fbpx

Căutare

Share this article

Nu mulți oameni știu că Michael Caine reprezintă mai mult decât un accent Cockney și unele filme cu gangsteri. Într-adevăr, Caine a fost unul dintre cei mai mari actori britanici ai secolului trecut. Născut ca Maurice Joseph Micklewhite Jr în 1933 în Rotherhithe, Londra, Caine și-a petrecut o mare parte din tinerețe în Southwark și Elephant and Castle înainte de a-și îndeplini sarcinile în armata națională. Și-a început cariera de actor în 1953, pe scenă și nu s-a uitat niciodată înapoi. Iată câteva dintre acele detalii neștiute din viața lui Michael Caine.

Începuturile umile

Caine a descoperit actoria într-un mod destul de diferit față de majoritatea actorilor. Fără studii universitare formale, el a răspuns la un casting pentru o reclamă pentru The Stage, care căuta un asistent de scenă. Slujba i-a impus lui Caine să facă o incursiune nesemnificativă pe piese, în spectacole, ceea ce a dus la ani de tranziție de la o companie de teatru la alta până când a început să primească roluri de televiziune și film, în 1956.

Citește și: Cele mai bune filme cu Michael Caine

Detalii neștiute din viața lui Michael Caine: Dragoste la prima vedere

După ce a văzut-o pe Shakira Baksh, un fotomodel în vogă la vremea respectivă, într-o reclamă Maxwell Coffee, în 1971, Caine a declarat că este cea mai frumoasă femeie pe care a văzut-o vreodată. Crezând greșit că era din Brazilia, el a jurat să meargă acolo să o găsească. De la un prieten din industria publicitară, a aflat că locuia la doar câțiva kilometri distanță de el. Sunt căsătoriți din 1973.

detalii neștiute din viața lui Micheal Caine
Micheal Caine și soția lui

O ironie a sorții

„Michael Caine” nu a fost primul nume de scenă al actorului. Înainte de a se întoarce la Londra în 1954, el purta pe scenă numele „Michael White”. La un moment dat și-a dat seama că există deja un Michael White și va trebui să vină cu altceva. În timp ce rătăcea prin Leicester Square, a observat că Odeon joacă „Revolta Caine”, iar restul a devenit istorie.

Detalii neștiute din viața lui Michael Caine: O interpretare greșită

În ciuda succesului său, Caine nu și-a schimbat numele în mod legal, din respect pentru familia sa. Când a fost numit Cavaler și a devenit comandant al Imperiului Britanic în 2000, a fost învestit ca Sir Maurice Mickelwhite. Prin urmare, este incorect din punct de vedere tehnic să-l numim „Sir Michael Caine”.

detalii neștiute din viața lui Micheal Caine
Micheal Caine la începutul carierei sale. Foto: Pinterest

Destinul era scris

Luându-și numele din The Caine Mutiny din 1954 cu Humphrey Bogart, Caine va filma mai târziu The Man Who would Be King, în 1975, alături de Sean Connery. Rolurile lor, cele ale personajelor Peachy Carnehan și Daniel Dravot au fost inițial scrise pentru Humphrey Bogart și Clark Gable.

Detalii neștiute din viața lui Michael Caine: ce-i al lui e pus de-o parte

În timp ce încă se lupta să răzbească în cariera de actor la Londra, Caine a împărțit un apartament cu colegul său de scenă, Terrance Stamp. Chiar dacă Caine se remarcase în Zulu, din 1964 și în The Ipcress File, din 1965, faima tot îl ocolea. În același timp, Stamp a interpretat rolul principal în piesa Alfie, dar a refuzat șansa de a juca în adaptarea filmului. Caine a ajuns să primească acest rol și astfel a devenit un star și a câștigat prima nominalizare la Oscar.

detalii neștiute din viața lui Micheal Caine

Un frate geamăn în spirit și credințe

Michael Caine își împarte ziua de naștere, ziua de 14 martie, cu producătorul muzical Quincy Jones, care a scris „Getta Bloomin’ Move On! ” pentru Italian Job.

Detalii neștiute din viața lui Michael Caine: Cel mai bun și cel mai rău din toate timpurile

În timp ce Caine a câștigat premiile Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru Hannah and Her Sisters și The Cider House Rules, tot el a câștigat și Razzies pentru rolurile mult criticate din Dressed to Kill și The Island.

Preferatul lui

Destul de interesant, pentru toate rolurile grozave pe care le-a interpretat de-a lungul anilor, unul dintre favoritele sale a fost cel al personajului Ebeneezer Scrooge în A Muppet Christmas Carol. În loc să se prostească cu păpușile, Caine a spus: „Voi juca acest film de parcă aș lucra cu Royal Shakespeare Company. Nu voi face niciodată cu ochiul, nu voi face niciodată nimic în stilul Muppets. Voi juca Scrooge de parcă ar fi un rol complet dramatic și nu ar exista marionete în jurul meu. ” Rezultatul a fost cu adevărat unul dintre cele mai bune spectacole Scrooge care a apărut vreodată pe ecran, iar seriozitatea lui Caine îl face un om perfect pentru nebunii Muppets.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO