După o carieră de mai bine de 30 de ani, îl privim pe Brad Pitt în rolurile sale memorabile. 10 personaje ce l-au făcut celebru - LIFE.ro
Mergi la conținut

După o carieră de mai bine de 30 de ani, îl privim pe Brad Pitt în rolurile sale memorabile. 10 personaje ce l-au făcut celebru

În timp ce este cu siguranță unul dintre cei mai populari actori din jur, Brad Pitt a dovedit că este dispus să își asume riscuri și să ofere interpretări remarcabile într-o varietate de filme excelente.
Share this article

Puțini actori moderni se potrivesc tiparului de vedetă de cinema de la Hollywood la fel de bine ca Brad Pitt. Orice film devine mult mai interesant și captivant cu un actor de talia lui Pitt în distribuție. În timp ce este cu siguranță unul dintre cei mai populari actori din jur, Brad Pitt a dovedit că este dispus să își asume riscuri și să ofere interpretări remarcabile într-o varietate de filme excelente.

Cu toate că este una dintre cele mai mari vedete din industrie, Pitt pare întotdeauna mai interesat de interpretarea unor personaje unice decât de apariția în cele mai mari filme. Cariera sa este plină de personaje amuzante, fermecătoare, ciudate și captivante care nu vor fi uitate prea curând. Priviți înapoi la cariera sa uimitoare cu unele dintre cele mai memorabile roluri ale lui Brad Pitt.

True Romance

„True Romance” a fost primul scenariu pe care Quentin Tarantino l-a vândut în cariera sa. Deși filmul nu a fost regizat de însuși Tarantino, cu siguranță are energia, distracția și violența celor mai bune lucrări ale sale. Deși există interpretări remarcabile din partea distribuției, micul cameo al lui Brad Pitt în rolul lui Floyd aproape că fura spectacolul.

Floyd este un cunoscut al tinerilor îndrăgostiți, Clarence și Alabama, care provoacă cele mai zgomotoase râsete în timpul filmului. Nemaipărăsind niciodată canapeaua, Floyd pare complet lipsit de conștiență față de evenimentele sălbatice și violente care au loc în jurul lui – chiar și atunci când este involuntar responsabil pentru ele.

Troy

Povestea Războiului Troian este o epopee clasică care a fost spusă de mai multe ori pe aproape orice mediu. Acest film de aventură din 2004 pierde mult din aspectele mitologice și se concentrează pe secvențele de luptă mai realiste. În centrul poveștii se află Achilles, jucat de Brad Pitt, cel mai înfricoșător războinic al lumii, care luptă cu reticență împotriva forțelor din Troia.

Publicul rar îl vede pe Pitt într-un astfel de film epic cu buget mare și el se dovedește a fi un actor de acțiune eficient. Se descurcă foarte bine în secvențele remarcabile de luptă ale filmului și pare să se distreze cu rolul său.

Moneyball

Un film despre baseball și statistici nu pare cel mai captivant film din toate timpurile, dar „Moneyball” preia acest subiect și realizează o poveste adevărată plină de farmec. Filmul povestește viața lui Billy Beane, managerul general al echipei Major League Baseball, Oakland Athletics, și sezonul lor revoluționar din 2002.

Chiar și cei care nu sunt fani ai baseball-ului pot găsi multe de apreciat în acest film, în special în interpretarea lui Pitt în rolul lui Beane. Este un om cu o dedicație și viziune intense, complet dispus să meargă împotriva curentului atunci când descoperă o nouă modalitate de a juca jocul.

Thelma & Louise

Brad Pitt a fost un actor constant pe ecrane de la mijlocul anilor ’80, dar consacrarea i-a venit cu acest film de succes din 1991. „Thelma & Louise” urmărește două prietene feminine titulare care, după ce ucid un bărbat în autoapărare, sunt nevoite să fugă de lege.

În timp ce Susan Sarandon și Geena Davis sunt vedetele spectacolului, Pitt a furat mai multe scene ca hoțul fermecător J.D., care li se alătură femeilor în călătoria lor. Pitt a devenit instantaneu un sex simbol cu acest rol, o etichetă pe care a reușit să o mențină și să o gestioneze pe tot parcursul carierei sale ulterioare.

12 Monkeys

Chiar și după ce a fost numit un sex simbol și cel mai potrivit protagonist, Pitt nu s-a temut niciodată să își asume roluri îndrăznețe și neașteptate. Exact când devenea una dintre cele mai mari vedete de la Hollywood, a acceptat un rol foarte ciudat și fantastic în „12 Monkeys” lui Terry Gilliam. Plasat într-un viitor post-apocaliptic, Bruce Willis joacă rolul unui deținut trimis înapoi în timp pentru a descoperi ce s-a întâmplat cu civilizația.

Pitt are un rol secundar ca un personaj care ar putea fi responsabil pentru virusul mortal care a dus lumea la sfârșit. Pitt arată complet diferit în această interpretare amuzantă și tulburătoare, care este diferită de tot ceea ce a făcut înainte. Sau de atunci încolo.

Ocean’s Eleven

„Ocean’s Eleven” este un film care folosește cu mare efect statutul de vedetă de cinema al lui Brad Pitt. O refacere a filmului Rat Pack, este o comedie despre un jaf în care un grup de hoți sofisticați elaborează un plan pentru a fura din trei cazinouri în aceeași noapte. Este un film distractiv și inteligent cu o distribuție de zile mari, inclusiv George Clooney, Matt Damon și Julia Roberts.

Pitt joacă rolul lui Rusty, operatorul șmecher al grupului. El interpretează escrocul șarmant și ultra-cool cu farmecul său caracteristic. El și restul distribuției se distrează evident cu filmul și acest lucru este molipsitor.

Se7en

Relația profesională foarte reușită dintre Brad Pitt și David Fincher a început cu acest thriller întunecat și brutal. Este povestea a doi detectivi pe urmele unui criminal în serie care își omoară victimele în funcție de cele Șapte Păcate Capitale. Configurarea macabră schimbă filmul de la un procedeu polițist obișnuit la o experiență din care nu veți scăpa prea curând.

Pitt interpretează detectivul tânăr și naiv în opoziție cu polițistul mai experimentat interpretat de Morgan Freeman. El interpretează bărbatul arogant cu un simț de sinceritate care îl face în cele din urmă simpatic, pe măsură ce îl urmați în acest iad întunecat și violent.

Snatch

Guy Ritchie este acum cunoscut pentru aventurile cu buget mare, dar a fost o perioadă în care s-a concentrat mai mult pe filmele mici britanice. Al doilea său lungmetraj a fost cu siguranță unul dintre acestea și a atras multă atenție pentru că a reușit să-l aducă pe unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood. Filmul este o sagă de povești încrucișate, urmărind mai mulți criminali neplăcuți, cu un diamant rar în centrul tuturor.

Pitt are un rol secundar ca un boxer irlandez absolut incomprensibil. Pitt nu este starul spectacolului, dar fură fiecare scenă în care apare. Este una dintre interpretările sale cele mai distractive.

Inglourious Basterds

Prima colaborare reală dintre Brad Pitt și Quentin Tarantino a venit cu „Inglourious Basterds”. Pitt joacă rolul lui Aldo Raine, comandantul unei mici bande de luptători de gherilă americani a căror tactică brutală împotriva dușmanilor lor este notorie.

Pitt se distrează din nou cu rolul său. În timp ce Raine și echipa sa sunt prezentați ca eroii poveștii, se descoperă rapid că nu sunt cea mai strălucită gașcă de soldați. Pitt este amuzant, cu accentul său ridicol și monologurile glorioase ale lui Tarantino.

Fight Club

„Fight Club” este unul dintre filmele unice și captivante ale anilor ’90. A doua colaborare între Pitt și Fincher este povestea unui bărbat care duce o viață banală până când îl întâlnește pe un prieten nou, cu gândire radicală, numit Tyler Durden. Împreună, acești doi bărbați încep un club în care bărbații adulți se luptă între ei, care crește treptat în ceva mai înfricoșător.

Pitt este absolut dinamic în rolul lui Durden, un personaj devenit acum iconic. Este seducător, amuzant, tare și înfricoșător într-o scenă după alta. Nu se retrage niciodată de la aspectele mai întunecate ale rolului, îmbrățișând pe deplin filmul și tot ceea ce încearcă să facă.

Deși toate aceste filme au fost impecabile, primul premiu Oscar pe care l-a câștigat Brad Pitt a fost în 2020, într-un film semnat tot de Quentin Tarantino, „Once Upon A Time in Hollywood”.

Citește și: Brad Pitt, de la puștiul din Missouri care visa să lucreze în publicitate, la tânărul care devine șofer de limuzină sau mascotă pentru restaurantul El Pollo Loco pentru visul de a deveni actor

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora