fbpx

Căutare

Share this article

Festivalul de book-trailere Boovie®, aflat la ediția a V-a, promovează cititul și creativitatea și își premiază câștigătorii în perioada 28 -30 august, la Focșani. Nu ne vom putea întâlni fizic, dar vom fi alături unii de alții în mediul online!

Ediția din acest an se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, ca o recunoaștere a importanței demersurilor menite să promoveze lectura voluntară în rândul copiilor și rolul cărților în dezvoltarea noastră personală și profesională.

”Cititul înseamnă reflecție şi dezvoltare, atât pentru om, cât și pentru societate. Din păcate, România este pe ultimul loc în Europa la consumul de carte. Dar demersurile inovatoare precum Festivalul „Boovie”, care folosește metode moderne pentru a-i atrage pe elevi către lumea cărților, merită încurajate și susținute. Înaltul Patronaj acordat de Președintele României pentru Festivalul Boovie este o recunoaștere a meritelor sutelor de elevi și profesori care, folosind book-trailerele, au reușit să-i aducă pe tineri aproape de lectură. Felicitări organizatorilor şi tuturor participanților!” (dna. Ligia Deca, Consilier Prezidențial, Departamentul Educație și Cercetare)

În contextul situației medicale din țară și din întreaga lume, am amânat festivalul, programat tradițional în luna mai-iunie. Am păstrat însă legătura cu echipele înscrise, cu elevii și cu profesorii coordonatori, cu susținătorii noștri și cu întreaga comunitate formată în jurul Boovie. Au existat renunțări ale unor echipe (mai ales ale acelora care nu reușiseră să filmeze înainte de pandemie), dar au finalizat 70 de echipe, din 25 de județe din România și două orașe din Republica Moldova (Chișinău și Bălți).

O noutate care ne bucură foarte mult este lansarea unei aplicații pentru Android si iOS, grație căreia utilizatorii vor primi notificări despre program, vor putea să vizioneze trailerele și să-și voteze favoriții. Aprecierea noastră se îndreaptă către creatorii acestei aplicații, firma Cognizant Softvision, care s-a remarcat prin profesionalism, eficiență și o dedicație extraordinare. Boovie devine, astfel, singurul eveniment extrașcolar din țară care dispune de o aplicație pe telefon.

Ca și în anii trecuți, am pregătit workshopuri și ateliere, gândite pe trei linii directoare: a) elemente de construcție a unui book-trailer

Ioana Țurcan, regizoare de film și artist vizual, bursier Fulbright, Syracuse, New York

Alexei Țurcan, muzician și compozitor de muzică de teatru și musicals; Ioana Bâldea Constantinescu – autor, jurnalist și critic literar

b) lumea virtuală și adolescenții

  • –  Diana Oncioiu, ziarist www.dela0.ro
  • –  Cristina Jamschek, expert Educație media la Centrul pentru Jurnalism Independent, cu care Boovie dezvoltă un parteneriat educațional;

c) inteligență emoțională și dezvoltare personală (atât de necesare în vremurile acestea!)

Andy Szekely, cel mai cunoscut public-speaker din România din domeniu

Dan Burlacu, Dana Bursuc și Sergiu Teodosiu, traineri și consultanți Ascendis. De peste 20 de ani, Ascendis este un reper în dezvoltarea profesională a adulților, cu o echipă de consultanți bine integrați în comunitatea HR din România. Îi preocupă orice formă de învățare: online sau în sală, clasică sau experiențială, studiu individual sau dezbatere în echipă, training sau coaching.

În același timp, o avem ca invitată specială pe scriitoarea Ioana Nicolae, al cărei roman, ”Pelinul negru”, este subiect de book-trailer la Boovie; doamna Nicolae va intra în direct cu elevii și profesorii care au creat trailere după romanul său, dar și cu ceilalți doritori.

Un parteneriat special îl avem cu Asociația Station Europe, care, prin programul Vlogging Academy, va realiza un workshop pentru copiii ce își doresc să dezvolte competențe digitale și să devină creatori de conținut. Am lansat provocarea de a se înscrie la Vlogging Academy, concurenții având ca sarcină crearea unui vlog de 2-5 minute, pe o temă despre UE; concursul se va finaliza cu un atelier de formare și premii substanțiale pentru câștigători. Asociația Station Europe sprijină, astfel, o generație a creatorilor pentru schimbare.

Juriul este alcătuit din binecunoscuții actori Paul Ipate și Roxana Lupu, scriitorul Marius Chivu și selecționerul de filme din cadrul TIFF, doamna Crăița Nanu. Prin generozitatea domnului Tudor Giurgiu și a echipei sale, TIFF va asigura și un film prezentat anul acesta în cadrul festivalului transilvănean, pe care îl vor putea urmări elevii de la Boovie.

Vă așteptăm alături de noi vineri, 28 august 2020, la deschiderea oficială, ora 16.00. Puteți participa online, din aplicația Boovie, de pe pagina de Facebook sau canalul YouTube Boovie.

Sâmbătă puteți accesa trailerele înscrise în concurs pe canalul de live stream. Cei interesați pot participa și la workshopurile tematice, disponibile pe un al doilea canal de live stream.

Duminică vă invităm la Gala festivă, care va avea două componente:

1. Premierea câștigătorilor la fiecare subsecțiune

2. Gala, în care vor intra 20 cele mai bune trailere, din care vor fi alese 6, pentru interpretare, scenariu, regie, montaj, coloană sonoră originală și cel mai bun trailer, câștigătorul Boovie 2020.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO