Căutare

Share this article

Evanescence vine din nou la București în toamna aceasta. Trupa americană de rock Evanescence, este considerată una dintre cele mai faimoase formații rock ale momentului, iar asta pe bună dreptate deoarece muzica lor este muzica cu care generația noastră a crescut.

Pentru nostalgici, pentru cei din generația anilor 1990, biletele sunt disponibile deja în rețelele de bilete. Odată luat biletul, ai șansa să-i vezi, să-i asculți și să te bucuri de o super experiență pe 15 septembrie la Arenele Romane.

Iar în pregătirea acestui eveniment important, am scotocit și am găsit 10 dintre cele mai interesante lucruri despre trupa Evanescence.

  1. Trupa a fost fondată în 1995 de doi copii: Amy Lee, o puștoaică de 13 ani ce cânta foarte bine cu vocea și Ben Moody, chitaristul de numai 14 ani. Cei doi s-au întâlnit într-o tabără de vară pentru tinerii creștini și până la mijlocul anilor ’90 au scris deja cântecele: „Give Unto Me”, „Understanding”, „My Immortal” și „Haunted”.
  2. Când au ales numele trupei, între preferințe se aflau și „Striken” sau „Childish Intentions”.
  3. Wind-up Records, casa de discuri cu care au semnat contractul în 2002, a promovat inițial muzica lor iubitorilor de muzică religioasă creștină. Astfel, cântecul „Tourniquet” a ajuns în topurile radiourilor creștine, iar primul broadcast al cântecului „Bring Me to Life” a apărut inițial la Klal-FM, un post de radio. Cu toate acestea, Ben Moody a apărut în scurt timp într-un interviu și a specificat ca „să fie clar pentru toată lumea că ei nu erau o trupă de muzică creștină, propriu-zisă”.
  4. În 2004, Lee a fost solicitată pentru a crea muzica filmului „Cronicile de Narnia: Leul, Vrăjitoarea și Dulapu”, însă foarte repede piesele i-au fost respinse pe motiv că erau „too dark” (prea întunecate). Cu toate acestea, producătorii Narnia au declarat că Lee nu a fost niciodată rugată să compună pentru film, muzica Evanescence nefiind planificată pentru nici un soundtrack.
  5. În 2010, după lansarea single-ului „Toghether Again” ce a devenit oficial partea a doua a celui de-al doilea album Evanescence, „The Open Door”, membrii trupei au donat toate câștigurile lor din vânzări pentru ajutorarea victimelor cutremurului din Haiti.
  6. Amy Lee a dedicat cântecele „Hello” și „Like You”, surorii sale mai mici care a murit la vârsta de trei ani din cauză că era bolnavă. De aceea, aceste două cântece nu sunt niciodată cântate de trupă în concerte.
  7. În ianuarie 2014, Amy Lee a intentat proces casei de discuri Wind-up Records, cerând 1,5 milioane de dolari pentru redevențele ce nu au fost plătite trupei. În martie, Lee a anunțat pe Twitter că ea și Evanescence au fost scoși din portofoliul casei de discuri și sunt de acum artiști independenți.
  8. În timpul lungii cariere muzicale, Evanescence a intrat în mod repetat în topurile muzicale și a primit multiple nominalizări la diverse festivaluri sau alte evenimente muzicale. Azi, trupa are 20 de premii și 58 de nominalizări, inclusive MTV Awards (3 victorii), Teen Choice Awards, National Academy of Recording Arts and Sciences, Grammy, Billboard Music Award și așa mai departe. În plus, multe premii le-a câștigat chiar ea, inclusive unele ce-i evaluau frumusețea, dar și performanțele musicale.
  9. Piesele Evanescence au devenit de câteva ori soundtrack-uri ale filmelor. „Breathe No More” a fost înregistrat pentru filmul „Electra„, cântecul „Made of Stone” aost coloana sonoră a filmului „Another World 4: Awakening”, iar „My Immortal” și „Bring Me to Life” pot fi ascultate în producția din 2003, „Daredevil”. „Bring Me to Life” a mai fost folosit în câteva episoade din „Office”, „CSI: Crime Scene Miami” și „Without a Trace” iar „My Immortal” în serialele „Moonlight”, „Smallville’s Secrets” și „Hollyoaks”.
  10. În afară de Evanescence, fondatorii trupei, Amy Lee și Ben Moody (care a părăsit formația în 2003) au participat și la alte proiecte musicale. Vocea lui Amy Lee mai poate fi auzită în piesa celor de la Seether’s – „Broken”, a celor de la Korn – „Freak on a Leash”, dar și în piesa „I’m So Lonesome I Could Cry” înregistrată pe albumul tribut „We Walk the Line: A Celebration of the Music of Johnny Cash”. Lee mai este co-autoare a soundtrack-ului filmelor „War Story”, „Indigo Gray: The Passage”, „I Am Her” și „Blind”.

Ben Moody a lansat albumul său de debut solo, „All for Thisruen” în 2009 și tot din acel an este membru în mai multe trupe precum We are the Fallen și The Halo Method. Ca producător și compositor, Moody a lucrat cu nume mari ale lumii artistice precum Celine Dion, Kelly Clarkson, Avil Lavigne, Anastacia, Lindsay Lohan, sau trupe precum Drowning Pool, Daughtry, Halestorm sau Flyleaf.

Cu aceste informații, personal, abia aștept să ascult Evanescence la București, așa că număr zilele până pe 15 septembrie.

Evanescence a mai fost la București în iunie 2017, când a susținut un concert tot la Arenele Romane.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO