fbpx

Căutare

Share this article

Povestea dietei fix la fix începe Jorge Cruise, un cunoscut antrenor de fitness, care a descoperit că secretul scăderii în greutate în mod sănătos constă în stimularea metabolismului. Așa s-a ajuns la concluzia că o modalitate ideală de a slăbi ar fi să mănânci din 3 în 3 ore și să alternezi cele trei mese principale cu două gustări. Povestea lui Cruise a început să aibă un impact puternic și la noi în ultimii ani grație actriței și jurnalistei Anca Bejan care a luat decizia de a scăpa de kilogramele în plus (avea la acea vreme 120 de kg) cu ajutorul acestei diete. Anca a ajuns la un nutriționist care i-a recomandat să mănânce la ore fixe, slăbind astfel 60 de kilograme și alegând să vorbească despre această experiență într-o carte publicată deocamdată online: „Dieta-Minune”. În 2016, Mirela Retegan, tanti prezentatoarea de la Gașca Zurli, a înființat un grup pe facebook prin care a promovat această dietă, sub numele „Fix la Fix”, care astăzi are peste 400.000 de membri.

Citeşte şi: Top 3 crame: cine se afla pe lista de cumparaturi a romanilor

”Nu sunt un exemplu pentru ce mănânc, ci pentru cum mănânc”, spune Anca Bejan într-un interviu descriind în fond și ceea ce caracterizează această dietă. Haideți să vedem ce însemană Fix la fix!


Dieta fix la fix: Ce poți mânca
Dieta nu conține liste cu alimente interzise sau recomandate, nu are tabele cu calorii și nici meniuri prestabilite dar sugerează, în schimb, că un stil de viață sănătos se bazează pe consumul de carne slabă, pește, lactate, mâncăruri preparate la cuptor sau grătar, cât mai multe fructe proaspete și renunțarea la prăjeli, la produse de panificație și de patiserie, la sucuri acidulate, compoturi, dulcețuri și sosuri pentru salate.

Când trebuie să mănânci
Mesele sunt servite din 3 în 3 ore, în intervalul 07.00 și 19.00, ceea ce înseamnă că trebuie să mănânci la 7.00, 10.00, 13.00, 16.00 și 19.00).
Înainte de masa de dimineață este indicat să fii treaz cu cel puțin jumătate de oră iar între mese este ideal să nu mănânci nimic. În schimb, poți bea apă, ceai neîndulcit, cafea neagră (sucurile, lichidele cu zahăr/îndulcitori, alcoolul sunt considerate alimente, deci trebuie consumate la mesele de la orele fixe).

Dieta fix la fix, avantaje: Dincolo de pierderea în greutate, se accelerează metabolismul, se reglează lanțul glicemic, dispare senzația de foame agresivă, crește rezistența în fața poftelor, se îmbunătățește tranzitul intestinal.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO