Căutare

Share this article

Vă propunem astăzi o serie de documentare cu şi despre femei. Şi nu doar pentru că este 8 martie. Regizoarele Sophie Sartain, Bonnie Cohen şi Elaine McMillion Sheldon sunt printre puţinele femei care au stârnit reacţii puternice pentru documentarele lor cu subiecte puternice şi uneori controversate. Sunt filme care vorbesc despre subiecte incomode, de la tulburări alimentare, sărăcie, pierderea celor dragi, până la rasism. Sunt documentare de văzut în orice zi din an. Le găsiţi pe Netflix.

Audrie & Daisy

Acest documentar extrem de actual analizează efectul devastator pe care îl are o filmare cu două tinere minore abuzate sexual asupra familiei, prietenilor, şcolii şi comunităţii.

Heroin(e)

Trei femei se luptă să elimine problema dependenţei de heroină din Huntington, West Virginia. În timp ce dependenţa de heroină ameninţă să distrugă comunitatea, aceste femei arată cum pot susţine oraşul prin compasiune.

Kingdom of Us

Atunci când un tată se sinucide, soţia şi cei şapte copii sunt lăsaţi într-o situaţie dificilă emoţional şi financiar. Kingdom of Us este un documentar despre boli psihice şi efectele pe care le au asupra tuturor celor din jur.

What Happened Miss Simone

Nina Simone este activist pentru drepturile civile şi o femeie de culoare care se confruntă cu depresia. Acest documentar explorează cum rasa, faima şi activismul se intersectează într-o perioadă tumultuoasă în America.

Ladies First

Chiar dacă Deepika Kumar s-a născut în sărăcie într-un sat indian în care femeile aveau puţine drepturi, a ajuns să fie femeia arcaş numărul unu în lume la numai 18 ani. Deepika trece peste barierele culturale, financiare şi de gen în drumul ei către locul 1.

13th

13th explorează rasismul în America prin intermediul sistemului de închisori şi condamnările în masă. Statisticile şocante şi lecţiile de istorie capturează efectele negative culturale, sociale şi economice asupra sistemului şi efectele devastatoare pe care le au asupra femeilor prinse în cerc.

Seeing Allred

Spre deosebire de majoritatea avocaţilor, Gloria Allred, cel mai cunoscut avocat pentru drepturile femeilor din ţară, îşi duce bătăliile în public. În acest portret intim, Allred arată cum a fost afectată personal de comportamentele împotriva cărora luptă astăzi.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO