fbpx

Căutare

Share this article

Daphne Tan este o adolescentă de 17 ani din Singapore care studiază graphic designe-ul şi care mai are o pasiune: crează forme 3D din spumă de cafea. Personajele uimitoare cărora talentata Daphne le dă viaţă inspirându-se din experienţele ei de zi cu zi sau din cultura pop, pe care o adoră, au făcut din tânara artistă o adevărată senzaţie în mediul online.

Insecte de tot felul, câini simpatici, delfini, urşi, şi chiar Pokemon-ul Pikachu – le-a făcut pe toate să pară atât de reale folosind doar câteva instrumente: o maşină de cafea Barista Espresso Nespresso şi un spumator de lapte, două linguri şi un băţ fin din bambus, cu ajutorul căruia adaugă mici detalii. La final, foloseşte produse colorate precum un amestec de pudră de roşcove cu apă, cu care desenează şi colorează spuma de lapte.

Cum a ajuns să facă aceste uimitoarre sculpturi din spumă de lapte? „Ceea ce mi-a stârnit interesul a fost un program şcolar în care am avut ocazia să particip la un workshop cu tema aprecierii cafelei gourmet„, spune Daphne mărturisind că a fost curioasă să descopere cum se crează spuma pentru latte şi cappuccino şi a căutat online modalităţi de a face acest lucru acasă. Aşa a descoperit arta 3D latte.

Pentru o sculptură din spumă, Daphne nu are nevoie decât de 5 cm de spumă şi de 10 sau 20 de minute pentru a o finaliza. “Folosesc o cană cu pereţi dublii”, spune ea specificând că astfel cafeau rămâne suficient de caldă pentru a putea lucra cu ea. Până acum, artista a creat astfel de sculpturi doar pentru prietenii şi familia ei. Contul său de Instagram i-a adus însă mulţi followeri care-I apreciază munca.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO