor şi pot fi găsite doar în cazuri excepţionale, în hoteluri.

Prânzul şi cina

În Italia, untul nu este folosit pentru a fi întins pe pâine, aşa cum nici pâinea înmuiată în ulei de măsline nu este neapărat un aperitiv. Aceste combinaţii sunt destul de săţioase şi pot diminua apetitul.

Aperitivo

Masa frugală dintre prânz şi cină, însoţită de băuturi specifice se numeşte în Italia aperitivo şi este mai mult un prilej de socializare decât de aport nutritiv.

Află care sunt celelalte reguli la masa pe care Italienii le respect pe site-ul Peroni. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO