Disneyland Park sărbătorește anul acesta 100 de ani. Află cât te costă o vacanță de vis în cel mai popular parc de distracție din lume - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Disneyland Park atrage anual sute de turiști și le oferă amintiri de neuitat. Cel mai popular parc de distracție din lume împlinește anul acesta 100 de ani.

Walt Disney Company aniversează 100 de ani în 2023, iar evenimentele dedicate acestei sărbători încep chiar de luna aceasta.

Va fi cea mai mare aniversare globală din istoria companiei, iar parcurile de distracții vor fi în centrul acesteia, potrivit blogului oficial al DisneyParks.

Foto: Hepta

Oferte speciale și reduceri aniversare

Disneyland Resort din California dă startul încă de pe 27 ianuarie, cu decoruri noi, dar și produse noi la magazinele și restaurantele sale.

Celebrul castel al Frumoasei din Pădurea Adormită va fi redecorat, se va lansa o nouă atracție, Mickey & Minnie’s Runaway Railway și vor fi inaugurate spectacole de noapte, World of Color și Wondrous Journeys.

În martie se va redeschide Mickey’s ToonTown, iar compania promite multe alte evenimente în anul aniversar.

Și la Disney World din Florida vizitatorii se vor putea bucura de atracții noi, cum ar fi Journey of Water, Inspired by Moana sau rollercoasterul TRON Lightcycle/Run.

Deja s-au anunțat și oferte speciale la brățările de intrare, care vor avea un design special dedicat centenarului companiei.

Foto: Hepta

Disneyland Paris te așteaptă altfel în 2023

Disneyland Paris, cel mai accesibil pentru noi, va marca aniversarea cu un program special pe 16 octombrie 2023, iar după această dată vor avea loc activități în premieră, ca parte din aniversare.

În plus, parcul din Franța aniversează în continuare și 30 de ani de la inaugurare cu decorațiuni speciale, costume de gală pentru personaje, noi spectacole de lumini și sculpturi unice. Magazinele și restaurantele din Disneyland Paris vor oferi și ele produse speciale, dedicate aniversării. Aceste festivități se vor încheia pe 30 septembrie 2023.

2023 ar putea fi cel mai bun an pentru a merge la Disneyland Paris

Foto: Hepta

O noapte de cazare pentru 2 persoane pe 16 octombrie 2023 plus 2 zile de intrare la cele două parcuri ale Disneyland Paris costă de la 401 euro în sus. Prețurile vor crește însă, cel mai probabil, pe măsură ce se va apropia această dată.

Cum poți evita aglomerația la Disneyland Paris

Disneyland Paris este mai aglomerat decât alte parcuri din Europa, iar la unele atracții cozile pot depăși o oră sau chiar două. Date fiind evenimentele speciale din 2023, ia în calcul faptul că aceste cozi ar putea fi chiar mai lungi. Totuși, poți evita cozile în două intervale.

Unul dintre acestea este de la prima oră (poți intra în parc și înainte de 9:30, în ciuda informațiilor oficiale) până pe la 10:30-11:00.

Al doilea este după paradă, adică după ora 18:00, și până la ora închiderii.

De asemenea, este mai bine să eviți week-end-urile și zilele de miercuri, când elevii din Franța sunt liberi sau au zi scurtă. Marțea și joia este, în general, cel mai liber (luni și vineri fiind „lipite” de week-end de mulți vizitatori).

Toamna este perioada perfectă pentru a vizita Disneyland Paris dar, cum centenarul pică în octombrie, iar în septembrie continuă aniversarea a 30 de ani, situația ar putea fi diferită în 2023.

Citește și: Cât costă o vacanță la Disneyland Paris?

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO