Căutare

Share this article

Cu ocazia premierei baletului „Lumea Păpuşilor”, Opera Comică pentru copii lansează campania „Păpuşile Operei Comice” prin care bucureştenii sunt rugaţi să doneze o păpuşă în stare bună care apoi va ajunge la un copil defavorizat.

Weekend-ul viitor, pe 23 şi 24 septembrie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), prezintă, în premieră, baletul „Lumea Păpuşilor”, în regia şi coregrafia lui Cătălin Caracaş, cu scenografia Adrianei Urmuzescu şi coloana sonoră semnată de Antonel Oprescu. Spectacolul, care se va juca la Sala Mare, are la bază baletul clasic „Coppélia” de Léo Delibes, cu un libret scris de Charles-Louis-Étienne Nuitter şi pus în scenă prima oară la Teatrul Imperial din Paris, în 1870.

Copiii vor putea vedea cum păpuşile prind viaţă, urmărind povestea a doi tineri logodnici care trec cu succes proba iubirii lor în urma unei încercări neaşteptate. Tânăra Swanilda îşi surprinde logodnicul, pe Franz, suspinând la vederea unei frumoase domnişoare la fereastra meşterului Coppélius, aceasta fiind nimeni alta decât una dintre păpuşile meşterului. Cuprinsă de gelozie, tânăra reuşeşte să pătrundă alături de prietenele sale în atelierul bătrânului. Coppelius revine în atelier şi le izgoneşte pe fete, mai puţin pe Swanilda, care se aşază în locul păpuşii şi se deghizează în hainele ei.

„<<Lumea păpuşilor>> e o lume fantastică, iar cu puterea minţii putem să însufleţim chiar şi păpuşile. Mi-am dorit un spectacol dinamic şi antrenant pentru copii. Am păstrat esenţa poveştii şi am încercat să comprim toată acţiunea la o oră de spectacol, păstrând toate momentele principale.  <<Coppélia>> nu poate lipsi de pe afişul unui teatru liric, mai ales din repertoriul unui teatru de operă şi balet dedicat celor mici. Este printre primele balete cu care copiii trebuie să se familiarizeze din marea familie a baletului clasic”, spune regizorul şi coregraful Cătălin Caracaş.

Cu ocazia punerii în scenă a acestui balet, OCC derulează campania „Păpuşile Operei Comice”. În perioada 15 septembrie – 15 octombrie, bucureştenii sunt invitaţi să doneze păpuşi în stare bună, care vor fi colectate în urna amplasată la intrarea principală a instituţiei din Calea Giuleşti nr. 16. Păpuşile strânse vor fi apoi donate asociaţiilor care se ocupă de copiii defavorizaţi.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO