DIY: Idei pentru decorarea casei de Crăciun - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Nu există Crăciun fără brad de Crăciun şi fără decoraţiuni. Chiar şi în cea mai tristă casă există  o mică decoraţiune care să amintească de această sărbătoare de iarnă. Căci sufletele ne devin mai calde atunci când suntem atenţi la astfel de detalii.

În casele în care mai sunt şi copii, pe lângă brad, decoraţiunile abundă. Există magazine cu obiecte de design interior de unde se pot cumpăra foarte multe decoraţiuni pentru fiecare cameră a casei, însă, personal, recunosc că cele făcute de mine au o altă însemnătate. Şi pentru că mai sunt şi alţii ca mine cărora le place să dea o utilitate lucrurile vechi sau celor nefolositoare, am adunat câteva idei de decoraţiuni pe care le puteţi face acasă. Rezultatele sunt absolut fabuloase. Cu câteva unelte şi accesorii se pot crea lucruri minunate. Partea bună este că aceste decoraţiuni se pot păstra şi refolosi anul următor, aşa cum facem şi cu globuleţele şi ghirlandele de brad.

Ornamente din solniţe

Dacă nu ai prin casă nişte solniţe transparente mai vechi, poţi cumpăra câteva căci sunt foarte ieftine şi să le transformi într-un frumos peisaj de iarnă. Iată cum:

Calendar advent

Cum poţi să numeri zilele ce au mai rămas până la Crăciun decât cu ajutorul unui calendar advent. Ai nevoie de o ramă de tablou, sau poţi crea singur o ramă pe un perete din stinghii, câteva plicuri de hârtie, lipici şi mici decoraţiuni. Evident şi câteva dulciuri pe care să le pui ca surprize în plicuri.

Ornamente pentru uşi

Conurile de brad sunt cele mai la îndemână accesorii pentru decoraţiunile de Crăciun. Dacă nu le-ai adunat din parc toamna trecută, le poţi găsi în magazinele de bricolaj sau chiar şi la unele florării.

Orice casă arată îmbrăcată de sărbătoare dacă la uşă sunt agăţate decoraţiuni. Iată cum poţi să faci nişte decoraţiuni pentru uşi din conuri de brad:

Ghirlande din filtre de cafea

Ghirlandele din popcorn au fost înlocuite cu cele din filtre de cafea. Poţi folosi două culori de filtre pe care să le combini, să le găureşti în mijloc şi să le înşiri pe o sfoară. Iată o idee:

Fagure de miere

Sulurile de la hârtia igienică sau de la şervetele de hârtie nu au arătat niciodată mai bine. Foloseşte-ţi imaginaţia şi inspiraţia şi poţi crea o super decoraţiune pentru uşa de la intrare.

Ornamente din conuri de pin

Din nou conuri de pin. Le poţi agăţa în brad, sau poţi face ghirlande din ele. Iată cum să le obţii:

Coroniţă din fotografii de familie

Casa decorată este a unei familii. Şi ce e mai cute decât o coroniţă ornamentală cu pozele voastre de familie?

Iată o idee despre cum poţi face:

Lumânări cu sclipici

Nu e Crăciun fără lumânări. Dar şi ele trebuiesc ornate ca să arate mai festiv şi să fie în spiritul sărbătorilor. Sunt atât de simplu de făcut, iar efectul este unul wow!

Crenguţe ornamentale rustice

Ai nevoie de nişte crenguţe uscate, o crenguţă de brad, şi câteva biluţe. Şi puţină imaginaţie. Poţi face un fulg de săpadă, dar şi multe altele. Iată nişte idei:

După ce ai terminat cu aceste decoraţiuni vei simţi că mai poţi face multe altele. Ideile curg pe măsură ce lucrezi. Şi dacă nu ai suficientă inspiraţie, doar aruncă un ochi pe youtube.com. Sunt sute de mii de filmuleţe care explică cum se fac tot atâtea decoraţiuni de Crăciun.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO