Căutare

Share this article

Grupurile de femei iau cu asalt restaurantele de 8 Martie şi rezervă toate locurile cu o săptămână înainte. Grupurile de femei ies mai rar la restaurant, dar când o fac, se simte. Rezervările pentru cina de 8 Martie au început deja, iar unele restaurante au vândut, cu trei săptămâni înainte, toate locurile. Chiar dacă acum s-au rezervat cam 70% din mesele restaurantelor pentru Ziua Femeii, proprietarii de localuri spun că ele se ocupă integral cu o săptămână înainte.

Dacă 1 Martie este o sărbătoare în care ies la restaurant în general cuplurile, pe 8 Martie vin, în proporţie de peste 80%, grupuri de femei, potrivit City Grill, cel mai mare lanţ românesc de restaurante, cu 18 unităţi sub brandurile City Grill, Hanul Berarilor, Pescăruş, Carul cu Bere şi Trattoria Buongiorno.

Mihaela Boşneag, directorul de Operaţiuni al grupului City Grill, spune că, în general, un cuplu într-o seară obişnuită nu stă mai mult de o oră şi jumătate la restaurant, iar în seara de 1 Martie cina se prelungeşte cu încă o jumătate de oră. Grupurile de femei, în schimb, care vin de 8 Martie, rămân în restaurant cel puţin trei ore, adică dublu comparativ cu un cuplu într-o zi normală. „Multe dintre ele dansează, dar şi socializează. Grupurile de femei sunt de 8 Martie sunt mult mai vesele decât clienţii obişnuiţi şi au multe să-şi spună”, afirmă reprezentanta lanţului de restaurante, care completează că un grup obişnuit e format din opt femei.

Reprezentanta lanţului de restaurante spune că Ziua Femeii are, asemenea unui cutremur, şi o mică „replică”: în seara de 9 martie ies, în grup, şi bărbaţii.

Femeile nu se dau în vânt după mâncare de ziua lor şi iau, în general, un fel principal – friptura sau fructe de mare, de cele mai multe ori. În schimb, nu renunţă niciodată la desert, favoritele fiind tortul de ciocolată şi tiramisu. De băut beau aproape toate, cam două cocktailuri de fiecare, în medie, dar sunt şi unele dintre ele care preferă vinul.

Primele rezervări, atât pentru 1 Martie, cât şi pentru 8 Martie, se fac cam cu o lună înainte. La Carul cu Bere, unul dintre restaurantele emblemă ale Bucureştiului, de exemplu, toate locurile pentru seara de 8 Martie s-au rezervat deja de acum o săptămână. La această dată, însă, sunt rezervate deja circa 70% din mesele  restaurantelor bucureştene pentru cina de 1 şi 8 Martie.

Cele mai multe femei care vin în grup de ziua lor la cârciumă au între 35 şi 40 de ani şi sunt bugetare, iar asta explică, poate, şi de ce sunt aşa de vesele şi vioaie la finalul unei zile de muncă.

 

read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO